• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93020804952

جذب آلاینده‌های آب با اسفنج‌های نانولوله‌یی

جذب آلاینده‌های آب با اسفنج‌های نانولوله‌یی

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که اسفنج‌های ساخته شده از نانولوله کربنی می‌تواند آلاینده‌های موجود در آب را جذب کند.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که اسفنج‌های ساخته شده از نانولوله کربنی می‌تواند آلاینده‌های موجود در آب را جذب کند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این اسفنج‌ها ترکیباتی نظیر آفت‌کش‌ها، مواد دارویی و مخمرها را سه برابر بیشتر از حدی که پیش از این گزارش شده به خود جذب می‌کنند.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از مقاله‌ای که اخیرا در نشریه Nanotechnology به چاپ رسیده، اسفنج‌های تقویت شده با گوگرد می‌توانند قابلیت جذب روغن داشته باشند، بنابراین می‌توان از آن‌ها برای پاک کردن نشت نفت یا روغن در محیط‌ زیست استفاده کرد.

نانولوله‌های کربنی گزینه‌ای عالی برای تصفیه پساب‌ها هستند. چالش اصلی در استفاده از این مواد آن است که زدایش نانولوله‌ها از آب بسیار دشوار است.

لوسا کامیلی از دانشگاه رم می‌گوید: استفاده از پودر نانولوله کربنی برای تمیز کردن نفت از سطح آب اقیانوس‌ها ایده بسیار جالبی است اما کنترل نشت این مواد به آب، کار دشواری است و امکان رهایش نانولوله‌ها به درون آب اقیانوس وجود دارد.

ما در این پژوهش نانولوله‌هایی با ابعاد چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر سنتز کردیم که کنترل آن بسیار ساده است. این نانولوله‌ها را می‌توان روی آب شناور کرد و سپس با استفاده از ساختار متخلخل آن آلاینده‌های موجود در آب را جمع‌آوری کرد. در نهایت نانولوله‌های اشباع شده از آلودگی را می‌توان به سادگی از آب جمع‌آوری کرد.

به نوشته سایت ستاد توسعه فناوری نانو، در این پژوهش محققان با استفاده از نانولوله‌های کربنی و افزودن گوگرد به آن موفق به تولید اسفنج‌هایی با حفره‌های 20 نانومتری شدند. افزودن گوگرد به این ساختار موجب می‌شود تا در طول فرآیند تولید، فلز آهن با پوسته کربنی تشکیل شود. این بدان معناست که اسفنج دارای آهن بوده و می‌توان با استفاده از میدان مغناطیسی آن را کنترل کرد، بدون این که نیاز به تماس مستقیم با این اسفنج باشد. در واقع با این کار مشکل پیشین استفاده از نانولوله کربنی در جمع‌آوری حل می‌شود.

نتایج این تحقیق نشان داد که اسفنج‌ها می‌توانند حلال‌های آلی سمی نظیر دی‌کلروبنزن را از آب جدا کنند، مقدار این زدایش 3.5 برابر بیشتر از حدی بود که پیش از این توسط محققان دیگر گزارش شده بود. همچنین محققان نشان دادند که این اسفنج‌ها قادرند 150 برابر وزن اولیه خود روغن گیاهی جذب کنند و آستانه جذب روغن موتور در آنها اندکی بیشتر از حدی است که پیش از این گزارش شده‌ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha