• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93020804874
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

مدیر دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت‌علوم خبر داد:

تبدیل برخی شهرهای بزرگ به مناطق ویژه فناوری

تبدیل برخی شهرهای بزرگ به مناطق ویژه فناوری

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت‌علوم، تحقیقات و فناوری از برنامه ایجاد تحول در شهرهای بزرگ کشور که به سطح قابل قبولی از رشد اقتصادی رسیده اند، با راه‌اندازی مناطق ویژه فناوری خبر داد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت‌علوم، تحقیقات و فناوری از برنامه ایجاد تحول در شهرهای بزرگ کشور که به سطح قابل قبولی از رشد اقتصادی رسیده اند، با راه‌اندازی مناطق ویژه فناوری خبر داد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، دکتر مصطفی کریمیان اقبال در کرمانشاه اظهار کرد: در دهه اخیر اقدامات بسیار خوبی از جنبه های حقوقی، فرهنگی و مالی در خصوص پارک ها و مراکز رشد در کشور انجام شده که دستاورهای خوبی را نیز به دنبال داشته است و به عنوان نمونه می توان به قوانین حمایت از شرکت های دانش بنیان اشاره کرد.

وی افزود: در زمینه فرهنگی نیز تلاش های خوبی برای نهادینه کردن اهمیت پارک ها و مراکز رشد در کشور انجام شده که بر همین اساس حمایت های مالی خوبی نیز از این بخش ها به عمل آمده است.

کریمیان اقبال با بیان اینکه متاسفانه هنوز فرهنگ کارآفرینی میان دانشگاهیان و فارغ التحصیلان نهادینه نشده است، گفت: دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت‌علوم چهار برنامه را در دستور کار خود قرار داده است که اولین آنها توانمند سازی پارک ها و مراکز رشد از جنبه کیفی است. در سال های اخیر این نهادها از نظر کمی رشد خوبی داشته اند، اما از جهت کیفی به واقع می توان گفت که برخی از این پارک ها و مراکز رشد نتوانسته اند سهم خوبی در ارتقاء ارزش افزوده برای کشور داشته باشند، بر این اساس درصددیم تا از ظرفیت انجمن پارک ها و مراکز رشد در جهت توانمند سازی شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در سال های اخیر همواره گفته شده که پارک ها و مراکز رشد حلقه واسطه دانشگاه و صنعت هستند، اما برای تحول خود دانشگاه ها گام اساسی برداشته نشده است، بنابراین ایجاد دانشگاه کارآفرین با همکاری داوطلبانه سه دانشگاه را در دستور کار قرار داده ایم تا با کمک پارک ها و مراکز رشد بتوانند به سمت تولید دانش فنی حرکت کنند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت‌علوم برنامه دیگر این دفتر را تحول در حوزه صنعت عنوان کرد و گفت: برقراری ارتباط و تعامل بیشتر با صنعت در راستای توسعه تکنولوژی از برنامه های دیگر است. ما حدود 100 سال است که در کشورمان صنعت نفت ملی شده اما سهم زیادی در تولید تکنولوژی نداشته و هنوز از خارج از کشور تکنولوژی ها را وارد می کنیم، بنابراین باید با کمک پارک ها و مراکز رشد صنعت را قوی کنیم تا کارهای ناتمام گذشته به اتمام برسد.

وی برنامه دیگر را تحول در مناطق فناوری و تاسیس کریدورهای ویژه فناوری عنوان کرد و گفت: در شهرهای بزرگ کشور باید تحول ایجاد کرد، به عبارتی به جای تمرکز بر پارک ها و مراکز رشد باید منطقه را متحول کرد، اما این تحول به معنای تغییر فیزیکی نیست بلکه باید به صورت هوشمندانه با کمک سایر بخش ها و نهادها شهرهایی را که به سطح قابل قبولی از رشد اقتصادی رسیده اند، به شهرهای نوین تبدیل کرد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت‌علوم تصریح کرد: ایجاد شهرهای نوین به کار فرهنگی نیاز دارد و باید توجه داشت که این به معنای آن نیست که به همه شهرها مجوز ایجاد مناطق ویژه فناوری داده خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha