رییس سازمان ثبت اسناد و املاک با برگزاری یک نشست خبری به ارائه آمار عملکرد این سازمان در سال 92 پرداخت.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، احمد تویسرکانی طی سخنانی در اولین نشست خبری خود در سال 93 اظهار کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال 92 تلاش خود را انجام داد که خدمترسانی بهتری داشته باشد و این خدمترسانی مبتنی بر برنامهریزیهای صحیح بود که ارزیابی آمار و جمعبندی عملکردها حکایت از این موضوع دارد.
وی با اشاره به نامگذاری سال 93 به عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، گفت: طبعا سازمان ثبت به جهت فعالیتها و خدماتی که انجام میدهد میتواند در زمینه اقتصاد مفید باشد؛ زیرا بخشی از مسیر اقتصاد کشور از سازمان ثبت عبور میکند.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: ثبت معاملات شرکتها، اختراعات، علائم تجاری، نشانههای جغرافیایی و اجرای مفاد اسناد رسمی اموری هستند که صبغه اقتصادی دارند و توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام میشوند.
تویسرکانی با تاکید بر ضرورت توجه به بحث مدیریت جهادی، گفت: مدیریت جهادی مدیریت بیبرنامگی نیست، بلکه مدیریت با انگیزه و برنامه است به این منظور که در کوتاهترین مدت بتوانیم به اهداف خود برسیم.
وی یادآور شد: جهت کلی سازمان ثبت در سال 92 برونرفت از شیوههای سنتی و ارائه خدمات به شکل مدرن و با هزینه کمتر بوده است و خوشبختانه توفیقات زیادی در این زمینه داشتیم. البته مخالفتهای زیادی وجود داشت، ولی خوشبختانه با لطف خداوند و مسئولان عالی این اقدامات انجام شد و بسیاری از فرآیندهای سنتی به فرآیندهای مدرن و بدون نیاز به دهها میلیون مکاتبه تبدیل شد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار کرد: در سال 92، 45 میلیون و 534 هزار و 904 خدمت به مردم ارائه شد که این رقم نسبت به سال 91، 25 درصد افزایش داشته است. از مجموع خدمات، 66 درصد به صورت الکترونیکی انجام گرفت و ارائه خدمات الکترونیکی نیز در سال 92 نسبت به سال قبل از آن رشد 28 درصدی داشت.
تویسرکانی ادامه داد: در سال 92، دو میلیون و 559 هزار و 827 سند مالکیت برای مردم صادر شد که بخشی از آنها مربوط به بخشهای دولتی و در جهت مستندسازی حدود مالکیت دولت بود که این امر باعث کاهش تخلفات و پدیدههای مجرمانهای نظیر زمینخواری است.
وی گفت: از مجموع اسناد مالکیتی صادره، 45 هزار و 55 سند دولتی، 17 هزار سند عمومی و هفت هزار سند مربوط به شرکتهای دولتی بوده است.
معاون قوه قضاییه گفت: دفاتر اسناد رسمی در سال 92 جمعا 20 میلیون و 616 هزار و 249 سند برای مردم صادر کردند. البته در نیمه دوم 92 سیستم صدور اسناد، الکترونیکی شد و دقت بسیار زیادی در این حوزه انجام شد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: از مجموع اسناد صادره بیشترین موضوع اسناد، صدور وکالتنامه بوده که 31 درصد اسناد را تشکیل داده است. همچنین اسناد مربوط به بیع مال منقول 11/8 درصد کل اسناد صادره بوده است.
تویسرکانی اظهار کرد: استان تهران 23 درصد و استان اصفهان 7 درصد اسناد تنظیمی در سال 92 را به خود اختصاص دادهاند.
وی با اشاره به وظیفه سازمان ثبت اسناد در رابطه با ثبت وقایع ازدواج و طلاق، گفت: در سال 92، 757 هزار و 107 ازدواج ثبت شده که این رقم در مقایسه با سال 91، 4/4 درصد کاهش داشته است و متاسفانه بیشترین کاهش ازدواج مربوط به استان یزد بوده که 16/7 درصد نسبت به سال 91 کاهش داشته است اما کمترین کاهش ازدواج مربوط به خراسان جنوبی بوده است.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: کاهش رشد ازدواج در استان تهران 3/1 درصد بوده که این رقم از میانگین کشوری پایینتر بوده است.
وی درباره میزان طلاق در سال 92 نیز گفت: در سال 92، 158 هزار و 753 طلاق در کشور ثبت شده که این رقم نسبت به سال 91، 4/6 درصد رشد داشته است. البته این رشد نسبت به گذشته کند شده و خوشبختانه سرعت رشد به کاهش گذاشته است.
تویسرکانی ادامه داد: بیشترین طلاق در استان بوشهر بوده که 15/6 درصد کل آمار طلاق را به خود اختصاص داده است و خوشبختانه استان فارس در زمینه طلاق 15/3 درصد کاهش داشته و همچنین میزان طلاق در این استان نسبت به میانگین کشوری حدود 20 درصد کاهش داشته است.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از دخالت خانوادهها، عدم تحقق شروط ضمن عقد، اعتیاد به مواد مخدر، فقر مالی، استنکاف شوهر از دادن نفقه، ضرب و شتم و سوء رفتار، محکومیت قطعی یکی از زوجین به حبس و ترک زندگی از سوی یکی از زوجین را مهمترین علل وقوع طلاق در سال 92 عنوان کرد.
معاون قوه قضاییه درباره آمار ثبت شرکتها نیز گفت: در سال 92، 64 هزار و 455 شرکت ثبت شده که این رقم نسبت به سال قبل از آن دو درصد افزایش داشته است و از این بین ثبت
شرکتهای تجاری افزایش 12 درصدی و ثبت شرکتهای تعاونی کاهش 35 درصدی داشته است.
تویسرکانی همچنین گفت که در سال 92، سه هزار و 532 اختراع در کشور به ثبت رسیده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره روند تبدیل اسناد دفترچهای به اسناد تک برگ، گفت: در حال حاضر مهمترین موضوع برای این امر ایجاد سامانههای الکترونیکی است که صدور اسناد به عنوان خروجی آن است. ما معتقدیم که سند تک برگ نیز میتواند به شکل یک کارت الکترونیکی در دست مردم باشد و انشاءالله امیدواریم در وضعیت نهایی این اتفاق بیفتد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پاسخ به سوالی درباره آمار ازدواج کودکان، گفت: هیچ کس حق ندارد ازدواج کودکان را در دفاتر اسناد رسمی ثبت کند. ازدواج تا پانزده سال نیازمند اجازه محکمه است و قطعا اگر دفترخانهای ازدواج زیر سن قانونی را ثبت کند حتما از او سلب صلاحیت میشود.
تویسرکانی در پاسخ به سوالی درباره میزان ازدواجهای موقت در کشور، گفت: منظور از ازدواج موقت ازدوجهایی است که به ثبت رسیده زیرا قانونگذار ثبت ازدواج رسمی را در سه صورت الزامی کرده است. بر این اساس 301 یک مورد ازدواج موقت در سال 92 انجام شده که این رقم نسبت به سال 91، 33 درصد افزایش داشته است.
وی درباره رسیدگی به تخلفات دفاتر اسناد نیز گفت: در سال 92، 15 هزار و 142 بازرسی از دفترخانهها انجام شد و از مجموع برخوردهای انضباطی، 9 مورد سلب صلاحیت از دفترخانهها را داشتیم که البته این رقم نسبت به سال 91 کاهش 61 درصدی داشته است. همچنین در سال 92، 109 مورد انفصال موقت داشتیم.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره بودجه سازمان متبوعش، گفت: در سال 91 حدود 500 میلیارد تومان در اختیار سازمان ثبت قرار گرفت در حالیکه نیاز سازمان بالای هزار میلیارد تومان بوده است.
تویسرکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برنامهای برای برگزاری آزمون سردفتری و جذب سردفتر وجود دارد یا خیر؟ گفت: در ماده 5 قانون دفاتر اسناد رسمی ضابطهای وجود دارد مبنی بر اینکه به ازای هر پانزده هزار نفر، یک دفترخانه ایجاد شود. در سال 86 تعداد زیادی سردفتر جذب شد و نرم قانونی به هم زده شد و در حال حاضر نیز در عمده نقاط کشور بالاتر از حد نیاز سردفتر وجود دارد اما امسال نیز بررسی میکنیم و اگر نقطهای در کشور نیاز به دفتر اسناد داشته باشد نسبت به برگزاری آزمون سردفتری در آن محل اقدام میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره تعداد افراد ممنوعالخروج گفت: در سال 92، 10 هزار و 308 نفر ممنوعالخروج شدند که از این تعداد ممنوعیت خروج چهار هزار و 232 نفر با پرداخت بدهی رفع شد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: در حال حاضر در کشور 150 هزار نفر افراد ممنوعالمعامله وجود دارد که علت ممنوعیت آنها از انجام معامله اعم از محجوریت و ورشکستگی است.
تویسرکانی همچنین گفت که در سال 92 یک میلیون و 260 هزار و 883 نقل و انتقال خودرو ثبت شده که این رقم نسبت به سال 91، 19 درصد کاهش داشته است.
وی گفت که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال 92، 32 هزار میلیارد ریال از مطالبات بانکی را وصول کرده که این رقم نیز نسبت به سال 91، 18 درصد رشد داشته است.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پایان از برگزاری همایش ملی حقوق مالکیت معنوی و نقش آن در توسعه اقتصادی در روزهای ششم تا هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
تویسرکانی گفت که این همایش از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با همکاری سازمان جهانی مالکیت معنوی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات