• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93020200941

تولید جوهر رسانای قابل چاپ در دمای پخت پایین

تولید جوهر رسانای قابل چاپ در دمای پخت پایین

محققان موفق به تولید جوهر رسانای قابل چاپی شدند که در دمای پایین پخته می‌شود.

محققان موفق به تولید جوهر رسانای قابل چاپی شدند که در دمای پایین پخته می‌شود.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، الکترونیک قابل چاپ یکی از فناوری‌های بزرگ در صنعت الکترونیک محسوب می‌شود. با این فناوری می‌توان قطعات و مدارات الکترونیکی را با دقت بالا تولید کرد. با این حال رنگ‌های رسانای مبتنی بر نقره بسیار گرانقیمت هستند؛ این در حالی است که جوهرهای مبتنی بر مس که قیمت کمتری دارند در هوا از پایداری بسیار کمی برخوردارند.

برخلاف فناوری چاپ گرافیکی، جوهر رسانای فلزی به گرما نیاز دارد تا تثبیت شود، این گرما موجب می‌شود تا نانوذرات تشکیل‌دهنده آن در اثر گرما به یکدیگر چسبیده و ساختار رسانا و یکنواختی ایجاد کند.

جوهرهای مبتنی بر مس که در حال حاضر استفاده می‌شود، به دمای بالایی نیاز دارد تا پخته شود؛ بنابراین این جوهرها محدودیت‌هایی برای استفاده در مواد حساس به گرما ایجاد می‌کنند.

اخیرا پژوهشگران نانوجوهر مسی مقاوم در برابر اکسیداسیون ارائه کردند که دمای پخت بسیار کمی (کمتر از 150 درجه سانتیگراد) دارد. بنابراین می‌توان از این جوهر برای الگودهی روی ورق‌های پلاستیکی ارزان قیمت حساس به گرما استفاده کرد. به دلیل این ویژگی‌ها، از این جوهر می‌توان در تولید نمایشگرها استفاده کرد.

به گفته‌های این محققان، الکترونیک چاپی مسیرهای تازه‌ای به سوی تولید نمایشگرهای انعطاف‌پذیر، برچسب‌های هوشمند و پوسترهای تزئینی باز می‌کند. به دلیل چنین پتانسیلی، بازار این فناوری که شامل الکترونیک انعطاف‌پذیر، آلی و چاپی است در حال رشد بوده، بطوری که از 16 میلیارد دلار در سال 2013 به 76.8 میلیارد دلار طی 10 سال آینده می‌رسد.

نانوجوهر مبتنی بر مس تولید شده می‌تواند بسیاری از محدودیت‌ها را از بین ببرد؛ محدودیت‌هایی که مانع از گسترش کاربردهای این جوهرهای رسانا می‌شود. این جوهر جدید می‌تواند تاثیر بسزایی روی صنعت الکترونیک چاپی بگذارد. این جوهر می‌تواند مسیر تولید ادوات الکترونیکی انعطاف‌پذیر را هموار کند.

این جوهر به دلیل ویژگی‌های منحصربه فردی که دارد می‌تواند در حوزه‌های مختلف نظیر برچسب‌های RFID، پیل‌های خورشیدی، حسگرها و الکترودهای ویژه نمایشگرها استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha