با حضور فرمانده نیروی زمینی ارتش از جدیدترین تجهیزات ساخته شده این نیرو رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، صبح امروز(یکشنبه) با حضور امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان از سلاح شش لول نواخت بالای کالیبر پنجم محرم، زره کامپوزیتی هوشمند، تانک سبلان، توپ 155 میلیمتری هویزه و خودروی تاکتیکی فوق سنگین ذوالجناح رونمایی شد.
سلاح محرم دارای نواخت دو هزار تا 2500 تیر در دقیقه بوده و قابلیت به کارگیری در زمین،هوا و دریا را دارد. این تیربار میتواند روی ادوات زمینی، بالگرد،هواپیماهای بدون سرنشین، ناوها و ناوچهها قرار گیرد.
در حال حاضر نیروی زمینی تنها دارنده دانش فنی سلاحهای نواخت بالا در منطقه است.
زره کامپوزیتی هوشمند در مقابل گلولههای کالیبر 50 هسته فولاد ضد زره طراحی و ساخته شده و در مقابل ضربات ناگهانی و با سرعت بالا مانند گلولههای کالیبر 50 از فاصله 30 متری با موفقیت آزمایش شده است.
عملکرد این محصول به گونهای است که زمانی که یک گلوله به این اصابت کند زره مایع هوشمند تزریق شده در این زره تبدیل به مادهای سخت میشود و مقاومت آن را افزایش میدهد.
تانک سبلان نیز با طراحی و ساخت برجک جدید، نصب توپ 105 میلیمتری،نصب سامانه کنترل آتش پیشرفته و آخرین نسل سامانههای مخابراتی بیسیم در ارتباط داخلی میتوان نیاز حوزه زرهی نیروی زمینی را در ده سال آینده تامین کند.
هزینه تولید این تانک یک سوم هزینه تانک T702 برآورد شده است. این تانک به گونهای طراحی و ساخته شده که منطبق با زیرساختهای آمادی، آموزشی و تعمیراتی نیروی زمینی بوده و هیچ نیازی به سرمایهگذاری مجدد نبوده است. ساخت این تانک بومی بوده و نیازی به خرید از خارج ندارد.
خودروی تاکتیکی فوق سنگین ذوالجناح دارای پنج محور فعال است. طراحی این خودرو بر اساس تطابق کامل با کلیه شرایط سرزمینی و اقلیمی ایران انجام شده است. این خودروی چندمنظوره قابلیت عبور از رودخانه تا عمق یک و نیم متر را دارد و حداکثر ظرفیت بار آن 30 تن است.
همچنین توپ 155 میلیمتری هویزه جهت استفاده عملیاتی در صورت مجوز به یگانهای توپخانه نیروی زمینی واگذار میشود.
با انجام این پروژه نیروی زمینی را قادر ساخت که در صورت نیاز نسبت به تولید این سلاح اقدام کند.
در این مراسم، امیر زوارهای رئیس سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی با اشاره به فرمایشات رهبر درباره ضرورت ساخت سلاح در کشور گفت: سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی با رصد کردن تهدیدات آتی تلاش کرده که سمت دانش را به گونهای تنظیم کند که نیازهای روز و آینده نیروی مسلح را پوشش دهد.
انتهای پیام
نظرات