• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 93012509440
  • منبع : نمایندگی کردستان

نرخ بیکاری در کردستان بالای 28 درصد است

نرخ بیکاری در کردستان بالای 28 درصد است

ایسنا/کردستان استاندار کردستان اعلام کرد: نرخ بیکاری در استان کردستان در حال حاضر بالای 28 درصد قرار دارد.

استاندار کردستان اعلام کرد: نرخ بیکاری در استان کردستان در حال حاضر بالای 28 درصد قرار دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، عبدالمحمد زاهدی شامگاه یکشنبه در نخستین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه کردستان در سال 93 که در سالن شهدای دولت استانداری و با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس و تعدادی از معاونان وزراتخانه‌های راه و شهرسازی و نیرو تشکیل شد، اظهار کرد: کردستان به دلیل قرار گرفتن در جنگ تحمیلی مشکلات زیادی را داشته است، اما بعد از آن نیز نتواسته از منابع کشور در راستای جبران عقب‌ماندگی‌های استفاده کنند.

وی شاخص‌های توسعه در استان کردستان را بسیار نگران کننده عنوان و بیان کرد: متاسفانه استان کردستان در اکثر شاخص ها بین 31 استان کشور در رده های آخر قرار می‌گیرد.

وی افزود: منابع و استعداد های استان کردستان در بسیاری زمینه‌ها از جمله، آب و خاک، گردشگری، موقعیت جغرافیایی و نیروی انسانی قابل توجه است که اگر به درستی مدیرت و بهره‌گیری شود، می‌تواند شرایطی فراهم کند که کردستان بسیار توسعه یافته تر باشد.

استاندار کردستان ادامه داد: بخش عمده مشکلات استان به دلیل فراهم نشدن زیرساخت‌های توسعه در گذشته است، به گونه‌ای که هم اکنون در زیرساخت حمل و نقل استان مشکل جدی وجود دارد.

‌وی با تاکید بر اینکه وضعیت جاده‌های استان کردستان بسیار نابسامان است، گفت: هیچ استانی وضعیت راه‌های استان کردستان را ندارد.

وی گفت: با بازدیدهایی که از اوایل امروز در مرکز استان و شهرستان‌های تابعه از پروژه‌های مختلف به عمل آمد، اعضای کمیسیون و معاونان وزرا تا حدود زیادی از اوضاع استان آگاه شده‌اند.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه مهم‌ترین معضل استان در بخش اشتغال بوده و بیش از 28 درصد نرخ بیکاری کردستان را در رده اول یا دوم کشور قرار داده است، تصریح کرد: بخش عمده مشکلات استان به دلیل فراهم نشدن زیرساخت‌های توسعه در گذشته است، به گونه‌ای که هم اکنون در زیرساخت حمل و نقل استان مشکل جدی وجود دارد.

زاهدی با بیان اینکه مهم‌ترین طرح‌ها در حوزه راه‌های استان کریدور شمال به جنوب است که استان، ‌میاندوآب را به کرمانشاه متصل می‌کند، افزود: در صورت اتمام 370 کیلومتر مسیر چهارخطه واقع در استان کردستان از این کریدور که بندر امام خمینی(ره) را به مرز بازرگان متصل می‌کند، تحولی در حوزه حمل و نقل استان ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: این شریان حیاتی استان‌های غربی و مرزی کشور را از بن بست خارج کرده و در مسیر یک راه ترانزیت اصلی به موازات مرزهای غربی کشور قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه حوزه راه‌های استان کردستان در داخل دارای مشکلات فراوانی است، اظهار کرد: راه سنندج مریوان که یک مسیر خطرناک با 160 کیلومتر طول بوده یکی از عمده‌ترین راه‌های مشکل دار در کردستان است.

استاندار کردستان، تلفات جاده‌ای راه سنندج- مریوان را نگران کننده خواند و تصریح کرد: می‌طلبد که با تخصیص اعتبارات لازم و مورد نیاز در راستای بهسازی و ساماندهی این راه، به آن نگاهی خاص از سوی دولت و وزرات راه و شهرسازی صورت بگیرد.

استاندار کردستان یکی دیگر از مشکلات عمرانی کردستا را درحوزه آب دانست و اضافه کرد: عمده بارندگی استان در ضلع غربی اتفاق می‌افتد و این در صورتی است که عمده زمین‌ها و خاک مناسب کشاورزی کردستان در ضلع شرقی استان واقع شده‌اند.

وی ادامه داد: عدم تناسب بارندگی در مناطق مختلف استان ‌هزینه‌های انتقال آب به بخش شرقی را برای کشاورزان و دولت بالا برده است.

وی افزود: از 7 سد در دست ساخت استان هم اکنون 5 سد بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و با یک مدیریت جهادی که مورد تاکید مقام معظم رهبری در شعار امسال قرار گرفته است، می‌توان عملیات ساخت 5 سد استان را به اتمام برساند.

زاهدی با اشاره به توانمندی ها بالای استان در زمینه گردشگری، افزود: زیرساخت‌های حمل و نقل در استان بسیار ضعیف است و نمی‌تواند جوابگوی برنامه‌های حوزه گردشگری باشد.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه مشکل جدی در بحث آب استان این است که کردستان جزء حوضه سفیدرود بوده و تغذیه‌کننده دریاچه ارومیه و شمال غرب و شمال کشور است، اعلام کرد: بخش عمده آب از استان خارج و به استان‌های دیگر منتقل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه کردستان دارای مردمی با کرامت و سخی است، تصریح کرد: ضروریست که نیازهای آبی کردستان برآورد شده و بعد از تخصیص آب به اندازه آن نیازها به خود استان، آب مازد به استان‌های دیگر منتقل شود.

پروژه‌ها نیمه تمام کردستان 7 هزار میلیارد اعتبار نیاز دارد

وی گفت: نزدیک به یک هزارو 500 پروژه نیمه تمام در استان کردستان وجود دارند که برای اتمام آنها با قیمت سال 92 به 7 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

استاندار کردستان با بیان اینکه اختیارات شورای برنامه ریزی استان‌ها سال به سال کاهش می‌یابد، بیان کرد: امسال اختیارات شورای برنامه ریزی استان‌ها به 15 درصد کاهش یافته است که لازم است نمایندگان مجلس در راستای افزایش اختیارات این شورا تلاش کنند.

وی ادامه داد: کاهش اختیارات شوراهای برنامه ریزی موجب می‌شود، توزیع مناسب و عادلانه اعتبارات بین شهرستان‌ها و بین پروژه‌های مختلف با مشکل مواجه شود.

زاهدی با اشاره به اینکه امسال از 41 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی کشور 6 هزار و 100 میلیارد تومان آن استانی است، خاطرنشان کرد: از این میزان اعتبار 156 میلیارد تومان سهم استان کردستان است که حدود 123 میلیارد تومان آن دارای الزامات قانونی است.

‌وی یادآور شد: براین اساس شورای برنامه ریزی و توسعه استان تنها می‌تواند در ارتباط با 33 میلیارد تومان از این اعتبار تصمیم‌گیری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha