وزیر خارجه آمریکا گفت: اگر قرارداد تهاتر نفت و کالا بین ایران و روسیه تایید شود، خرید نفت ایران توسط روسیه احتمالا تحریمهای اقتصادی آمریکا را به همراه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در کمیته روابط خارجی سنای این کشور گفت: آمریکا نگرانی عمیق خود درباره توافق تهاتر نفت و کالا را صراحتا هم به ایران و هم به روسیه اعلام کرده است.
وی افزود: این توافق احتمالا تحریمهای آمریکا را علیه شرکتها یا افرادی که در آن دخیل هستند به همراه خواهد داشت.
روزنامه اقتصادی کامرسانت روسیه چند روز پیش گزارش داد: روسیه و ایران در حال پیشرفت درخصوص عقد قرارداد تهاتر نفت در برابر کالا به ارزش 20 میلیارد دلار هستند که براساس آن روسیه روزانه 500 هزار بشکه از نفت ایران را در ازای صادرات کالا به ایران وارد خواهد کرد.
بحث این قرارداد از ماه ژانویه که مذاکرات ایران و گروه پنج+یک شروع به کاهش تحریمها علیه ایران به عنوان بخشی از توافق موقت درباره برنامه هستهای ایران انجامید، مطرح شد.
این روزنامه به نقل از مقامات دولتی روسیه نوشت: کابینه این کشور در حال بررسی طرحی تازه برای دریافت نفت ایران از طریق یک شرکت تجاری مستقل به جای شرکت روسنفت است.
گزارشهای رسانهای در روسیه حاکی از اینست که این شرکت ممکن است در روسیه ثبت شود اما در بازارهای جهانی فعالیت نخواهد کرد.
مقامات آمریکایی میگویند: هیچ نشانی مبنی بر تایید این توافق ندارند اما این توافق احتمالا به اعمال تحریم منجر خواهد شد.
دیوید کوهن از وزارت خزانه داری آمریکا که بر تحریمهای آمریکا نظارت دارد، هفته گذشته در مجلس سنا گفت: خرید نفت روسیه از ایران تحریمها را به همراه خواهد داشت.
رابرت منندز رییس کمیته روابط خارجی سنا آمریکا با اشاره به این توافق، ارزش آن را به نقل از برخی منابع 20 میلیارد دلار خواند. دفتر رابرت منندز به سوال خبرگزاری آلمان درباره هویت این منابع پاسخ نداده است.
خبرگزاری ایتارتاس به نقل از منابع خبری داخل ایران گزارش داده که روابط اقتصادی بین ایران و روسیه با موفقیت در حال گسترش است.
در این گزارش به نقل از مهدی کرباسیان معاون وزیر صنایع و تجارت ایران آمده است: قرارداد جدیدی میان سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران و شرکت استرویترانسگاز روسیه منعقد شده است.
وی افزود: این شرکت روسی خدمات مهندسی، پیگیری و ساخت برای تولید ماده آلومینا از معدنی در سراب در استان آذربایجان شرقی ارایه خواهد کرد.
این تحولات در حالی رخ میدهد که سفیران ارشد ایران و شش قدرت جهانی نشست خود را برای دور جدید مذاکرات دستیابی به توافق جامع درباره برنامه هستهای ایران و لغو کامل تحریمها آغاز کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس، گزارشها پیرامون مذاکرات نفتی چند میلیارد دلاری ایران و روسیه به عنوان تازه ترین مانع سر راه دستیابی به توافق جامع هسته ای مطرح شده است. این اقدام برخلاف محدودیتهای صادرات نفت ایران است که در توافقنامه هستهای موقت میان قدرتهای جهانی و ایران در سال گذشته میلادی قید شده است.
دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا این توافقنامه را در صورت اجرا ناقض تحریمها می داند.
جان کری همچنین گفت: توافق نفتی ایران و روسیه با مفاد برنامه اقدام مشترک گروه 1+5 همخوانی ندارد.
انتهای پیام
نظرات