• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93011703693
  • خبرنگار : 71456

تولید آسان کاغذ با درختان تراریخته

تولید آسان کاغذ با درختان تراریخته

دانشمندان موفق به مهندسی‌کردن درختانی شده‌اند که به آسانی به کاغذ و سوخت زیستی تبدیل می‌شوند.

دانشمندان موفق به مهندسی‌کردن درختانی شده‌اند که به آسانی به کاغذ و سوخت زیستی تبدیل می‌شوند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سوخت زیستی منبع خوب انرژی است و سال‌هاست که محققان به دنبال تبدیل مقرون‌بصرفه و آسان گیاهان به منبع قابل‌استفاده نیرو بوده‌اند. هم‌اکنون، دستاورد جدید در مهندسی ژنتیک می‌تواند به آسانی موجودات زنده را به انرژی و محصولات روزانه موردنیاز تبدیل کند.

کارشناسان شیوه‌ای را برای مهندسی‌کردن ژنتیک درختان و تبدیل آسان آن‌ها به کاغذ و سوخت‌های زیستی یافته‌اند که در آن، درختان را وادار به خودتخریبی می‌کنند.

دانشمندان دانشگاه کلمبیای انگلستان، دانشگاه ویسکانسین-مدیسن و دانشگاه ایالتی میشیگان با دستاورد جدیدشان می‌توانند آینده سوخت‌های زیستی را دستخوش تغییر کنند.

شاون منسفیلد، استاد علوم چوب در دانشگاه کلمبیای انگلستان، گفت: ما در حال طراحی درختانی هستیم که با مواد شیمیایی و انرژی کمتر پردازش می‌شوند و این به معنای ایجاد آلاینده‌های محیطی کمتر است. در این شیوه درختان خود را تخریب کرده و در همان‌حال، استحکام و پتانسیل رشدشان را حفظ می‌کنند.

مشکلی که تاکنون وجود داشته، وجود ماده‌ای به نام لیگنین است؛ لیگنین، چسبی است که دیواره‌های سلول‌های گیاه را به یکدیگر متصل نگه می‌دارد. این پلیمر امکان قائم‌ایستادن گیاه را فراهم می‌کند، با این حال، تجزیه زندگی این موجود زنده را دشوار می‌سازد.

بنابراین، باید لیگنین از گیاه حذف شود تا بتوان آن را به کاغذ یا سوخت زیستی تبدیل کرد اما حذف این عنصر فرآیندی طولانی بوده که شامل گرم‌کردن گیاه تا دمای 170 درجه سانتی‌گراد است. این روند همچنین مواد شیمیایی و انرژی خاصی را می‌طلبد و موجب ایجاد اتلافات نامطلوب می شود؛ با این حال، محققان توانسته‌اند از لحاظ ژنتیکی لیگنین را اصلاح کنند و تجزیه آن را بدون اثرگذاری بر استحکام گیاه یا درخت آسان‌تر کنند.

این موضوع می‌تواند به آینده‌ای بیانجامد که در آن، کاشت درختان اصلاح‌شده از لحاظ ژنتیکی نیز مانند محصولات کشاورزی، معمول شود. دستاورد جدید همچنین به آینده‌ای سبزتر منجر می‌شود که آسیب کمتری به محیط وارد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha