• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۳۹۳ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93011602877

ساخت سیستم تصویربرداری مکانیکی انعطاف‌پذیر توسط دانشمند ایرانی

ساخت سیستم تصویربرداری مکانیکی انعطاف‌پذیر توسط دانشمند ایرانی

تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا به رهبری یک دانشمند ایرانی، موفق به ساخت سیستم تصویربرداری مکانیکی انعطاف‌پذیری شد که در آن از ترانزیستورهای نانولوله کربنی استفاده شده‌ است.

تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا به رهبری یک دانشمند ایرانی، موفق به ساخت سیستم تصویربرداری مکانیکی انعطاف‌پذیری شد که در آن از ترانزیستورهای نانولوله کربنی استفاده شده‌ است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دستگاه ساخته شده توسط «علی جاوه‌ای»، استاد مهندسی برق و علوم رایانه دانشگاه کالیفرنیا و همکارانش، می‌تواند هم در محدوده طول موج مرئی و هم اشعه ایکس کار کند، از دیگر مزیت‌های این دستگاه آن است که دارای شبکه‌ای از حسگرهای انعطاف‌پذیر بوده که قابلیت استفاده در حوزه‌های مختلف را دارد؛ برای مثال می‌توان از آن در نمایشگرها و همچنین در ساخت تجهیزات تصویربرداری پزشکی قابل حمل استفاده کرد.

ترانزیستورهای لایه نازک نانولوله کربنی برای ساخت قطعات الکترونیکی انعطاف‌پذیر مناسب هستند. در حال حاضر محققان در حال ترکیب این قطعات ترانزیستوری با حسگرهای فشاری هستند تا بتوانند پوست الکترونیکی تولید کنند، همچنین پژوهشگران به دنبال استفاده از این ترانزیستورها در دیودهای نشر نور آلی هستند تا نمایشگرهای انعطاف‌پذیر بسازند.

تیم تحقیقاتی «علی جاوه‌ای» در این پروژه از این ترانزیستورها برای تولید دستگاه تصویربرداری انعطاف‌پذیر بزرگ و از شناساگرهای نوری آلی (OPDS) استفاده کردند.

«جاوه‌ای» و همکارانش، مواد OPDS را به این دلیل انتخاب کردند که به نور مرئی پاسخ می‌دهد. این گروه با اعمال یک فیلم سینیلیتور که قابلیت تبدیل اشعه ایکس به فوتون‌های مرئی را دارد، موفق به ساخت این دستگاه تصویربرداری شدند. این گروه در کنار این دستگاه یک شناساگر اشعه ایکس نیز ساختند.

به گفته یکی از محققان این پروژه، ترانزیستورهای نانولوله کربنی یک لایه نازک غنی از نانولوله‌ کربنی است، چنین ترانزیستورهایی دارای توانایی حرکت الکتریکی بالایی در حد 50 cm2/V.s هستند. این ترانزیستورها نسبت به ادوات نیمه‌هادی آلی و سیلیکونی مزیت‌های بیشتر دارند.

دستگاه تصویربرداری بزرگی که این گروه تحقیقاتی ساخته‌اند، می‌تواند روی سطوح مختلف نظیر پلاستیک‌های انعطاف‌پذیر قرار گیرد. شناساگر اشعه ایکس نیز می‌تواند در دستگاه‌های اشعه ایکس قابل حمل برای مصارف پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

این گروه معتقدند که قادر به ترکیب آرایه‌ای از میکرولنزها روی پیکسل‌های این دستگاه تصویربرداری خواهند شد؛ با این کار، شفافیت تصویر ایجاد شده افزایش می‌یابد.

نتایج این یافته در نشریه Nano Lett به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۱-۱۶ ۱۱:۲۱

دانشگاه کاليفرنيا؟ کدومش؟ برکلي.