رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به موضوع فرهنگ در جامعه گفت: باید این موضوع را از خانوادهها آغاز کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین سیدرضا اکرمی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به نامگذاری سال 1393 به نام «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و همت جهادی» از سوی رهبر انقلاب اسلامی و با اشاره به اینکه «در سال 92 حماسه سیاسی رخ داد و در سال جدید باید به صورت جدیتر به فکر تحقق حماسه اقتصادی بود» اظهار کرد: در سند چشمانداز 20 ساله برنامه پنج ساله توسعه و همچنین سیاستهای اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد برنامهها، اهداف و افق کاملا مشخص شده و اکنون زمان اجراست.
وی با بیان اینکه «مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر نگاه به درون توجه جدی دارند و در این زمینه نیز ظرفیتهای خوبی در کشور وجود دارد» گفت: مدیران چه در بخش داخلی و خصوصی باید عزم را بر این موضوع قرار دهند و آنچه که مصوب شده است را عملیاتی کنند. از سهل شروع کنند تا به سختها برسند.
وی با بیان اینکه «اتمام پروژههایی که حدود 80 درصد آنها عملیاتی شده باید در دستور کار قرار بگیرد و در اتمام آنها نباید تاخیر و تعدیل وجود داشته باشد»، ادامه داد: مسئولان میگویند که نقدینگی در کشور زیاد است و براساس برخی از آمار حدود 560 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد و میتوان این نقدینگی را به سمت تولید و صنعت سوق داد.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به برخی مشکلاتی که برخی از شهرکهای صنعتی با آن روبرو هستند و این باعث شده که آنها کمتر از ظرفیت خود فعالیت و تولید داشته باشند گفت: این نقدینگی را باید به این سمت سوق داد و این خود باعث افزایش رونق خواهد شد.
وی همچنین به مشکلات بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: طبق برخی آمار حدود 11 میلیارد دلار کالاهای اساسی وارد کشور میشود در حالی که بسیاری از زمینهای زراعی در کشور ما به خاطر برخی از مشکلات زیر کشت نمیروند و این خود باعث بیکاری کشاورزان شده است در حالی که ما باید با حل این مشکلات به سمت تولید انبوه در بخش کشاورزی برویم.
وی با تاکید بر اینکه «در قانون اساسی کشور، در بخش اقتصاد بر فعالیت سه بخش تعاونی، خصوصی و دولتی تاکید شده است» گفت: متاسفانه اقتصاد ما دولتی است و بخش تعاونی و خصوصی چندان در این عرصه حضور ندارند. باید در کنار بخش خصوصی بخش تعاونی نیز فعال شود تا افراد ضمن فعالیت اقتصادی کارگروهی را نیز انجام دهند.
اکرمی همچنین با بیان اینکه «دولت نیز باید به سمت سبک سازی و چابک سازی هرچه بیشتر خود حرکت کند و هرآنچه که امکان دارد را به بخش خصوصی واگذار کند»، به موضوع فرهنگ نیز اشاره کرد و گفت: بحث فرهنگ را ما باید از خانوادهها شروع کنیم. اکنون ما در خانوادهها مشکلات زیادی از جمله عدم تمایل جوانان به ازدواج روبرو هستیم و قطعا مشکلات اقتصادی در این زمینه بسیار تاثیرگذار بوده است.
وی اظهار کرد: باید جهشی در کشور درراستای تشکیل خانواده ایجاد شود و در درون خانوادهها شاهد همکاری و همیاری بیشتر اعضای خانوادهها باشیم.
وی همچنین با بیان اینکه «برنامههای ماهواره مشکلاتی را برای خانوادهها ایجاد کرده و براساس برخی از آمار گفته میشود میزان طلاق و همچنین طلاق عاطفی در کشور بالاست» گفت: باید بر روی آگاهسازی خانوادهها کار کرد و در راستای حل مشکلات در خانوادهها تلاش کرد.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه «خانواده یک بنگاه تجاری نیست و باید در آن همراهی، ایثار و گذشت حاکم باشد» به نقش تلویزیون و رسانه ملی در بخش فرهنگ اشاره کرد و گفت: باید خانوادهها را تغذیه فرهنگی کنیم و با برگزاری مناظره و مباحثه اگر ابهامی از نظر فکری و فرهنگی در جامعه وجود دارد، آنها را برطرف کنیم.
انتهای پیام
نظرات