مدیر مسئول روزنامه ابتکار گفت: رفتار اقتصادی مردم نیاز به اصلاح دارد. رفتار اقتصادی آنان با شرایط اقتصادیشان ناهماهنگ است و این خود یکی از جدیترین آسیبهای حوزه فرهنگ و اقتصاد است.
محمدعلی وکیلی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی اظهار کرد: اولین اولویت برای نامگذاری امسال حساسیت وضعیت اقتصادی کشور است که پس از تحریمها بسیار آسیب دیده است. از طرف دیگر محور فعالیتهای دولت تدبیر و امید نیز حول بنیانهای اقتصادی میچرخد و در ادامه نیز مطالبه عموم مردم بهبود وضعیت اقتصادی است.
وی گفت: اما آن چیزی که در حوزه اقتصادی اهمیت بیشتری نسبت به بقیه دارد، فرهنگ مردم است. دخل و خرج مردم مناسب شرایط اقتصادی آنان نیست. اسرافهایی که از طرف مردم انجام میشود نشاندهنده ضعف فرهنگ اقتصادی آنان است.
وی همچنین افزود: به همین جهت است که فرهنگ میتواند در کنار اقتصاد افقهای کشور را روشن کند. باید بدانیم که در کنار توسعه، افزایش درآمد و بهبود اوضاع اقتصادی رفتار اقتصادیمان نیز اصلاح شود. آمارهایی مثل مصرف انرژی و غذا در کشور به خوبی بیان کننده رفتار نادرست مردم است.
مدیر مسوول روزنامه ابتکار با اشاره به ضرورت تولید برای برونرفت از وضعیت فعلی اقتصادی نیز گفت: درست است که تولید در حال حاضر بسیار ضروری است؛ اما اصلاح فرهنگ کار نیز اهمیت بالایی دارد. فرهنگ تنبلی در فضای کاری ما فراگیر شده است. به ویژه پس از پرداخت یارانهها این تنبلی افزایش نیز پیدا کرده است. باید کار مفید در ایران شکل بگیرد و مردم با ارزش کار آشنا شوند. همچنین باید روح کار جمعی در میان آنان تقویت شود.
وی با بیان اینکه «انزوای کاری مردم باید از بین برود» افزود: نوعی انزوا در فعالیتهای مردمی ایجاد شده است که قسمتی از آن به حضور فرصتطلبها و منفعتطلبان باز میگردد، اما باید این فضا از بین برود تا با توجه به فرهنگ و اقتصاد در کنار یکدیگر اوضاع کشور بهبود یابد.
وی در پایان گفت: اهمیت اقتصاد به تنهایی ادا نمیشود، همانطور که فرهنگ بدون اقتصاد به انجام نمیرسد؛ از کنار هم قرار گرفتن این دو جهش و پیشرفت حاصل میشود.
انتهای پیام
نظرات