• دوشنبه / ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92121912833

اعطای چهار جایزه 500 هزار دلاری به چهار دانشمند مسلمان

نخستین جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص)، دی ماه 93 اعطا می‌شود

نخستین جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص)، دی ماه 93 اعطا می‌شود

جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص) در دی ماه 93 همزمان با میلاد حضرت محمد (ص) طی مراسمی با حضور داوران، نامزدها، دانشمندان و مقامات عالی رتبه کشورهای اسلامی در تهران اعطاء می‌شود.

جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص) در دی ماه 93 همزمان با میلاد حضرت محمد (ص) طی مراسمی با حضور داوران، نامزدها، دانشمندان و مقامات عالی رتبه کشورهای اسلامی در تهران اعطاء می‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر صفاری‌نیا، رییس پارک علم و فناوری پردیس و دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه پیامبر اعظم (ص) با اعلام این مطلب از آغاز فراخوان این جایزه از امروز خبر داد و گفت: فراخوان جایزه تا تیر ماه سال آینده ادامه دارد و نهادهای نامزد کننده می‌توانند کاندیدهای خود را به ما اعلام کنند.

به گفته وی تا کنون 250 نهاد نامزد کننده به تایید شورای سیاست‌گذاری جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص) رسیده است.

صفاری نیا با بیان این که در این دوره از فراخوان چهار جایزه در حوزه‌های طرح برتر علوم و فناوری زیستی و پزشکی، طرح برتر علوم و فناوری نانو، طرح برتر علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و طرح برتر دانشمندان مسلمان اعطاء می‌شود، تصریح کرد: طراحی این جایزه بر اساس جوایز علمی بین‌المللی چیده شده است.

وی افزود: در سه حوزه علوم و فناوری زیستی و پزشکی، علوم و فناوری نانو و علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه به یک تا سه نفر از دانشمندان معرفی شده از کشورهای اسلامی اعطاء می‌شود اما جایزه طرح برتر دانشمند مسلمان جهان بدون محدودیت موضوعی و محدودیت جغرافیایی به فرد یا گروهی که در یک رشته خاص علمی و فناوری اقدام ویژه و منحصر به فردی در جهت پیشرفت علم در سطح جهان انجام داده باشند به عنوان حوزه چهارم اعطاء می‌شود.

صفاری نیا تاکید کرد: در واقع برای دریافت جایزه طرح برتر دانشمندان مسلمان، تحت شرط نامزد شدن، مسلمان بودن فرد است اما سه جایزه دیگر به دانشمندان مسلمانی اعطا می‌شود که تبعه یکی از کشورهای اسلامی هم باشند.

وی در خصوص جایزه اعطایی به برگزیدگان گفت: به فرد یا افراد برگزیده در هر چهار گروه ذکر شده، جایزه نقدی معادل 500 هزار دلار به همراه مدال مصطفی و یا لوح یادبود جایزه اعطاء خواهد شد.

به گفته دبیر شورای سیاستگذاری جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص) جوایز برگزیدگان در یکی از روزهای دوازدهم تا هفدهم ربیع‌الاول 1436 هجری قمری مطابق با چهاردهم تا نوزدهم دی ماه سال 93 هجری خورشیدی و مطابق با چهارم تا نهم ژانویه 2015 میلادی اهداء خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حاشیه این مراسم، طی پنج روز جشنواره فناوری کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد که در آن در کنار جایزه شاهد مراسمی چون هفته علم و فناوری در کشور، نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های فناوری جهان اسلام، نشست‌های تخصصی علمی و فناوری و کارگاه‌های آموزشی در این زمینه خواهیم بود.

دکتر حسن ظهور، دبیر کارگروه علمی جایزه پیامبر اعظم (ص) و دبیر فرهنگستان علوم با بیان این که این جایزه در جستجوی ایجاد موقعیتی است که در آن دانشمندان و فناوران کشورهای اسلامی ضمن ارائه دستاوردهای خود زمینه مناسبی برای تعامل با همکاری بیشتر میان دانشمندان کشورهای اسلامی فراهم آورند، تصریح کرد: جایزه در چهار حوزه ارائه می‌شود و برنده طرح برتر دانشمند مسلمان لازم است مسلمان بوده اما الزامی به داشتن تابعیت کشورهای اسلامی ندارد.

وی افزود: نهادهای نامزد کننده نیز لازم است نسبت به شناسایی و معرفی افراد واجد شرایط اقدام کرده و کلیه فرم‌ها و اطلاعات مورد نیاز درباره طرح‌ها را به طور کامل تکمیل و سپس به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.

ظهور تاکید کرد: شرکت کنندگان در بخشهای چهار گانه جایزه نمی‌توانند شخصا خود را به عنوان نامزد دریافت جایزه به دبیرخانه معرفی نمایند و فرآیند نامزدی به درخواست متقاضیان از طریق نهادهای نامزد کننده صورت خواهد گرفت.

وی در خصوص داوری این جایزه نیز گفت: داوران هر حوزه را یک گروه هفت نفره از متخصصان موضوع از ایران، کشورهای عضو سازمان همکاری‌های کشورهای اسلامی و مسلمانان سایر کشورهای جهان تشکیل می‌دهند که توسط دبیرخانه جایزه انتخاب و به تایید شورای سیاست‌گذاری جایزه خواهد رسید.

به گفته دبیر کارگروه علمی این جایزه، هیات داوری بر اساس سه مولفه اصلی "دارا بودن نوآوری مشهود"، "ارائه روش جدید در علم و فناوری" و "ارتباط محرز طرح با سابقه علمی فرد یا افراد مجری آن" طرح‌ها را بررسی و گزینه‌های برتر را انتخاب و معرفی می‌کنند.

دکتر حسین دباغیان، رییس کارگروه اجرایی جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص) نیز در خصوص نحوه تامین منابع مالی جایزه نیز گفت:‌ بخشی از منابع مالی مورد نیاز فعالیت دبیرخانه توسط دولت از طریق پارک فناوری پردیس تامین شده است اما در نظر است منابع مالی مورد نیاز برنامه اصلی از طریق وقف و خیرین تامین شود.

به گفته وی منابع مالی اکثر جوایز علمی بین‌المللی نیز از طریق وقف تامین شده است البته در این گونه جوایز برخی مراکز علمی – تجاری و اقتصادی هم مشارکت دارند اما منبع اصلی مالی وقف است.

وی همچنین اعلام کرد به عنوان در حال حاضر بانک توسعه اسلامی 30 میلیون دلار برای این جایزه اعطاء کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha