• جمعه / ۲ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۸:۰۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92120200373

دروغ‌سنج شایعات اینترنتی ساخته شد

دروغ‌سنج شایعات اینترنتی ساخته شد

محققان دانشگاه شفیلد انگلیس مدعی‌اند سیستم آشکارسازی ساخته‌اند که می‌تواند شایعات آنلاین در شبکه‌های اجتماعی را فورا شناسایی و صحت آنها را بررسی کند.

محققان دانشگاه شفیلد انگلیس مدعی‌اند سیستم آشکارسازی ساخته‌اند که می‌تواند شایعات آنلاین در شبکه‌های اجتماعی را فورا شناسایی و صحت آنها را بررسی کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، هدف از ساخت این دستگاه، کمک به سازمانها مانند دولتها و خدمات اورژانس برای واکنش موثرتر به رویدادها یا شرایط گزارش شده در شبکه‌های اجتماعی آنلاین عنوان شده است.

سایتهای اجتماعی نقش بسیار مهمی را در انتشار سریع اخبار از رویداد زلزله‌ای در چین تا فرود اضطراری هواپیمایی در رود هادسون نیویورک ایفا می‌کنند، اما روزنامه‌نگاران بخوبی می‌دانند که صرف بودن خبر فوری در سایتهای اجتماعی به معنی صحت آن نیست.

سیستم پیشنهادی به بررسی داده‌هایی شامل نوشته‌ها در سایت توئیتر، نظرات ارسالی در انجمنهای مراقبتهای پزشکی، نظرات عمومی در سایت فیس‌بوک یا سایر فعالیتهای آنلاین پرداخته تا چهار نوع شایعه آنلاین شامل گمانه‌زنی‌ها، جنجال‌ها، اطلاعات غلط (شایعاتی که ناخواسته منتشر می‌شوند) و اطلاعات گمراه‌کننده (اخبار غلطی که با سوءقصد گسترش می‌یابند) را شناسایی کند.

به گفته محققان، این سیستم، منابع اطلاعات را بر اساس ارزیابی اعتبار آنها طبقه‌بندی کرده و تاریخچه اطلاعات اینترنتی آنلاین یا سابقه آنرا برای تعیین امکان ایجاد آن به منظور شایعه‌پراکنی بررسی می‌کند.

این طبقه‌بندی شامل خبرگزاری‌ها، روزنامه نگاران، کارشناسان، شاهدان و دیگر اعضای جامعه است که بطور خودکار نوشته‌هایی در رسانه‌های اجتماعی ارسال می‌کنند.

نتایج بدست آمده از جستجوهای این سیستم بر روی یک «داشبورد تصویری» به نمایش درآمده تا کاربران بتوانند از صحت شایعات باخبر شوند.

پروژه « Pheme» که نام خود را از یک شخصیت افسانه‌ای یونانی به دلیل شهرت آن در انتشار شایعات گرفته، برای سه سال اجرا خواهد شد. در این پروژه پنج دانشگاه شفیلد، وارویک، کینگز کالج لندن، سارلند در آلمان و مادول وین شرکت خواهند داشت.

در پایان این پروژه، محققان امیدوارند بتوانند آنرا به عنوان یک ابزار خاص در اختیار روزنامه‌نگاران قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha