مصوبات کمیته حقوق بشر، زن و کودک در دومین روز از نهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی به تصویب اکثریت قاطع اعضا رسید.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسماء موسوی در گزارشی از مصوبات کمیته حقوق بشر، زن و کودک، گفت: دیدگاههای متفاوتی در جلسات کمیته مطرح شد که وجه مشترک این دیدگاهها هدف یکسانی بود که دنبال میکرد اما بنا بر مصالح در نهایت به یک متن واحدی رسیدیم.
او افزود: مصوبه کمیته سعی کرد به راهحلهایی برسد اما نوع برخوردها ممکن است منجر به مخدوش شدن مصوبات کمیته حقوق بشر، زن و کودک شود.
رییس کمیته حقوق بشر، زن و کودک با اشاره به جزییات مصوبات کمیته متبوعش، گفت: جان انسانها و املاک شهروندان فلسطینی اولین مصوبه کمیته بود. ما هیچ راهی جز روشن کردن وضعیت فلسطینیان چه از نظر امنیت جانی و چه از نظر املاک و داراییهای فلسطینیان نداریم. دومین مصوبه کمیته، نحوه دفاع غرب از حقوق زن بود. بر اساس شواهد موجود نوع دفاع غرب از حقوق زن نتیجهای جز متلاشی شدن جایگاه زن در کانون جامعه نداشته است. البته کمیته مصوب کرد مشارکت سازنده زنان در عرصههای اجتماعی و تعداد آنان در هیاتها به 30 درصد برسد.
موسوی با اشاره به سومین مصوبه کمیته حقوق بشر، زن و کودک گفت: تقویت جایگاه جوانان و کودکان در کنار پیشنهادات منتقدانه دیگر مصوبه کمیته بود. همچنین ایجاد سازوکار مناسب برای جلوگیری از سوء استفاده از زنان در تبلیغات کالاها و جلوگیری از صدور فتواهای تنگنظرانه از سوی تکفیریها از دیگر پیشنهادات کمیته بود.
رییس کمیته حقوق بشر، زن و کودک گفت: تاسیس مرکز مطالعات راهبردی برای ارائه دیدگاههای پختهتر و الزامآور کردن مصوبات کمیته حقوق بشر، زن و کودک با حضور اکثریت قاطع اعضای دائمی و برخی ناظران کمیته برگزار شد که با اجماع همه اعضا به تصویب رسید.
علی لاریجانی، رییس نهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو شورای همکاریهای اسلامی با تشکر از رییس کمیته حقوق بشر، زن و کودک، گفت: موضوع زن، حقوق بشر و خانواده از موضوعات مهمی بود که در این اجلاس باید مورد توجه جدی قرار میگرفت.
وی افزود: قطعنامههای کمیته حقوق بشر، زن و کودک در اختیار اعضای محترم قرار دارد. اگر نظر خاصی ندارید آنها را به تصویب میرسانیم.
رییس مجلس شورای اسلامی سپس با کوبیدن چکش بر روی میز از تصویب قطعنامه کمیته حقوق بشر، زن و کودک سخن گفت.
انتهای پیام
نظرات