سرپرست فدراسیون اسکی میگوید، پیستهای ما از ایمنی مناسبی برخوردار نیستند و هر لحظه امکان وقوع حادثه در آنها وجود دارد.
ناصر طالبی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و در پاسخ به صحبتهای مطرح شده از سوی مسئول فنی پیست دیزین گفت: خود آقای شکرابی یکی از سهامداران شرکت بامپاد، بهرهبردار پیست است و به همین خاطر این چنین صحبتهایی را مطرح میکند.
او ادامه داد: آذرماه امسال یک کارگاه آموزشی برای آموزش فنی دستگاههای بالابر برگزار شد که باید تمام استانهای کشور در این کارگاه شرکت میکردند. ولی در نهایت تنها پنج استان در این کلاس حضور یافتند. به همین خاطر اگر در آینده در استانهایی چون کردستان، فارس، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری، اردبیل، خراسان و ... حادثهای رخ دهد مدیران ورزشی و مسول پیست آن استانها باید پاسخگو باشد.
سرپرست فدراسیون اسکی اضافه کرد: مسولین پیستهای اسکی استانهایی که در این کلاسها شرکت نکردهاند باید تبعات اتفاقاتی که در پیستهای اسکی استانهایشان رخ میدهد را قبول کنند.
طالبی با بیان اینکه وقتی مجوز بهرهبرداری به اماکن ورزشی داده میشود، باید مجوزهای لازم از سوی اداره تربیت بدنی استانها نیز صادر شود، گفت: در صورت تایید ادارههای تربیت بدنی استانها کارشناسان و مسئولان مربوطه آن ادارههای تربیت بدنی نظارت کامل و هفتگی بر روی پیستهای اسکی داشته باشند.
او تصریح کرد: آقای شکرابی میگویند حادثه در خارج از پیست اتفاق افتاده که این طور نبود. این حادثه برای اسکیباز در داخل پیست رخ داده است. حتی اگر حادثه در داخل پیست نبوده بالاخره داخل محوطه اسکی بوده است و باید ایمنی لازم برای آنجا در نظر گرفته میشد. مثال این امر تشکهای کشتی و یا تاتامی است که در اطراف آن هیچ شئی که سبب آسیبدیدگی ورزشکار میشود وجود ندارد.
سرپرست فدراسیون اسکی گفت: آقای شکرابی همچنین گفتهاند که دور محل حادثه محصور شده بود. در صورتی که این طور نبوده و بعد از رخ دادن این حادثه بوده که اطراف آن محل محصور شده است. به زودی عکسهایی از محل حادثه در اختیار رسانهها قرار خواهد گرفت که نشان میدهد دور پایه کابین محصور نبوده و پس از این اتفاق توسط برخی افراد محصور شده است.
طالبی با اشاره به اینکه مسئولان استانی که در آن پیست قرار دارد باید پاسخگو باشند، خاطرنشان کرد: اگر پیست اسکی دیزین مجوزهای لازم را از اداره کل تربیت بدنی البرز دارد، کارشناسان آن اداره باید به صورتی دائم بر روی پیست نظارت داشته باشند. اگر مسئولین پیست دیزین از اداره کل مجوز گرفتهاند که باید اداره کل پاسخگو باشد، در غیر این صورت فعالیت بدون داشتن مجوز پیست اسکی دیزین علامت سوا دارد.
سرپرست فدراسیون اسکی که چند روز پیش به همراه کاروان اسکی ایران در سوچی میزبان المپیک زمستانی 2014 حضور داشت، اظهار کرد: در سوچی با 20 دلار میتوان در بهترین پیستهای اسکی به ورزش اسکی پرداخت. در آنجا تمام امکانات لازم برای کمک به آسیبدیدگان احتمالی وجود دارد و بلافاصله به وضعیت آن فرد آسیبدیده رسیدگی میشود.
طالبی همچنین به صحبتهای شکرابی در مورد اینکه در هیچ جای دنیا پیستهای اسکی پزشک ندارند نیز اشاره کرد و به ایسنا گفت: : پیستهای اسکی باید اماکن درمانی داشت باشند، در تمام دنیا پزشک در محل پیست حضور دارد. نمونه آن مسابقات انتخابی بازیهای المپیک در یکی از پیستهای اسکی بود. گویا مسئولان پیست دیزین انتظار دارند که پزشک بدون دریافت هیچ هزینهای در پیستشان حضور داشته باشد.
او افزود: پیستهای اسکی باید از امکانات درمانی مناسب بهرهمند باشند که متاسفانه در ایران چنین نیست. آقای شکرآبی که خود پیستهای اسکی کشورهای مختلف را دیدهاند، میدانند که اگر یک پیست اسکی دارای تیمهای امدادی نباشد با چه مسائلی روبرو میشود. چطور ایشان نمیدادند که همه پیستهای اسکی دنیا تیمهای امدادی دارند.
سرپرست فدراسیون تاکید کرد: بسیاری از پیستهای اسکی ما از شرایط ایمنی حداقلی برخوردار نیستند. برای مثال دستگاههای پیست اسکی شمشک متعلق به سال 42 است و هر لحظه امکان وقوع حادثه در آنجا وجود دارد. حالا که بعد از 20 – 30 سال کسی آمده و پیگیر این مسائل است حالا همه بر علیهاش موضع گرفتهاند اما باید بدانند که من تا آخر پیگیر این مسائل خواهم بود.
طالبی تصریح کرد: بسیاری از آمار کشتهشدگان و مصدومینی چون قطع نخاع در پیستهای اسکی اطلاع رسانی نمیشودکه به نظرم این مساله جای تاسف و تعجب دارد.
او با بیان اینکه در کشور فقط یک پیست مدیریت صحیح دارد خاطرنشان کرد: تنها پیست اسکی توچال است که مدیریت خوبی را در مورد مسائل و بخشهای مختلف دارد، البته یکی از نقاط ضعف این پیست آن است که برخورد مسولین درهای ورودی در هنگام ورود با افراد خوب نیست.
انتهای پیام
نظرات