• چهارشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 92111611939
  • خبرنگار : 71038

سخنگوی دولت: توزیع سبد کالا ادامه می‌یابد/نواقص را رفع می‌کنیم

سخنگوی دولت: توزیع سبد کالا ادامه می‌یابد/نواقص را رفع می‌کنیم

سخنگوی دولت ضمن تشریح مصوبات امروز (چهارشنبه) جلسه هیأت دولت، گفت: توجه به سفره خانواده‌های کم‌درآمد یک سیاست دائمی و مستمر برای دولت تدبیر و امید است و ما توزیع سبد کالا را استمرار می‌دهیم و قطع نمی‌کنیم؛ گرچه روش‌های توزیع آن را اصلاح خواهیم کرد.

سخنگوی دولت ضمن تشریح مصوبات امروز (چهارشنبه) جلسه هیأت دولت، گفت: توجه به سفره خانواده‌های کم‌درآمد یک سیاست دائمی و مستمر برای دولت تدبیر و امید است و ما توزیع سبد کالا را استمرار می‌دهیم و قطع نمی‌کنیم؛ گرچه روش‌های توزیع آن را اصلاح خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمدباقر نوبخت ظهر امروز بعد از جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه "در کنار دیگر مباحث، امروز در جلسه دولت چند مساله مهم اقتصادی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفت"، افزود: در ابتدا در ارتباط با بارش سنگین برف در استان‌های گیلان و مازندران گزارش‌هایی دریافت شد و با توجه به تاکیدی که رئیس‌جمهور در ارتباط با حضور مسئولان کشوری در این استان داشته‌اند، دو وزیر نیرو و راه و شهرسازی در منطقه حضور دارند.

وی همچنین به گزارش وزیر کشور در مورد این مناطق اشاره کرد و گفت: بارش برف مشکلات فراوانی را برای مردم جهت رفت و آمد و همچنین در بخش کشاورزی، دامداری و واحدهای مسکونی ایجاد کرده است و آنها نیازمند مساعدت هستند.

سخنگوی دولت ادامه داد:‌ در خصوص امدادرسانی نیز رئیس‌جمهور از تمام دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح و خود مردم در جلسه امروز دولت تشکر و قدردانی کرد. همچنین از استان‌های همجواری که در امدادرسانی کمک کردند و همه دستگاه‌های اجرایی که در راستای امدادرسانی و ارائه خدمات به مردم تلاش و کوشش می‌کنند.

دستور رئیس‌جمهور به دستگاه‌های ذیربط، برای جبران خسارت‌های استان‌های شمالی

نوبخت همچنین به گزارش وزیر نفت در ارتباط با گازرسانی به این مناطق در جلسه امروز هیأت دولت اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که کار امدادرسانی ظرف یکی - دو روز آینده ان‌شاءالله به اتمام برسد و ما وارد فاز دوم برای جبران خسارتی که به ابنیه و تأسیسات وارد شده است، شویم و در این ارتباط رئیس‌جمهور به دستگاه‌های ذیربط ماموریت دادند که بلافاصله در راستای جبران خسارت‌هایی که در بخش کشاورزی، صنعت و منازل مسکونی و خود مردم ایجاد شده، تلاش کنند و تمهیدات لازم را بیندیشند.

وی با اشاره به اینکه استاندارهای مازندران و گیلان از همان ابتدای حادثه با مرکز تماس داشتند و خود وی (نوبخت) به عنوان معاون نظارت و راهبردی رئیس‌جمهور این موضوع را پیگیری می‌کرده است، افزود: معاونت نظارت و راهبردی رئیس‌جمهور از همان ابتدا برای تامین اعتبارات مورد نیاز این دو استان در راستای جبران خسارت و کمک جهت تامین مایحتاج و همچنین بازتامین منابع مالی برای خسارات اعلام آمادگی کرده است.

حضور مسئولان در استان‌های شمالی استمرار دارد

سخنگوی دولت با بیان اینکه "قرار شد حضور مسئولان کشوری در جمع مردم این مناطق استمرار پیدا کند تا بتوانیم در یک زمان کوتاه نسبت به جبران خسارت‌های این موضوع اقدام شود"، گفت: نزولات جوی، برکت الهی هستند و با توجه به این نزولات، نگرانی‌هایی که در ارتباط با منابع آبی در کشور بود تا حدودی برطرف شده است ولی در کنار چنین نعمتی، خسارت‌هایی نیز ایجاد شده که باید با تدبیر حل شود.

تشکر دولت از مردم و امدادرسانان

وی اضافه کرد: من از طرف دولت، از مردم، نیروهای مسلح و دیگر مسئولان و نهادهایی که در کنار مردم بودند تا خسارات را مرتفع کنند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

برای کاهش آلاینده‌ها نیازمند تدبیر و برنامه‌ریزی هستیم

نوبخت با بیان اینکه "یکی دیگر از بحث‌های امروز جلسه هیأت دولت، موضوع هوا و اهمیت هوای پاک بود"، اظهار کرد: با توجه به آلودگی‌هایی که بویژه در شهرهای بزرگ وجود دارد، نیازمند تدبیر و برنامه‌ریزی هستیم که نسبت به کاهش آلاینده‌ها وارد کار شویم و در جلسه امروز دولت در این ارتباط بحث و گفت‌وگو شد.

سخنگوی دولت همچنین با اشاره به اینکه در جلسه امروز دولت در مورد توزیع سبد کالا نیز بحث و گفت‌وگو شد، گفت: همان‌طور که می‌دانید، از مصوبات دولت این بود که ما بتوانیم در دو مرحله دو سبد کالا را تا پایان سال به جامعه هدف تقدیم کنیم.

وی با اشاره به اهمیت سلامت و امنیت غذایی مردم برای دولت و اقداماتی که دولت در این راستا انجام داده است، تصریح کرد: تلاش برای رفع تحریم‌های ظالمانه، از اقدامات اساسی دولت بود و دولت در کنار حل مشکلات اساسی اقتصادی مردم، به دنبال حل مشکلات مقطعی مردم در این زمینه بود و در واقع نگاه به روابط بین‌الملل، دولت را از سفره معیشت مردم غافل نکرد و در این ارتباط بحث سبد کالا را مطرح کرد و به پیش برد.

نوبخت با بیان اینکه "جامعه هدف برای دریافت این سبد کالا ابتدا مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بودند و سپس اقشار دیگری از جمله کارکنان دولت نیز به این جامعه هدف اضافه شد"، گفت: در ادامه آن، بحث دریافت این سبد کالا از سوی کارگران نیز مطرح شد و جامعه هدف گسترش پیدا کرد. البته منابع مالی لازم نیز با وجود تمام مضیقه‌هایی که در دولت وجود داشت، تامین شد.

بررسی می‌کنیم تا در جریان توزیع سبد کالا، تبعیضی نباشد

سخنگوی دولت ادامه داد: با توجه به گسترده‌تر شدن و بسط یافتن جامعه هدف، دو وزارتخانه صنعت و معدن و نیز تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه‌ریزی‌هایی را برای تقسیم سبد کالا انجام دادند؛ البته در عمل و اجرا مشکلاتی پیش آمد.

وی با اشاره به عزم دولت برای رفع مشکلاتی که پیش آمده است، خاطرنشان کرد: در جلسه امروز دولت آقای ربیعی - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی - از سوی رئیس‌جمهور به عنوان مسئول ساماندهی وضعیت موجود و وحدت مدیریت بین این دو وزارتخانه مأمور شد. قرار شد در کنار وحدت مدیریت این موضوع، اطلاع‌رسانی‌های لازم در این ارتباط را انجام دهند و امید داریم با درایت ایشان و همکارانش مشکلاتی که در راستای اجرای این موضوع پیش آمده است، حل شود و از مردم خوب کشورمان نیز انتظار داریم که مساعدت‌ها و همکاری‌های لازم را انجام دهند.

نوبخت با اشاره به برخی مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه عده‌ای از مردم که دارای شرایط دریافت این سبد کالا بودند، آن را دریافت نکرده‌اند، گفت: ان‌شاءالله دکتر ربیعی و همکارانشان مطالعات کافی را در این ارتباط خواهند داشت تا تبعیضی در این ارتباط صورت نگیرد.

مردم برای دریافت سبد کالا با تأنی بیشتری اقدام کنند

سخنگوی دولت با درخواست از مردم برای اینکه جهت دریافت سبد کالا با تأنی بیشتری اقدام کنند، گفت: برای دولت قابل قبول نیست که در روند توسعه، عده‌ای زیر چرخ‌های توسعه آسیب ببینند. این توزیع سبد کالا در راستای حمایت از امنیت غذایی مردم صورت گرفت؛ البته نواقصی داشت و همان‌طور که گفتیم، تلاش می‌شود این نواقص برطرف شود.

تشکر نوبخت از رسانه‌ها و یک توصیه به آنها

وی همچنین از رسانه‌ها که مشکلات این موضوع را منتقل کردند، تشکر کرد و افزود: برخی رسانه‌ها نیز بیش‌نمایی کردند که البته به آنها توصیه می‌کنیم به جای بیش‌نمایی، در راستای واقع‌نمایی حرکت کنند.

در لایحه هدفمندی، ساختار تبصره فعلی حفظ شد ولی برخی اعداد تغییر کرد

به گزارش ایسنا، نوبخت در ادامه گفت‌وگو‌ی خود با خبرنگاران در برابر این پرسش که "آیا دولت قصد دارد در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها تغییری دهد؟"،‌ پاسخ داد: تبصره‌ای که به عنوان هدفمندی یارانه‌ها پس از مشورت با نمایندگان به لایحه بودجه الحاق شد، در کمیسیون تلفیق مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و با رأی خوبی در این کمیسیون تأیید شد و انتظار این است که در صحن علنی مجلس نیز به تصویب برسد.

سخنگوی دولت اضافه کرد: در واقع همان متن و ساختاری که در تبصره سال جاری وجود دارد، برای سال آینده نیز در نظر گرفته شده بود، منتهی اعداد آن مورد تغییر قرار گرفت. انتظار دولت این بود که مجلس آن را تائید کند و راه را برای اجرای آن باز کند.

دولت از توجه به محرومان در هیچ شرایطی غافل نمی‌شود

وی در ادامه با بیان اینکه "توجه به سفره خانوارهای کم‌درآمد یک سیاست دائم و مستمر برای دولت تدبیر و امید است"، گفت: ما توزیع سبد کالا را به همان ترتیبی که گفتیم، ادامه می‌دهیم و قطع نمی‌کنیم؛ گرچه روش‌ها را اصلاح می‌کنیم و در واقع به گونه‌ای عمل می‌کنیم که در هر دفعه از توزیع با مشکلات کمتری روبرو شویم و در همین مرحله نیز تلاش داریم با تدابیری که اتخاذ می‌شود، مشکلات کمتری ایجاد شود. دولت از توجه به محرومان در هیچ شرایطی غافل نمی‌شود.

برای اعطای دفترچه خدمات درمانی به کسانی است که فاقد آن هستند، برنامه‌ریزی کرده‌ایم

در ادامه، یکی از خبرنگاران گفت که "گفته می‌شود 15 میلیون نفر تحت پوشش بیمه نیستند" که نوبخت پاسخ داد: از مبلغی که ناشی از اصلاح قیمت‌های حامل‌ها در مرحله دوم اجرای هدفمندی یارانه‌ها ایجاد می‌شود، یکی از کارهای مهمی که برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم، اعطای دفترچه خدمات درمانی به کسانی است که اکنون فاقد آن هستند. کسانی که به علت فقر و ناتوانی مالی نتوانسته‌اند دفترچه بگیرند، در اولویت ما هستند و یکی از تکالیف ما در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تحقق این موضوع است.

توضیحات نوبخت درباره عهده‌دار شدن ریاست شورای هماهنگی دستگاه‌های نظارتی بین سه قوه

نوبخت همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری در ارتباط با بر عهده گرفتن ریاست شورای هماهنگی دستگاه‌های نظارتی بین سه قوه از سوی وی، گفت: وقتی قانونی وضع می‌شود، برای نظارت در حسن اجرای قانون ناظرانی فعال می‌شوند و در سه قوه مقننه، قضائیه و اجرائیه دستگاه‌هایی برای نظارت بر حسن اجرای این قانون در هر سه قوه وجود دارد. مثلاً در قوه قضائیه این مأموریت بر عهده سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری است، در قوه مقننه معاونت نظارت رئیس قوه و دیوان محاسبات این وظیفه را بر عهده دارد و در قوه مجریه وزارت اطلاعات و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی چنین وظیفه‌ای را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: برای اینکه در راستای این اقدامات نظارتی، شاهد موازی‌کاری نباشیم و یک سیاست هماهنگ نظارتی اعمال شود، بین دستگاه‌ نظارتی سه قوه شورایی تعریف شده تا کارها را با هماهنگی انجام دهد که این شورا دارای اساسنامه و دبیرخانه است و برنامه‌ریزی دقیقی را داراست.

سخنگوی دولت افزود: تا هفته گذشته ریاست این شورا بر عهده آقای منتظری رئیس دیوان عدالت بود و ایشان به مدت دو سال ریاست این شورا را برعهده داشتند. هفته قبل مدت ریاست ایشان تمام شد و از این‌رو باید بین اعضا انتخاباتی صورت می‌گرفت تا فردی جایگزین شود و در آن جلسه با توجه به جمیع جهات، این واگذاری به من انجام شد.

نوبخت در تشریح وظایف این شورا نیز خاطرنشان کرد: کار این شورا، هماهنگ و منسجم کردن نظارت‌هایی است که توسط هر یک از دستگاه‌ها انجام می‌شود.

وی در ادامه، با اشاره به دستور رئیس‌جمهور به معاون اول خود برای مبارزه با رانت و ویژه‌خواری، گفت: بحث تحریم‌ها، گاه فرصتی را برای عده‌ای ایجاد می‌کند تا از این موضوع استفاده یا سوءاستفاده کنند و در واقع یکی از اقدامات این است که اجازه ندهیم در قوه مجریه چنین سوءاستفاده‌هایی انجام شود.

سخنگوی دولت در برابر پرسشی درباره پرونده‌هایی نظیر پرونده بابک زنجانی، اظهار کرد: این پرونده‌ها در قوه قضائیه با دقت و سرعت در حال پیگیری است و از سوی مسئولان قوه قضائیه از جمله سخنگوی این قوه اطلاع‌رسانی می‌شود.

ثمره مقاومت، شیرین است ولی خسارات هم باید به حداقل برسد

نوبخت همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به مشکلات مردم در ارتباط با معیشت و محسوس بودن آن در جامعه اشاره کرد و گفت: ما همانطور که با قوت در برابر یورش نظامی‌ به کشورمان ایستادگی کردیم، در ارتباط با تهاجم اقتصادی که از طریق تحریم‌های ظالمانه انجام شده، مقاومت می‌کنیم و ثمره این مقاومت مثل مقاومت هشت ساله شیرین است؛ البته قبول داریم که در هر مقابله‌ای خسارت‌هایی نیز بوجود می‌آید ولی مهم این است که این خسارت‌ها را به حداقل برسانیم.

وی با اشاره به تلاش دولت مبنی بر اینکه ریشه این فشارها که ناشی از تحریم‌هاست از بین ببرد به نحوی که دیوار تحریم‌ها ترک بردارد گفت: این موضوع به عنوان یک کار مهم در اولویت دولت است و در واقع دولت تلاش دارد ریشه مشکلات اقتصادی مردم در سال‌های اخیر را بخشکاند و در این ارتباط در حال حرکت است و امیدواریم با پشتیبانی کافی که از سوی ملت وجود داشته و استمرار آن دولت بتواند به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کند.

امکانات صادرات پتروشیمی فراهم شده است

نوبخت با بیان اینکه "در حال حاضر برخی از تحریم‌ها برداشته شده است"، افزود: با توجه به این موضوع، اکنون امکانات صادرات پتروشیمی فراهم شده و بخشی از منابع بلوکه شده نیز آزاد شده است و ما به شکل سامان یافته‌ای در حال دستیابی به بخشی از دارایی‌های ایران هستیم.

سخنگوی دولت در همین رابطه، به استقبال صورت گرفته از سوی سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور و سرمایه‌گذاری در ایران اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسئولیت ایجاد وحدت مدیریت توزیع سبد کالا را از سوی رئیس‌جمهور بر عهده گرفته است، به ارائه توضیحات مبسوطی در مورد توزیع سبد کالا و مسائل حاشیه‌ای ایجاد شده در ارتباط با آن پرداخت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۱۱-۱۶ ۱۵:۳۱

متاسفانه به همه کارمنداي ادارات سبد داده شد بغير از کارگران زحمتکش شرکت واحد آخه اين عدالته بعد ميگن دولت تدبير واميد !!!!!!!!!