• چهارشنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۷:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92110905862
  • خبرنگار : 71456

کشف مکانیزم پیچیده شکل‌گیری سلامت فرزند از لحظه لقاح والدین

کشف مکانیزم پیچیده شکل‌گیری سلامت فرزند از لحظه لقاح والدین

بر اساس مطالعات جدید، ارتباط زن و مرد در لحظه لقاح، سلامت فرزندشان در آینده را شکل می‌دهد.

بر اساس مطالعات جدید، ارتباط زن و مرد در لحظه لقاح، سلامت فرزندشان در آینده را شکل می‌دهد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نقش پدر برای آینده سلامتی فرزندش درست از همان لحظه لقاح حائز اهمیت است، زیرا بر اساس تحقیقات دانشمندان «موسسه رابینسون» دانشگاه آدلاید، مایع منی نقش منحصربه‌فرد و مهمی را در فرآیند لقاح ایفا می‌کند.

محققان سال‌هاست می‌دانند مایع منی در تعیین امکان یا عدم‌امکان بچه‌دارشدن زوجین اساسی است، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد خود این مایع و نه فقط اسپرم، بر طیفی از مراحل رشدی نوزاد به ویژه پسران، تاثیرگذار است. در واقع، چنین مایعی بر امکان ابتلا به چاقی مفرط، دیابت و دیگر شرایط سلامتی متابولیکی وی اثرگذار است.

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان موسسه رابینسون تعامل‌های پیچیده بین بافت‌های تولیدمثل زنانه و مایع مردانه را بررسی کرده‌اند و پروفسور سارا رابرتسون، رهبر ارشد این تحقیق، گفت: ما می‌دانستیم که چاقی مفرط در مردان می‌تواند به مشارکت پدر در لحظه لقاح مرتبط باشد اما هم‌اکنون به درک درستی از سیگنال‌های پیچیده و اطلاعات مخابره‌شده توسط مایع منی دست یافته‌ایم و می‌دانیم که این مایع و بافت‌های زنانه به شیوه‌های تعجب‌برانگیزی با یکدیگر تعامل دارند.

وی ادامه داد: ما پی بردیم که نه فقط اسپرم، بلکه تمامی ترکیب مایع مورد بحث است که نقش مهمی را در تثبیت سلامت آینده فرزند دارد و این موضوع به ویژه در فرزندان پسر صادق‌تر است.

بر اساس آزمایشات انجام‌شده، چنانچه مایع منی دارای کیفیت پایینی باشد، بر توانایی زن برای حمایت از جنین تاثیرگذار خواهد بود و اگر جنین بتواند علی رغم این کیفیت پایین، بقا یابد، متابولیسم آن دائما تغییر خواهد کرد و موجب می‌شود که سندرم اختلالات متابولیک شامل چاقی مفرط، فشار خون بالا و عدم تحمل گلوکز را پس از تولد تجربه کند.

جزئیات این تحقیق در مجله the Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha