• سه‌شنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 92110805441
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

موش‌های گوشت‌خوار حریف روستائیان نشدند

موش‌های گوشت‌خوار حریف روستائیان نشدند

ایسنا/خراسان رضوی روستای نجف‌آباد شهرستان فیروزه نخستین بار در سال 88 مورد حمله موش‌ها قرار گرفت که به‌وسیله‌ی مبارزه‌ی شیمیایی از بین رفتند، اما از دو ماه گذشته امسال موش‌ها از مزارع به محل سکونت مردم روستا هجوم آوردند.

روستای نجف‌آباد شهرستان فیروزه نخستین بار در سال 88 مورد حمله موش‌ها قرار گرفت که به‌وسیله‌ی مبارزه‌ی شیمیایی از بین رفتند، اما از دو ماه گذشته امسال موش‌ها از مزارع به محل سکونت مردم روستا هجوم آوردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه‌ی خراسان، به‌گفته‌ی کارشناسان بهداشتی، بافت فرسوده‌ی روستا و قرابت محل زندگی دام و انسان هم‌چنین ضعف بهداشتی مهم‌ترین عامل هجوم موش‌هاست.

به همه‌ی اهالی روستا برای بهسازی محل زندگی‌ وام می‌دهیم

«محمدرضا حاجی‌زاده» فرماندار شهرستان فیروزه در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه‌ی خراسان، در رابطه با مقابله با این موش‌ها گفت: به همه‌ی اهالی روستا 2 میلیون تومان وام برای بهسازی محل زندگی‌ داده‌ می‌شود تا از ورود موش‌ها به خانه جلوگیری کنند هم‌چنین بهسازی جوی‌های آب، احداث شبکه فاضلاب روستا در دست اقدام است.

تخلیه‌ی روستا حقیقت ندارد

فرماندار شهرستان فیروزه در ادامه با اشاره به شایعاتی مبنی بر تخلیه‌ی روستا و انتقال روستا به مکانی دیگر، گفت: تخلیه‌ی روستا حقیقت ندارد، چون 5 خانه آسیب‌دیده است که با بتن‌ریزی و تمهیدات دیگر برطرف می‌شود.

حاجی‌زاده در پاسخ به این پرسش که موش‌ها چطور در روستا پیدا شدند؟ افزود: طبق گفته‌ی مردم روستا با سیلابی در سال 84 موش‌ها وارد مزارع مردم شده‌اند که در سال 88 به‌صورت مبارزه شیمیایی مقابله شد و تا امسال هیچ موردی نداشتیم تا این که مجدداً دو ماه پیش این موش‌ها از بافت فرسوده و مزارع وارد بافت مسکونی مردم شدند.

وی افزود: مهم‌ترین خسارتی که مردم دیده‌اند برهم خوردن آرامش آنهاست و البته خساراتی نیز در اثر ظهور این موش‌ها به اموال و آذوقه مردم نیز وارد شده‌است.

بهترین راه همکاری مردم است

«مهدی رحیم‌نیا» سرپرست شبکه‌ی بهداشت و درمان شهرستان فیروزه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه‌ی خراسان، گفت: بهترین راه ریشه‌کنی و مبارزه با این جوندگان همکاری مردم است.

وی افزود: به مردم روستای نجف‌آباد اخطار شده‌ است که دام‌ها وعلوفه را از روستا و محل زندگی خود خارج هم‌چنین کود و فاضلاب را از محل زندگی خود دور کنند.

ضعف بهداشت، مهم‌ترین عامل ورود موش‌هاست

«محمدحسن بشارت» کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه‌ای شهرستان فیروزه، در پاسخ به اینکه ورود موش‌ها از طریق سیلاب به این روستا صحت دارد؟ گفت: به‌لحاظ علمی این ادعا که موش‌ها از طریق سیلاب وارد شده‌اند هیچ پایه و اساس علمی ندارد، این موش‌ها به نوعی منتقل شده و در جایی که محل و شرایط زندگی برایشان مهیا باشد زاد و ولد کرده و تکثیر می‌شوند.

وی افزود: آغل‌ها در وسط روستا هستند که قدمت حدود 30 سال دارند، اطراف روستای نجف‌آباد بافت قدیمی است و شرایط به‌گونه‌ایست که سبب تکثیر این موش‌ها شده‌ است.

کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه‌ای شهرستان فیروزه با اشاره به بیماری‌های مشترک میان انسان و جوندگان افزود: 35 نوع بیماری از طریق موش به انسان منتقل می‌شود که مهم‌ترین آن طاعون، تیفوس و سالک است، امیدواریم مشکل این روستا هرچه سریع‌تر پیش از بروز بیماری برطرف شود.

بشارت با اشاره به نوع مقابله با این موش‌ها گفت: مهم‌ترین روش‌های کنترل موش روش شیمیایی است که موش‌ها نسبت به آن مقاوم می‌شوند، چون تعدد دارند، روش دیگر روش ژنتیکی است که موش‌های نر را عقیم کرده و از زاد و ولد آن‌ها جلوگیری شود که این روش نیز غیرعملی است، چون تعداد آن‌ها زیاد است و در نهایت روش بیولوژیکی است که با استفاده از جوجه تیغی، مار و لاک‌پشت این موش‌ها خورده شوند، که این روش نیز در مناطق مسکونی غیرممکن است.

بهترین روش مقابله با موش‌ها بهسازی محیط و روش فیزیکی است‌

وی بهترین روش مقابله با موش‌ها را بهسازی محیط و روش فیزیکی دانست و افزود: بتن‌ریزی و بهسازی محیط، به لحاظ بهداشتی هم‌چنین اجرای طرح هادی روستا از مهم‌ترین راهکارهای بهداشتی برای مقابله با موش‌های مزاحم است.

تنها با مدیریت تلفیقی می‌توان این مشکل را برطرف کرد

بشارت با بیان این‌که مدیریت این مشکل با بی‌نظمی راه به جایی نمی‌برد، تصریح کرد: همه‌ی ارگان‌ها باید تحت یک مدیریت تلفیقی کار کنند تا این مشکل برطرف شود، اگر هر اداره به‌طور مستقل کار کند، هیچ مشکلی رفع نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۱۱-۰۸ ۱۳:۲۸

با سلام بنده متخصص از بين بردن موش ها هستم در صورتي که بخواهند حاضرم اينها را از بين ببرم بدون گرفتن هيچ گونه وجه شخصي. فقط هزينه مواد و لوازم بکار رفته را تقبل کنند .همين