آزمون وکالت 92 در روز جمعه اول آذر ماه سال جاری با شرکت حدود 60 هزار نفر در 23 کانون وکلای دادگستری برگزار شد.
ابتدا گفته شد که نتایج این آزمون 7 دی ماه اعلام میشود، اما این کار انجام نشد و اعلام نتیجه آزمون دو مرتبه به تعویق افتاد.
با اعلام نشدن نتایج در روز 7 دی ماه، مهدی شهلا نایبرییس کانون وکلای دادگستری مرکز به ایسنا گفت: نتایج آزمون وکالت در سازمان سنجش آماده است ولی هنوز به ما اعلام نشده است.
وی ابراز امیدواری کرد که نتایج آزمون وکالت روز یکشنبه - 8 دی ماه - اعلام شود.
یکشنبه 8 دی بهمن کشاورز رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری گفت از سازمان سنجش درخواست کردیم که نتایج آزمون وکالت را چند روز دیگر اعلام کند.
وی هدف از این کار را ایجاد فاصله زمانی میان اعلام کلید سئوالات و نتایج این آزمون عنوان کرد به این منظور که اگر از سوی داوطلبان نظری در مورد کلید سوالات مطرح شد، بررسی شود.
کشاورز در پاسخ به این سوال که چرا تا روز گذشته تصمیم بر این بود که نتایج آزمون اعلام شود و اکنون تصمیم دیگری اتخاذ شده است، گفت: تا روز گذشته آقای مندنی پور ریاست اتحادیه سراسری کانونهای وکلا را بر عهده داشتند و معتقد بود که اشکالی وجود ندارد که کلید سئوالات و نتایج آزمون به صورت یک جا اعلام شود، ولی از آنجا که اکنون اینجانب ریاست اتحادیه را بر عهده دارم نظرم این است که باید فاصلهای بین زمان انتشار کلید سئوالات و نتایج آزمون وجود داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حدود ساعت 19 چهارشنبه 18 دی ماه نتایج آزمون وکالت 92 اعلام شد و پس از اعلام نتایج، برخی از داوطلبان اعتراضهایی داشتند به نحوی که در تماسهای تلفنی مکرر با ایسنا از تغییر شیوه احتساب نمره پذیرفته شدگان در آزمون سال جاری، نحوه انتخاب کانون وکلا از سوی داوطلبان، نحوه پذیرش کارآموزان، پایین بودن ظرفیت پذیرش نسبت به تعداد شرکت کنندگان و ... گلایه داشتند و خواستار این بودند که این موارد در مصاحبهای با رییس اسکودا مطرح شود.
به همین منظور، خبرنگار حقوقی ایسنا با بهمن کشاورز رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری گفتوگویی انجام داد که متن سوالات مطرح شده و پاسخ به آنها از سوی رییس اسکودا در زیر میآید:
سوال:
برخی از داوطلبان آزمون وکالت 92 در تماس با ایسنا به شیوه پذیرش کارآموز در این آزمون متعرض هستند و معتقدند که پذیرش بر اساس تراز باعث شده تا کسانی که میانگین پاسخگوییشان به دروس آزمون، پایینتر از آنها بوده در کانون مربوطه (آذربایجان غربی) قبول شوند.
با توجه به این موضوع آیا این امکان وجود دارد که نمره میانگین کسی بالاتر از آخرین فرد قبول شده در کانون باشد اما فرد مذکور قبول نشود؟
پاسخ:
اولا- لطفا توجه داشته باشید که شروع تصدی من در اسکودا، بعد از برگزاری آزمون بوده است. بنابراین آنچه میگویم بر مبنای اطلاعات مضبوط و مکتوب و مسموع است نه آگاهیهای عینی خودم.
ثانیا- شیوه تراز آنگونه که بررسی کردهام علمیترین و عادلانهترین روش برای برگزاری آزمون است و در همه دنیا پذیرفته شده است.
ثالثا- هر کانون تعداد مورد نیاز خود را از بالاترین نمرههای کسانی که در حوزه آن کانون امتحان دادهاند، انتخاب میکند و همه ساله همینگونه عمل شده است؛ بنابراین ممکن است کسی در کانون الف مردود شود، حال آنکه نمرهاش از فرد قبول شده در کانون ب بیشتر باشد، این هیچ ارتباطی به تراز ندارد.
سوال:
افراد معترض به امر مذکور، تغییر شیوه پذیرش کارآموز در آزمون سال جاری را «عقاب بلا بیان» میدانند. نظر شما دراین باره چیست؟
پاسخ:
این "عقاب" نیست تا "بلابیان"باشد یا نباشد. امتحان مثل هر سال با تست چهار جوابی انجام و جذب بر مبنای تقدم نمره انجام شده است. در کدام امتحان اعلام میشود که مثلا نمرات تراز خواهد شد یا نه؟ در بسیاری از امتحاناتی که احتمالا بسیاری از داوطلبان آزمون کانون هم در آنها شرکت کردهاند، حتی کلید پاسخها منتشر نمیشود.
سوال:
تفاوت پذیرش بر اساس «معدل» و «نمره تراز» داوطلبان در چیست و آیا این مسئله درست است که در پذیرش بر اساس تراز، تعیین ضرایب برای دورس بیثمر خواهد بود؟
پاسخ:
همچنانکه گفتم، تراز- حسب اظهار اهل فن که اینجانب از آنها نیستم- بهترین و عملیترین و منصفانهترین روش است. باز هم بر مبنای آنچه که به بنده گفته شده تراز موضوع ضریب را نفی نمیکند بلکه آن را تعدیل میکند.
سوال:
آیا بهتر نیست که پذیرش داوطلبان آزمون وکالت مانند پذیرش در دانشگاهها باشد؟ به نحوی که افراد بر اساس رتبهای که کسب کردهاند به انتخاب کانون بپردازند و در آخر بر اساس انتخاب خود در یکی از کانونهای وکلا پذیرفته شوند.
هدف از طرح این سوال این است که به طور مثال ممکن است فردی در کانون مرکز قبول نشود اما نمره او بسیار بالاتر از افراد قبول شده در کانونهای دیگر باشد و بدین ترتیب افراد با دانش حقوقی بالاتر از ورود به عرصه وکالت محروم می شوند.
پاسخ:
توجه داشته باشید که تعداد کارآموزان مورد نیاز هر "منطقه" یعنی "حوزه هر کانون" را کمیسیونی که در مقر همان کانون تشکیل میشود تعیین میکند. این کمیسیون از رییس دادگستری استان، رییس دادگاه انقلاب و رییس کانون محل تشکیل میشود؛ بنابراین کسی که در یک کانون ثبتنام میکند، اصل بر این است که قصد کارآموزی و بعدا وکالت در همان کانون را دارد. لذا اینکه کسی در کانونی ثبتنام کند و امتحان بدهد و بعد به کانون دیگری برود، اصلا قابل تصور و طرح نیست.
در دانشگاهها داوطلب میخواهد فلان رشته را - در هر دانشگاهی که ممکن شد- بخواند. اما در آزمون ما اصل بر این است که داوطلب می خواهد مثلا در استان فارس امتحان بدهد و اگر قبول شد در همان استان کارآموزی و وکالت کند و نیازی را که کمیسیون مورد بحث مشخص کرده، رفع کند.
به همین جهت همواره تاکید میشود داوطلبان در همان کانونی امتحان بدهند که میخواهند در حوزه آن کار کنند، نه در جای دیگر.
سوال:
تاخیر چند باره در اعلام نتایج آزمون وکالت موجب نارضایتی داوطلبان آزمون سال جاری شد. شما علت تاخیر را ضرورت وجود فاصله زمانی میان اعلام کلید سوالات و نتایج آزمون،اعلام کردید.
با توجه به این موضوع، علت تاخیر در اعلام کلید سوالات چه بود؟ به ویژه اینکه پیش از برگزاری آزمون اعلام شده بود که امسال سوال اختلافی طرح نخواهد شد و بیشتر متن قانون ملاک خواهد بود.
با توجه به ناهماهنگی ایجاد شده درباره اعلام نتایج و نارضایتی داوطلبان، آیا بر حفظ اعتبار اسکودا، جهت رفع این ناهماهنگیها اقدامی خواهد شد؟
پاسخ:
احتمالا علت این بود که برخی عقیده داشتند نیازی به اعلام کلید نیست (مثل بسیاری آزمونهای دیگر) اما نهایتا اکثریت نظر داد، مثل دورههای پیش، کلید منتشر شود. به این ترتیب اعلام نتیجه بلافاصله پس از انتشار کلید منطقی نبود. از این رو نتیجه با چند روز فاصله از انتشار کلید اعلام شد.
در این آزمون هم متن قانون و آراء وحدت رویه دیوان عالی کشور مبنای طرح سوال بوده است.
ناهماهنگی وجود نداشته است. شاید هم زمانی انتشار کلید و اعلام نتیجه با تغییر مدیریت تصور "ناهماهنگی" ایجاد کرده باشد که گمانی بیش نیست.
اما در مورد نارضایتی داوطلبان، باید گفت حتی تعداد داوطلبان شصت هزار و تعداد پذیرفتهشدگان حدود سه هزار نفر است، ناچار، قریب به پنجاه و هفت هزار نفر ناراضی بالقوه خواهیم داشت. اعتبار اسکودا پابرجاست چون چیزی که آن را مخدوش کند رخ نداده اما بدیهی است همواره باید سعی کنیم عملکردمان بهتر شود.
انتهای پیام
نظرات