• دوشنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۲ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 92103017056
  • خبرنگار : 90136

وزیر راه وشهرسازی اعلام کرد

پیشرفت پروژه اطراف حرم امام رضا نیازمند حضور سرمایه‌گذاران

پیشرفت پروژه اطراف حرم امام رضا نیازمند حضور سرمایه‌گذاران

وزیر راه وشهرسازی در بازدید از طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی و راه‌های تامین اعتبار منابع مالی آن گفت: حضور فعال سرمایه‌گذاران در اجرای پروژه‌های مشارکتی و انتشار اوراق مشارکت می‌تواند در پیشرفت و توسعه بافت‌های فرسوده موثر باشد.

وزیر راه وشهرسازی در بازدید از طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی و راه‌های تامین اعتبار منابع مالی آن گفت: حضور فعال سرمایه‌گذاران در اجرای پروژه‌های مشارکتی و انتشار اوراق مشارکت می‌تواند در پیشرفت و توسعه بافت‌های فرسوده موثر باشد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) عباس آخوندی اظهار کرد: برنامه ریزی جهت احیای بافت فرسوده از مطالبات مردمی است و یکی از برنامه‌های اساسی وزارت راه وشهرسازی بررسی معضلات و مشکلات بافت‌های فرسوده و ارائه راهکارها و پیشنهادات جهت بهسازی آنهاست.

آخوندی افزود: محدوده پیرامونی حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به دلیل فرسودگی ابنیه و کمبود امکانات نیاز به بهسازی دارد و برای گسترش حیات شهری و توسعه اقدامات فرهنگی این امر ضروری است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 360 طرح تجاری اقامتی در منطقه ثامن درحال احداث است،‌ گفت: تاکنون 167 طرح اجرا وبه بهربرداری رسیده و از 13 هزار پلاک موجود در بافت فرسوده 9000 پلاک آن در طرح بهسازی قرار گرفته‌ است.

بر اساس این گزارش، طرح بازسازی و نوسازی بافت فرسوده پیرامونی حرم مطهر رضوی در راستای اجرای طرح مصوب تاکنون نسبت به خرید املاک در مسیر و احداث بخشی از بولوارها و معابرجدید اقدام کرده و به منظور ایجاد امکانات لازم جهت اجرای پروژه های تجاری و اقامتی و جلب و جذب مردم و بخش خصوصی و مشارکت آنها در اجرای پروژه ها، خدمات زیربنایی عمده ای را به انجام رسانده؛ به طوری که تاکنون 90 پروژه از 300 پروژه عظیم تجاری اقامتی اطراف حرم مطهر به اجرا درآمده یا به بهره برداری رسیده است.

بر اساس طرح مصوب تعداد خیابان های منتهی به حرم مطهر رضوی از چهار خیابان به هشت خیابان (به شکل هشت شعاع ساطع شده از مرقد پاک هشتمین خورشید ولایت) افزایش می‌یابد و یک خیابان حلقوی نیز بر گرداگرد حرم مطهر دسترسی های لازم را برای زائرین ومجاورین فراهم می‌کند.

بنابر این گزارش، طراحی شهری محدوده بافت قدیمی اطراف حرم مطهر با بهره گیری از تجارب سایر کشورهای جهان در مواجهه با بافت های قدیمی شهری صورت گرفته است. این طرح در سال 74 در جلسه کمیسیون ماده 5 به تصویب رسید.

اهداف کلی وعمومی این طرح شامل برجسته کردن نقش فرهنگی-مذهبی حرم مطهر حضرت رضا (ع) به مثابه یکی از قطب های جهان اسلام، تثبیت و تبیین جایگاه مجموعه ی حرم مطهر حضرت رضا (ع) در سه مقیاس بین المللی، ملی و محل، تاکید بر اهمیت و ارزش بی مانند مجموعه زیارتی حرم مطهر حضرت رضا (ع) در نظام شهری مشهد و برقراری ارتباط سازمان یافته میان مجموعه ی زیارتی و بافت شهری مشهد است.

همچنین ایجاد فضایی معاصر برای برگزاری مراسم زیارت و ایجاد یک مجموعه ی ممتاز شهری در تعادل فضایی با مجموعه حرم مطهر حضرت رضا (ع) با کیفیت ممتاز ارزش های طراحی شهری از دیگر اهداف کلی وعمومی طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی است.

طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر حضرت رضا (ع) محدوده ای به وسعت تقریبی 310 هکتار را شامل می شود که خود به چهار قطاع بزرگ تقسیم می شود.

بافت پیرامون حرم مطهر رضوی که محدوده طرح را شامل می شود با الگوی مرکزی شعاعی شکل گرفته است. بدین معنی که مجموعه حرم مطهر امام رضا (ع) که خود محدوده ای به وسعت حدود 50 هکتار را شامل می شود در مرکزیت طرح قرار داشته و بافت پیرامون به صورت شعاعی در اطراف آن شکل گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha