معاون سیاسی استاندار آذربایجانغربی، با اشاره به افزایش آمار مهاجرت از روستاهای اطراف و شهرستانهای دیگر به مرکز استان در سالهای اخیر، گفت: نمیتوان نسبت به افزایش روند مهاجرت به مرکز استان بی تفاوت بود و به بهانههای مختلف کاری انجام نداد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه آذربایجانغربی،"عیسی قنبری" صبح امروز در کارگروه اجتماعی استان، گفت: جمعیت در شهرستانهای دیگر استان یا ثابت مانده و یا تغییر چندانی نداشته است اما در سالهای اخیر روند مهاجرپذیری شهر ارومیه افزایش چشمگیری داشته که خود معضلات عدیدهای مانند بروز پدیده حاشیهنشینی و ایجاد مناطق ویژه را به دنبال داشته است.
وی با اشاره به اینکه یکی از علتهای اصلی مهاجرپذیری ارومیه میتواند وجود جاذبههای رفاهی و اجتماعی شهری باشد، بر ضرورت پیاده کردن مؤلفههای شهری در شهرستانهای دیگر به خصوص در مناطق روستایی تأکید کرد.
او با بیان اینکه اقدامات در این خصوص باید اولویتبندی شود، گفت: با دست روی دست گذاشتن و اقدام مؤثر انجام ندادن بدون شک مشکلات این حوزه رفع نمیشود.
این مسوول با اشاره به شناسایی هفت منطقه وِیژه در حاشیه شهر ارومیه که عموما به دلیل سطح پایین آگاهیهای اجتماعی مستعد جرم و بزه هستند، گفت: با توجه به اینکه نمیتوان افراد ساکن در این مناطق که هر چند سکونت غیر مجاز دارند از امکانات اجتماعی سکونت در شهر محروم کرد باید تلاش کنیم بر تعداد این مناطق ویژه افزوه نشود.
وی استقرار پایگاه پلیس برای ارتقای امنیت اجتماعی و استقرار روحانیت مستعد برای افزایش سطح فرهنگی دینی و اجرای احکام دینی با تقویت کانون مساجد که بدون شک همکاری و تعامل دستگاهها و ارگانهای متولی مانند نیروی انتظامی، اوقاف و تبلیغات اسلامی را میطلبد را از جمله راهکارهای ساماندهی مناطق ویژه عنوان کرد.
قنبری در ادامه با اشاره به جمعیت شهر ارومیه با استناد به آخرین آمار سرشماری شده که 900 هزار و 60 نفر است، گفت: در سکونتگاههای غیر رسمی بالاخره مکانهایی ایجاد شده است باید سعی کنیم مؤلفههای شهری را در این مکانها پیاده کنیم.
معاون استاندار آذربایجانغربی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده برای ایجاد اردگاه موقت برای جمعآوری و ساماندهی متکدیان شهر ارومیه، گفت: روند اقدامات استقرار این اردوگاه که در خیابان کوهنورد منطقه کشتارگاه ارومیه و محل سابق استقرار کلانتری 14 است که تجیهز و آماده سازی آن بر عهده شهرداری ارومیه بود زمان بر و طولانی شده است.
قنبری با تأکید بر ضرورت تلاش جدی برای آمادهسازی این مکان طرف سه روز آینده برای استفاده از سوی شهرداری ارومیه، گفت: به صرف موقت بودن مکان نمیتوان گفت که اردگاه نیاز به نصب سیستم امنیتی دوربینهای مدار بسته ندارد.
قنبری همچنین خاطرنشان کرد: پس از راهاندازی اردگاه موقت ساماندهی و جمعآوری متکدیان ارومیه این اردوگاه در شهرهای خوی، میاندوآب و مهاباد نیز راهاندازی میشود.
همچنین فرماندار ارومیه، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد 27 هزار نفر از روستاها و شهرهای اطراف استان به ارومیه مهاجرت کردند که این آمار بیانگر سیر صعودی روند مهاجرتپذیری ارومیه است.
"جواد شریف نژاد"، صبح امروز در کارگروه اجتماعی استان، اظهار کرد: از ابتدای امسال تعداد 27 هزار نفر به جمعیت ارومیه اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات شهر ارومیه ایجاد روستاهای حاشیه نشین در اثر مهاجرت افراد به شهر که فاقد کد روستایی ملی هستند است، افزود: سکونت گاههای ایجاد شده در این روستاها که دو مورد در ارومیه است به طور طبیعی فاقد امکانات رفاهی مانند آب، گاز و برق هستند و افراد ساکن از این امکانات به صورت غیر رسمی استفاده میکنند.
این مسوول در ادامه با اشاره موضوع جمعآوری متکدیان خیابانی و ساماندهی آنها، گفت: در بازدیدی که از محل استقرار اردوگاه موقت ساماندهی متکدیان از سوی ستاد بحران مدیریت شهرداری ارومیه تعیین شده بود، انجام شد این مکان در حال حاضر به دلیل برخی از نواقص از جمله نبود آشپزخانه مجزا، نبود سیستم گرمایشی مناسب، نبود سیستم امنیتی دوریبن مداربسته و حفاظهای لازم فاقد استفاده است.
شریفنژاد ادامه داد: با توجه به اینکه با استناد به مصوبه شورای عالی اداری ممکن است در این مکان متکدیان مجرم نیز نگهداری شوند وجود درب و پنچرههای دارای حفاظ و سیستم امنیتی ضروری است که اردوگاه فعلی فاقد این امکانات است و باید تجهیز شود.
فرماندار ارومیه، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 48 انجمن مردم نهاد در ارومیه فعال هستند که تنها یک انجمن در بند یک اساسنامه خود به موضوع ساماندهی متکدیان اشاره داشته و اعلام آمادگی کردند که به صورت مشارکتی در اداره اردگاه همکاری کنند.
همچنین در ادامه این جلسه مهرداد سلامت معاون خدمات شهری شهرداری ارومیه در توضیح اقدامات انجام شده برای آمادهسازی سکونتگاه موقت نگهداری متکدیان، گفت: از زمان آغاز تحویل این محل اقدامات رنگآمیزی محوطه داخلی و بیرونی، مفروش کردن کف اتاقها، استقرار سیستم گرمایشی در آسایشگاههای مردان، و زنان به طور مجزا صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات