• یکشنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 92101507722
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

واحد جدید پولی جایگزین یورو و دلار؟

پول اینترتنی «بیت کوین» با گذشت پنج سال از تولدش، حالا بیشتر جای خود را در تراکنش‌های اینترنتی باز کرده است.

پول اینترتنی «بیت کوین» با گذشت پنج سال از تولدش، حالا بیشتر جای خود را در تراکنش‌های اینترنتی باز کرده است.

به گزارش ایسنا، «انتخاب» در ادامه نوشت: کانال اول تلویزیون دولتی آلمان، «آ.اِر.دِ» با اشاره به اینکه «بیت کوین» را از قرار معلوم یک برنامه‌نویس گمنام، پنج سال پیش به‌عنوان راه‌حلی جایگزین و در واکنش به بحران مالی ابداع کرد، گزارش داد: اما از آن زمان به بعد این پول مجازی به عنوان یک پول قابل داد و ستد اینترنتی مطرح شد و رشد کرد. «بیت کوین» به جای این که مانند دیگر پول‌های دنیا وابسته به اعتبار بانک مرکزی یک کشور باشد، به الگوریتم‌های رمزنگاری رایانه‌ای وابسته است و در واقع به هیچ نهاد مرکزی مالی وابسته نیست.

شعار سامانه «بیت کوین»، بانکداری بدون بانک است. یعنی برای واریز اینترنتی یک مبلغ، دیگر به واسطه‌های بانکی نیازی نیست. این پول مجازی، روز به روز بیشتر دارد به عنوان جایگزین جدی یورو یا دلار مطرح می‌شود.

«بیت کوین» نوعی پول دیجیتال همانند امضای دیجیتال است که به کاربران امکان می‌دهد بدون هیچ واسطه شبکه‌ای، هر معامله‌ای را از طریق یک واسطه انتقال پول انجام دهند. این پول مجازی که در اینترنت می‌توان از طریق شبکه‌های مختلف آن را پرداخت کرد، حالا دیگر، روز به روز، بیشتر در زندگی واقعی ما ورود پیدا کرده است و هم اکنون خیلی از فروشگاه‌ها، پرداخت از طریق پول دیجیتالی «بیت کوین» را می‌پذیرند. با این حال هنوز آن عمومیت استفاده از سایر روش‌های معمول پرداخت را پیدا نکرده است.

آندراس کلاریسه، خبرنگار آ.اِر.دِ در ادامه این گزارش گفت: برخی از واحدهای تجاری در برلین، مدتی است به مزایای استفاده از پول دیجیتال «بیت کوین» به ویژه در خرید و فروش‌های داخلی پی برده‌اند.

دیوید آلبرشت، یک فروشنده محصولات صوتی اظهار داشت: وقتی از روش‌ها و تراکنش‌های معمول بانکی برای خرید یا فروش یک محصول صوتی استفاده می‌کنید، هزینه‌ها و کارمزدهای خودشان را دارند؛ در صورتی که با «بیت کوین» شما دیگر به وابسته‌های بانکی بی‌نیاز می‌شوید.

کلاریسه با بیان آنکه «بیت کوین» از زمان تولدش، تاریخچه موفقی داشته است، افزود: این پول مجازی در سال 2009 میلادی با بهره‌گیری از یک برنامه‌ریزی رمزنگاری شده وارد دنیای معاملات اینترنتی شد. درحالی که در آغاز سال 2013 ارزش هر «بیت کوین»، معادل ده یورو بود اما در ژانویه سال 2014، ارزش آن به پانصد و هشتاد و پنج یورو افزایش یافته است.

در تراکنش‌های اینترنتی، هر سکه بطور الکترونیکی و به شکل زنجیره‌ای دیجیتالی وجود دارد. البته این خصوصیت با احتمال تقلب‌های اینترنتی نیز همراه است.

از طریق یک برنامه نرم افزار در دسترس اینترنتی می‌توانید «بیت کوین» را به دلار تبدیل کنید. در حال حاضر در سوئد و کانادا از طریق دستگاه‌های خودپرداز «بیت کوین» می‌توان از حساب بیت کوینی خودتان، پول برداشت کنید.

گمنامی و فقدان نظارت‌های بانکی، بسیاری از تبهکاران مالی را به «بیت کوین» علاقمند کرده است. به عنوان مثال در یک پرتال اینترنتی با نام «سیلک رود» که توسط پلیس اف بی آی آمریکا فیتلر شد، امکان خرید مواد مخدر و دریافت خدمات جنایی و پرداخت وجه آن از طریق پول مجازی «بیت کوین» وجود داشت.

اما با این همه باز هم رشد استفاده از «بیت کوین» در تراکنش‌های مالی روز به روز بیشتر می‌شود. اکنون سوالی که مطرح است آن است که آیا استفاده از این پول مجازی بطور نامحدود ادامه خواهد یافت؟

تورستن پولایت، کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که پول‌های کاغذی، امروز برای ما ایجاد کرده‌اند، معتقدیم «بیت کوین» می‌تواند به یک موقعیت و جایگاه برتری ارتقاء یابد.

به هر تقدیر مادامی که کشورها نتوانند پول‌های ملی خود را در وضعیت با ثبات و پایداری نگاه دارند، پول‌های اینترنتی نظیر «بیت کوین» بعنوان تنها جایگزین در مراودات مالی مطرح خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha