یک متخصص کودکان به بیان نکاتی درباره پوشک کردن نوزادان پرداخت و توصیه کرد: برای جلوگیری از به وجود آمدن راش یا کهیر ناشی از پوشک هم باید حتما از روغن یا پودربچه استفاده کنید.
دکتر خلیل فریور در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به مادران جوان یادآوری کرد: پیش از بچهدار شدن، این نکته را به یاد داشته باشید که نوزاد در روز حداقل 10 بار نیاز به عوض کردن پوشک پیدا میکند و این یعنی 70 بار در هفته!
وی افزود: پیش از عوض کردن پوشک اطمینان پیدا کنید که تمام لوازم مورد نیاز در دسترس است و لازم نیست تا برای تهیه چیزی نوزاد را تنها بگذارید.
این متخصص کودکان پوشک تمیز، روغن یا پودر بچه، یک ظرف آب گرم برای شست شوی بچه، یک حوله تمیز و ظرف زباله را حداقل لوازم مورد نیاز تعویض پوشک دانست و گفت: پس از هر بار کار کردن شکم یا خیس شدن پوشک باید آن را تعویض کرد.
فریور اضافه کرد: نوزاد را به پشت بخوابانید و پوشک آلوده را جدا کنید. با استفاده از آب ولرم و حوله تمیز به آرامی نوزاد را تمیز کنید. وقتی که پوشک یک نوزاد پسر را تعویض میکنید، مراقب باشید چون تماس پوست لخت او با هوای سرد ممکن است موجب ادرار کردن نوزاد شود. موقع تمیز کردن نوزاد دختر دقت کنید حوله را از جلو به عقب بکشید تا مانع به وجود آمدن عفونت ادراری شوید.
وی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از به وجود آمدن راش یا کهیر ناشی از پوشک هم باید حتما از روغن یا پودر بچه استفاده کنید، درباره سوختگی پوشک یا کهیر اظهار کرد: سوختگی پوشک اغلب یک تورم قرمز رنگ و دردناک است که ظرف چند روز و پس از شستن با آب گرم و چرب کردن پوست و مدتی استفاده نکردن از پوشک از بین میرود، اما برای جلوگیری از به وجود آمدن آن، باید پوشک بچه را مرتب تعویض کنید و نگذارید پوشک آلوده زیاد دور بدن نوزاد باقی بماند.
این متخصص کودکان افزود: پس از عوض کردن پوشک با یک صابون لطیف و آب ولرم نوزاد را بشویید و یا یک حوله نرم پاک کنید و کرم بچه بزنید. اگر از پارچههای نرم به عنوان کهنه بچه استفاده میکنید برای استفاده مجدد، آنها را با مواد پاک کننده ضد حساسیت و بدون رنگ بشویید.
فریور با بیان اینکه برای مدتی در روز هم که شده، نوزاد را بدون پوشک رها کنید تا پوست تنفس طبیعی داشته باشد، عنوان کرد: اگر سوختگی پوشک پس از سه روز مراقبت، خوب نشد و یا بدتر شد، حتما با پزشک تماس بگیرید.
انتهای پیام
نظرات