• سه‌شنبه / ۲۶ آذر ۱۳۹۲ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 92092617875

مرگ 1000 حیوان بزرگ جثه در تصادف یا بیماری

دستور ابتکار برای شناسایی نقاط "مرگ‌خیز" حیوانات

دستور ابتکار برای شناسایی نقاط "مرگ‌خیز" حیوانات

مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی شش سال اخیر 1000 حیوان گوشتخوار و یا علف خوار بزرگ جثه بر اثر حادثه، تصادف و یا بیماری تلف شده‌اند که این آمار کشته شدن حیوانات بر اثر شکار غیر مجاز را در بر نمی‌گیرد.

مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی شش سال اخیر 1000 حیوان گوشتخوار و یا علف خوار بزرگ جثه بر اثر حادثه، تصادف و یا بیماری تلف شده‌اند که این آمار کشته شدن حیوانات بر اثر شکار غیر مجاز را در بر نمی‌گیرد.

حسین محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: 60 تا 70 درصد از این تلفات بر اثر حوادث جاده‌ای اتفاق افتاده و عمده این حیوانات را گوشتخواران به ویژه گربه سانانی مانند یوزپلنگ و پلنگ تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد:‌ از سال 86، برای ثبت تلفات حیات وحش یک بانک اطلاعاتی ایجاد کرده‌ایم که در آن دلیل تلفات و موقعیت استان‌هایی که با این موارد مواجه می‌شوند ثبت می‌شود تا بتوانیم تحلیل جامعی از شرایط داشته باشیم راهکارهایی برای کاهش این تلفات پیدا کنیم.

مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در زمان ریاست قبلی سازمان گزارش تحلیلی از این گونه اتفاقات را به معاون محیط زیست رئیس جمهوری ارائه دادیم و اکنون نیز این گزارش به دکتر ابتکار تقدیم شد و این موضوع را به عنوان چالش اساسی در زمینه حفاظت از حیات وحش کشور مطرح کرده‌ایم.

محمدی ادامه داد: در پی ارائه این گزارش، دکتر ابتکار دستور داد تا نقاط حادثه خیز شناسایی شده و راهکارهایی برای کاهش این اتفاقات ارائه شود که در نهایت راهکارهای بلند مدت و کوتاه مدتی برای کاهش تلفات حیوانات کشور بر اثر حوادث مطرح کردیم.

به گفته وی، هماهنگی با وزارت راه و شهرسازی در جهت احداث زیرگذر یا روگذر در جاده‌ها و هماهنگی با نیروی انتظامی و پلیس راه جهت نصب سیستم‌های کاهنده سرعت در مسیرها و نصب تابلوهای هشدار و اطلاع رسانی برای اطلاع رسانی به راننده‌ها از جمله برنامه‌های کوتاه مدت در جهت کاهش تلفات حیات وحش در جاده‌هاست که برای اجرای آن اقدام شده است.

مدیر کل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته خطوط انتقال نیرو، بزرگراه‌ها و خط آهن زیستگاه‌ها را با چالش‌ اساسی مواجه کرده است که به همین منظور با دستگاه‌های ذیربط رایزنی می‌کنیم تا این قبیل اقدامات با کمترین میزان خسارت به بدنه محیط زیست کشور انجام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha