• یکشنبه / ۲۴ آذر ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 92092416625
  • خبرنگار : 71448

ابهام در فرآیند اعزام بورس خارج در دولت دهم

ناگفته‌های توفیقی از پشت‌ پرده "بورس خارج" و دلایل «توقف موقت»

ناگفته‌های توفیقی از پشت‌ پرده "بورس خارج" و دلایل «توقف موقت»

مشاور عالی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری با اشاره به روزهای سرپرستی خود در وزارت علوم، دلایل و ناگفته‌هایی را درباره تصمیم خود مبنی بر «تعلیق موقت و توقف صدور حکم جدید برای بورسیه‌های خارج» بیان کرد.

مشاور عالی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری با اشاره به روزهای سرپرستی خود در وزارت علوم، دلایل و ناگفته‌هایی را درباره تصمیم خود مبنی بر «تعلیق موقت و توقف صدور حکم جدید برای بورسیه‌های خارج» بیان کرد.

دکتر جعفر توفیقی در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه در ابتدای سرپرستی وی در ابتدای دولت روحانی در وزارت علوم، یکی از مسائلی که بررسی آن در اولویت قرار داشت، "ابهام در فرآیند اعزام بورس خارج" بود، گفت: این بررسی به دلایل مختلفی از جمله بررسی مسائل و مشکلات مالی، بازنگری رشته‌های ضروری برای اعزام و بررسی کیفیت علمی پذیرفته‌شدگان بورس خارج صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل پیشرفت‌های علمی کشور در بسیاری از رشته‌ها نیاز به اعزام دانشجو به خارج نداریم، به تصمیم خود مبنی بر توقف موقت صدور تعهد جدید بورس خارج وادامه بررسی تعهدات سابق و موجود اشاره و اظهار کرد: البته در آن زمان هم تاکید کردیم که با این تصمیم تنها قرار است که تعهد جدید ایجاد نشود و تمام تعهدات قبلی همچنان پابرجا خواهد بود؛ در واقع این فرصتی بود که مشکلات و مسائل موجود در فرایند بورس خارج از جمله منابع مالی آن را بررسی کنیم؛ چرا که ممکن است به دلیل مشکل بودجه نتوانیم بورسیه‌هایمان را حمایت کنیم.

توفیقی نحوه پذیرش دانشجو برای اعزام به خارج را موضوع دیگری خواند که نیاز به بازنگری داشت و در این باره گفت: در بررسی‌ها مشخص شد که در سیستم گذشته که دانشجوی بورس خارج بدون شرکت در آزمون علمی و صرف بررسی مدارک انتخاب می‌شد، بسیاری از رتبه اول‌ها و فارغ‌التحصیلان ممتاز کارشناسی ارشد پذیرفته نمی‌شدند.

به گفته توفیقی، روش قبلی پذیرش دانشجوی بورس به نوعی نابرابری ایجاد می‌کرد؛ چرا که بسیاری از دانشجویان با کیفیت بسیار بالا پذیرفته نمی‌شدند و افرادی تنها بابررسی مدارک با عنوان بورس خارج پذیرفته می‌شدند بنابراین تصمیم گرفته شد از سال 93 پذیرش دانشجویان متقاضی اعزام به خارج از طریق آزمون دکتری انجام شود.

دکتر توفیقی در ایسنا

مشاور عالی وزیر علوم افزود: با این روند کسی که می‌خواهد به خارج اعزام شود باید در یک آزمون علمی تخصصی و با دانشجویان سطح بالا رقابت کند؛ ضمن اینکه از این پس فردی که گزینه اعزام به خارج را علامت می‌زند دیگر امکان تبدیل وضعیت به بورس تحصیلی داخل را ندارد و کسی که می‌خواهد بورس خود را تبدیل به داخل کند باید در آزمون دکتری شرکت و با دیگران رقابت کند تا بی‌عدالتی به وجود نیاید.

توفیقی در ادامه با اشاره به آمار افرادی که در سال‌های اخیر بورس خارج خود را به «داخل» تبدیل کرده‌اند و بدون آزمون دکتری در دانشگاه‌های کشور تحصیل می‌کنند، اظهار کرد: در دوران سرپرستی‌ام با توجه به آماری که گرفتیم متوجه شدیم از 800 نفر پذیرفته شده بورس خارج با مکانیزم غیرآزمون حدود 700 نفر بورس را تبدیل به داخل کرده‌اند و این نگرانی برای ما ایجاد شد که این دیگر بورس خارج نیست؛ ضمن آنکه متاسفانه در میان آنها افرادی هستند که معدل و توان علمی بالایی هم ندارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۵:۲۱

برگشت هيات علمي‌هاي بازنشسته چند سال اخير چه شد؟

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۵:۳۹

جناب آقاي توفيقي چه خوبه بورسيه‌هاي پايان دولت آقاي خاتمي را که شما وزير بوديد با حالا مقايسه کنيد نام و نشان بدهيد تا بي‌طرفي خود را ثابت کنيد

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۶:۱۶

شيوه بورس داخل و خارج دادن را از رئيس سابق دانشگاه علامه ياد بگيريد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! البته نحوه بورسيه کردن را هم از رئيس جديد ياد بگيريد خوبه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۶:۴۶

وزارت علوم ليست اين 700 نفر به اصطلاح دانشجوي دکتري را منتشر و از ادامه تحصيل آنها جلوگيري کند. از مجلس نيز اين انتظار مي‌رود که در اين‌باره گزارش تحقيق و تفحص تهيه کند.

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۶:۵۷

متاسفانه بي‌عدالتي‌هاي فراواني در اين 8 سال گذشته در آموزش عالي رخ داد. بنده که خود در دانشگاه علم و صنعت تحصيل مي‌کردم شاهد اين قضيه بودم که براي ممتاز کردن بعضي افراد که از نزديکان وزير علوم سابق بود بارها آيين‌نامه داخلي دانشگاه را تغيير دادند و علاوه بر آن استاداني با مرتبه و رزومه علمي بسيار پايين استخدام کردند که حتي هيچ کدام از اساتيد گروه به آنها نمره مثبت نداده بودند و کاملا سليقه‌اي و سياسي استخدام شدند. از وزير علوم و آقاي دکتر توفيقي تقاضامندم به اين استخدامي‌ها رسيدگي شود چراکه واقعا به ضرر جامعه علمي کشور است. با تشکر