• شنبه / ۲۳ آذر ۱۳۹۲ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 92092315980

سفیر ایران در هلند:مراحل نابودی سلاح‌های سوریه باید تحت نظارت سازمان منع سلاح شیمیایی باشد

سفیر ایران در هلند:مراحل نابودی سلاح‌های سوریه باید تحت نظارت سازمان منع سلاح شیمیایی باشد

سفیر ایران در هلند با بیان اینکه دولت سوریه تاکنون همکاری سازنده‌ای برای امحای سلاح‌های شیمیایی خود داشته است، گفت: همه مراحل جمع آوری، انتقال و نابودی سلاح‌ها باید تحت نظارت سازمان منع سلاح‌های شیمیایی انجام شود و سلاح‌ها باید بلافاصله و بدون تاخیر نابود شوند.

سفیر ایران در هلند با بیان اینکه دولت سوریه تاکنون همکاری سازنده‌ای برای امحای سلاح‌های شیمیایی خود داشته است، گفت: همه مراحل جمع آوری، انتقال و نابودی سلاح‌ها باید تحت نظارت سازمان منع سلاح‌های شیمیایی انجام شود و سلاح‌ها باید بلافاصله و بدون تاخیر نابود شوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سید کاظم غریب آبادی، سفیر کشورمان در هلند و نماینده دائم نزد سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در حاشیه هجدهمین کنفرانس سالانه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، در مصاحبه ای با روزنامه ماینیچی ژاپن درباره الحاق سوریه به کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی و امحای سلاح‌های شیمیایی آن اظهارکرد: موضع اصلی ایران مبارزه با سلاح‌های کشتار جمعی و از جمله سلاح‌های شیمیایی است. کاربرد سلاح شیمیایی توسط هر کس، هر کجا و تحت هر شرایطی محکوم است.

وی با بیان اینکه گزارش‌ها و مستندات موجود حاکی از این است که گروه‌های تروریستی در سوریه به این سلاح دست یافته و از آن استفاده کرده‌اند و این موجب نگرانی جدی است افزود: ایران کشوری است که به سبب کاربرد سلاح‌های شیمیایی توسط رژیم صدام 13 هزار کشته و 100 هزار زخمی داشته .

در حاشیه اجلاس سازمان منع سلاح‌های شیمیایی نیز گروهی از جانبازان و قربانیان سلاح‌های شیمیایی برای نشان دادن ابعاد وحشتناک کاربرد سلاح‌های شیمیایی نمایشگاهی را برپا کرده‌اند.

غریب آبادی ادامه داد: ایران در قضیه سوریه نقش مثبت و سازنده‌ای ایفا کرد. اکنون تنها رژیم اسراییل در منطقه ما به این سلاح‌ها مجهز است و عضو هیچ معاهده خلع سلاحی نیز نیست. با پیوستن سوریه به کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی، این رژیم دیگر بهانه‌ای برای خروج از این کنوانسیون نخواهد داشت. دولت سوریه به سبب نداشتن توان مالی و همچنین فنی، تجهیزاتی و شرایط امنیتی درخواست کرده است که ذخایر سلاح شیمیایی آن کشور در خارج از سوریه نابود شود. هر چند که این امر در تناقض با معاهده است، چون طبق معاهده باید در محل نابود شود و حق جابه جایی آن را ندارند، با وجود این سازمان منع سلاح‌های شیمیایی استثنائا با امحای این سلاح‌ها در خارج از سوریه موافقت کرد. برای این امر نیز نیاز به حمایت جامعه بین المللی است.

وی توضیح داد: برای نمونه باید این سلاح‌ها را با کشتی منتقل کرد که باید از لحاظ فنی، ایمنی، امنیتی و زیست محیطی ابعاد آن سنجیده شود. مساله دیگر کشور میزبانی است که سلاح‌ها باید در آنجا نابود شوند. کانون صحبت از امحای این سلاح در یک کشتی در دریاست. همه مراحل جمع آوری، انتقال و نابودی سلاح‌ها باید تحت نظارت سازمان منع سلاح‌های شیمیایی انجام شود و سلاح‌ها باید بلافاصله و بدون تاخیر نابود شوند.

غریب آبادی گفت: دولت سوریه تاکنون همکاری سازنده‌ای برای امحای سلاح‌های شیمیایی خود داشته است. جامعه بین المللی نیز موظف است در این مقوله به سوریه همه گونه کمک کند. هم اکنون مراحل راستی آزمایی ذخایر و همچنین انتقال آنها برای امحاء در حال انجام است. دولت سوریه تصریح کرده که خود پولی برای اجرای این مراحل ندارد و در تصمیمی که سازمان اتخاذ کرد، جامعه بین المللی پذیرفت که هزینه مالی این عملیات را تامین کند.

وی اضافه کرد: ایران نیز تجربیات خود را درباره کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی و اجرای آن به سوریه انتقال می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha