• شنبه / ۲۳ آذر ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 92092315430

مولاژ نمی‌تواند جایگزین جسد باشد

مدیرگروه آناتومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: اجسادمجهول‌الهویه دراختیار دانشگاهها قرارگیرند

مدیرگروه آناتومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: اجسادمجهول‌الهویه دراختیار دانشگاهها قرارگیرند

رئیس مرکز قطب آناتومی با اشاره به اینکه مهمترین مشکل موجود در آموزش آناتومی، کمبود جسد در دانشگاه‌های علوم پزشکی است، گفت: جسدهای مجهول و بلاوارث علی القاعده باید در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گیرند.

رئیس مرکز قطب آناتومی با اشاره به اینکه مهمترین مشکل موجود در آموزش آناتومی، کمبود جسد در دانشگاه‌های علوم پزشکی است، گفت: جسدهای مجهول و بلاوارث علی القاعده باید در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گیرند.

دکتر اسفندیاری در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه درس آناتومی از حدود 20 سال پیش تا به امروز روند رو به رشدی را طی کرده است، تصریح کرد: تنها مشکل علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی جهت ارائه صحیح درس آناتومی و علوم تشریحی این است که دانشگاه‌های علوم پزشکی همچنان برای تحویل اجساد مجهول الهویه و بلاوارث از پزشکی قانونی دچار مشکل هستند.

مدیر گروه آناتومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه این دانشگاه از سال 80 تا کنون با مشکل جدی کمبود جسد مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: در این چند سال به ندرت جسد مجهول الهویه به دانشگاه تحویل داده شده است و این در حالیست که به عنوان مثال در استان تهران حدودا هر هفته 100 جسد بدون هویت تحویل پزشکی قانونی داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تحویل و بخش اجساد بدون هویت و بلاوارث بین دانشگاه‌های پزشکی موجب می‌شود، دانشگاه‌ها از این نظر بی‌نیاز شوند و کیفیت ارائه درس آناتومی افزایش یابند، اظهار کرد: طبق فرم جهانی در این زمینه هر چهار دانشجو باید روی یک جسد آموزش ببینند و این در حالیست که از سال 80 تا به امروز تعداد اجسادی که به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تحویل داده شده، مطابق این استانداردها نبوده و خیلی کم است.

اسفندیاری در ادامه با بیان اینکه تمرین دانشجویان در کلاس‌های عملی آناتومی با شرایط بهتر می‌تواند در نهایت به ارتقاء سطح سلامت منجر شود، افزود: اما در صورتی که امکان تمرین و کسب تجربه به روی بافت انسانی برای دانشجویان تامین نشود، الزاما این دانشجویان مجبور می‌شوند تجربه‌های لازم را روی بیمار به دست آورند که این امر در نهایت به گسترش بیماری می‌انجامد.

وی با اشاره به اینکه عدم تحویل جسد به دانشگاه‌های علوم پزشکی ظلمی است که در حق این دانشگاه‌ها روا می‌شود، گفت: عدم طرح این مسائل در رسانه‌ها باعث مظلومیت دانشگاه‌های علوم پزشکی شده است.

رئیس مرکز قطب آناتومی در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه‌ علوم پزشکی اصفهان بارها بر سر شکل ارایه جسدهای بدون ملیت به دانشگاه با سازمان پزشکی قانونی وارد مذاکره شده است، اظهار کرد: در حال حاضر سازمان پزشکی قانونی گرایشی به انجام این عمل ندارد و لازم است در این زمینه فرهنگ سازی مناسب انجام شود.

اسفندریاری در ادامه با اشاره به اینکه نقش بافت انسانی در ارائه درس آناتومی با سایر امکانات آموزشی مثل مولاژ قابل جایگزینی نیست، خاطرنشان کرد: کار روی بافت‌های حیوان‌های مشابه به جای تمرین روی جسد انسان امری غیرقابل قبول است، زیرا دانشجو باید با آناتومی بدن انسان آشنایی داشته باشد.

وی افزود: همچنین استفاده از مولاژ نیز نمی‌تواند جایگزین جسد باشد، به ویژه در دوره‌های پزشکی تخصصی نیز دانشجویان اگر تجربه کافی برای جراحی و تشریح را کسب نکنند، باعث می‌شود کار درمان بیماران با دشواری مواجه شود.

مدیر گروه آناتومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در کنار استفاده از جسدهای بدون هویت می‌توان از اجساد افرادی نیز استفاده کرد که خود به اهدای جسد تمایل دارند، تصریح کرد: اگر بحث اهداف جسد نیز از سوی مسئولان پذیرفته شود و در جامعه نیز فرهنگ سازی مناسب انجام دهند، این مساله نیز می‌توان یک منبع مناسب جهت تامین نیاز دانشگاه‌های علوم پزشکی به جسد باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha