دبیر سابق هیات امنای سازمان تامین اجتماعی درمورد «واگذاری شرکتهای تامین اجتماعی به بابک زنجانی»، اظهار کرد: هیات امنا ابتدای سال با فروش شرکتهای زیانده سازمان تامین اجتماعی موافقت کرد، اما در تفاهمنامهای که سازمان تامین اجتماعی با بابک زنجانی داشته، روال قانونی درنظرگرفتهشده توسط هیئت امنا مد نظر قرار نگرفته و اجرایی نشد.
حسن اعتمادزاده در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در واکنش به مفاد گزارش تحقیق و تفحص مجلس از تامین اجتماعی، با بیان اینکه هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی با کلیت فروش شرکتهای زیانده، کمسود و خارج از چارچوب استراتژیک سازمان در ابتدای سال موافقت کرد و این موضوع بر اساس تبصرههای قانونی بیش از 11 سال است در بودجه سازمان لحاظ میشود، گفت: روال عنوان شده در مصوبه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی برای فروش شرکتهای زیانده درمورد هیچ کدامیک از این شرکتها اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: در نهایت، این هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی است که در مورد جزئیات فروش شرکتهای تامین اجتماعی تصمیم میگیرد و این هیات مدیره است که تصویب میکند چه شرکتی به فروش برسد و یا چه سهامی واگذار شود.
دبیر سابق هیات امنای سازمان تامین اجتماعی در مورد تفاهمنامه منعقده میان سازمان تامین اجتماعی و بابک زنجانی نیز اظهار کرد: تفاهمنامه اولیهای در این زمینه وجود دارد که اجازه فروش این شرکتها را در اختیار خریدار قرار میدهد و در مورد این تفاهمنامه علاوه بر امضای مدیرعامل، امضای سه یا چهار نفر از اعضای هیات مدیره نیز وجود دارد.
اعتمادزاده افزود: در ادامه تفاهمنامهای با بابک زنجانی درمورد فروش برخی از شرکتهای سازمان تامین اجتماعی به امضا رسید اما پولی که قرار بود به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود به دلیل وجود برخی تحریمها و بلوکه شدن پول بابک زنجانی در مالزی پرداخت نشد و عملا واگذاری شرکتها انجام نشد.
به گفته دبیر سابق هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی، بابک زنجانی در آن زمان پس از تفاهمنامه، مقداری پول به سازمان تامین اجتماعی میدهد تا به عنوان مبنای معامله لحاظ شود.
وی درمورد معامله بابک زنجانی با سازمان تامین اجتماعی، افزود: در رابطه با شرکت "سورینت قشم" نامهای به هیئت امنا آمد که ابتدا درخواست مدیرعامل بود اما پس از آن امضای اعضای هیئت مدیره نیز به آن اضافه شد.
هیئت امنا در جزئیات پرداخت به افراد نقشی ندارد
اعتمادزاده همچنین در مورد پاداشهای پرداخت شده توسط شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) به مدیران دولتی نیز اظهار کرد: هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی با فعالیت شستا کاری ندارد، چرا که به طور کلی این شرکت زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی است.
دبیر سابق هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی در ادامه گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی پرداخت پاداشهای میلیونی به برخی افراد اظهار کرد: در ابتدای سال جاری بودجه سازمان تامین اجتماعی 30 هزار و 600 میلیارد تومان و 15 میلیارد تومان نیز میزان ردیف غیرشمول سازمان تامین اجتماعی در سال جاری تعیین شد که اعتبار ردیف غیرشمول در اختیار مدیرعامل و هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی قرار میگیرد.
وی افزود: تصویب این ردیف غیرشمول در اختیار هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی است، اما هیئت امنا در جزئیات پرداخت به افراد نقشی ندارد، بلکه این موضوع در اختیار مدیرعامل و هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی است.
وی با تاکید بر اینکه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی دخالتی در نوع و جزئیات پرداخت پاداشها به افراد ندارد، اظهار کرد: طرز پرداخت پاداشها تحت نظر مدیرعامل و هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی بوده است.
دبیر سابق هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی درپاسخ به اینکه ردیف غیرشمول برای چه پرداختهایی در نظر گرفته میشود، عنوان کرد: ردیف غیرشمول در تمام دستگاههای دولتی و غیردولتی وجود دارد و در این زمینه نیز پرداختها در سازمان تامین اجتماعی مشخص است، به طور مثال در مناسبتهای مختلف پاداشی به کارمندان داده میشود و یا در بازدیدها به بازنشستگان پاداشهایی میدهند و یا به منظور کمک به بیماران صعبالعلاج هزینه میشود.
وی افزود: همچنین سه تشکل قانونی کارگری نیز وجود دارد که بر اساس مصوبه هیات امنا پرداخت پاداش از ردیف غیرشمول توسط سازمان تامین اجتماعی باید فقط به این تشکلها و به میزان مشخص انجام شود، که این موضوع نیز اجرایی نشد.
اعتمادزاده در ادامه این گفتوگو در پاسخ به علت بالا بودن حقوق مدیران و مسئولان سازمان تامین اجتماعی و علت عدم نظارت بر این مبالغ بالا اظهار کرد: آییننامه حقوق و مزایای سازمان تامین اجتماعی دو سال پیش توسط هیات امنا تجدیدنظر و تنظیم شد، اما آییننامهای که هماکنون در سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با حقوق و مزایا در حال اجراست با آییننامه اصلاحی هیئت امنا مطابقت ندارد.
وی افزود: آییننامه اصلاحی حقوق و مزایای مدیران سازمان تامین اجتماعی توسط هیئت امنا نوشته شد و به تایید شورای عالی حقوق و دستمزد رسید و به سازمان تامین اجتماعی نیز ابلاغ شد.
دبیر سابق هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی در خاتمه در مورد دستگاه ناظری که میبایست دراین زمینه بر اجرایی شدن قانون نظارت کند، اظهار کرد: دستگاه ناظر در این زمینه هیئت نظارت سازمان تامین اجتماعی است و باید در زمینه عدم اجرایی شدن آیین نامه پاسخگو باشد، چرا که آییننامه ابلاغی توسط هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی نمیتواند چنین حقوقهای بالایی را که اعلام شده محقق کند.
انتهای پیام
نظرات