طبق آمار سازمان ملل بیش از یک میلیارد نفر یا حدود 15 درصد از جمعیت جهان با نوعی از معلولیت زندگی میکنند.
به گزارش سرویس «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در سراسر جهان افراد معلول با موانع فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و رفتاری روبرو هستند که آنان را از مشارکت کامل و موثر همچون دیگر اعضای جامعه محروم میسازد.
این قشر از جامعه در گروه فقیرترینهای جهان قرار میگیرند که به منابع اساسی همچون تحصیل، اشتغال، مراقبتهای درمانی، حمایتهای قانونی و اجتماعی دسترسی برابر ندارند و نرخ بالایی از مرگ و میر در میان آنان رخ میدهد. به رغم این وضعیت، افراد معلول به طور قابل توجهی در روند برنامههای توسعه و فرآیندهای آن نادیده گرفته میشوند.
پیش از این، در سال 2006 میلادی جریان بینالمللی حمایت از معلولان با اتخاذ کنوانسیون حقوق افراد معلول به پیشرفت قابل توجهی رسید. این کنوانسیون پس از چند دهه فعالیت سازمان ملل برای تغییر رفتارها و رویکردها نسبت به این قشر از جامعه تصویب شد تا حق برابر و مشارکت کامل معلولان در جامعه تضمین شود.
همچنین طی سالهای اخیر در مجمع عمومی سازمان ملل به طور مکرر تاکید شده که رسیدن به اهداف توسعه هزاره و دیگر اهداف توسعه توافق شده بینالمللی مستلزم در نظر گرفتن حقوق و رفاه افراد معلول در اقدامات توسعهای ملی، منطقهای و بینالمللی است.
هر ساله مصادف با سوم دسامبر مراسم روز جهانی معلولان با هدف افزایش آگاهی نسبت به زندگی و مشکلات این افراد و برداشتن موانع موجود بر سر راه زندگی عادی آنان برگزار میشود که امسال نیز شعار «موانع را بشکنید، درها را باز کنید: برای داشتن جامعهای تمام شمول» برای این روز تعیین شده است.
بنابر گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، آمار جهانی نشان میدهد که 15 درصد از مردم جهان به نوعی از معلولیت مبتلا هستند که بین 110 تا 190 میلیون نفر از این معلولان بالغ مشکلات قابل توجهی در انجام وظایف روزمره خود دارند و به سختی روزگار میگذرانند. همچنین نرخ معلولیت به دلیل مسن شدن جمعیت و افزایش نرخ ابتلا به بیماریهای مزمن در کنار دلایل دیگر افزایش یافته است.
واژه معلولیت تعریف گستردهای دارد اما به طور کلی اختلالات و مشکلاتی که منجر به کاهش سطح سلامت عمومی میشوند و فرد را نیازمند مراقبتهای بهداشتی و پزشکی فراتر از حد معمول میکنند گونهای معلولیت محسوب میشوند به طوری که با توجه به این تعریف حتی افراد مبتلا به اختلالات روانی حاد نیز به نوعی جزو قشر معلول جامعه به حساب میآیند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان جهانی بهداشت، تمامی افراد معلول همچون افراد دیگر جامعه نیازمند دریافت مراقبتهای عمومی برابر هستند و بنابراین باید به خدمات مراقبتی دسترسی داشته باشند. معلولان حتی بیشتر از افراد سالم نیازمند توجه و دریافت خدمات مراقبتی هستند.
انتهای پیام
نظرات