• یکشنبه / ۱۰ آذر ۱۳۹۲ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 92091007109
  • خبرنگار : 71424

دبیر شورای عالی بیمه اعلام کرد:

اصلاح ویزیت پزشکان، نقطه شروع سامان یابی وضعیت درمان کشور

اصلاح ویزیت پزشکان، نقطه شروع سامان یابی وضعیت درمان کشور

دبیر شورای عالی بیمه ضمن تاکید بر اینکه معتقدیم باید نقطه شروع سامان یابی وضعیت درمان کشور، اصلاح ویزیت پزشکان باشد،‌ گفت: این ویزیت در روش اعلام شده که امروز در جلسه شورای عالی بیمه خدمات درمانی مورد بررسی قرار گرفت بر اساس هزینه‌های مطب، تجهیزات، تخصص، سوابق کاری و هزینه‌های متفرقه پزشک تعیین خواهد شد.

دبیر شورای عالی بیمه ضمن تاکید بر اینکه معتقدیم باید نقطه شروع سامان یابی وضعیت درمان کشور، اصلاح ویزیت پزشکان باشد،‌ گفت: این ویزیت در روش اعلام شده که امروز در جلسه شورای عالی بیمه خدمات درمانی مورد بررسی قرار گرفت بر اساس هزینه‌های مطب، تجهیزات، تخصص، سوابق کاری و هزینه‌های متفرقه پزشک تعیین خواهد شد.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر احمد میدری در حاشیه چهل و نهمین جلسه شورای عالی بیمه سلامت با بیان اینکه نجات نظام سلامت کار مشکلی است و اجرای قانون برنامه پنجم توسعه راه همواری نیست، گفت: دستیابی به اهداف مندرج در این برنامه در گرو همراهی مردم، پزشکان و مسئولان سیاست گذار است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس آمارهای موجود 70 درصد از هزینه‌های درمان از جیب مردم پرداخت می‌شود اظهار کرد: این در حالیست که بر اساس تکلیف قانون برنامه پنجم توسعه باید میزان پرداخت از جیب مردم به حدود 30 درصد کاهش یابد که تا کنون مقرر نشده است.

هزینه‌های درمان سالانه 2 تا 6 درصد مردم را زیر خط فقر می‌برد

معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه وقتی مردم بیمار می‌شوند و تحت پوشش بیمه‌ای هم قرار ندارند به ناچار تمام قدرت خرید خود را صرف درمان می‌کنند، ‌اظهار کرد: بر اساس مطالعاتی که انجام شده، هزینه‌های درمان سالانه دو تا شش درصد مردم را زیر خط فقر می‌برد و در واقع درمان در ایران یک عامل فقرزاست چرا که اقتصاد درمان ما بیمار است.

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، ایران از لحاظ شاخص‌های درمان در رتبه 98 تا 108 دنیاست که البته همه علت این امر به سرانه درمان نامناسب باز نمی‌گردد بلکه اگر کسری اعتبارات نیز جبران شود، اگر کنترل و مدیریت صحیحی بر روی هزینه‌های درمان نداشته باشیم باز هم وضعیت مردم بهبود نخواهد یافت.

میدری با بیان اینکه در ایران دارای پروتکل‌های درمانی خوبی نیستیم، اظهار کرد: شورای عالی بیمه در حال حاضر به سمت ساماندهی پروتکل‌های درمان و واقعی کردن قیمت تمام شده خدمات حرکت می‌کند.

دبیر شورای عالی بیمه سلامت با بیان اینکه چون دولت همواره کسری بودجه داشته تعهدات بیمه‌ای را نپذیرفته است، گفت: ما هیچگاه قیمت واقعی خدمات درمانی را محاسبه و اعلام نمی‌کردیم بلکه هر سال تنها بر اساس تورم اقتصادی، ضرایب افزایشی برای ویزیت و هتلینگ در نظر گرفته و اعلام شد اما امسال در نظر داریم تا قیمت واقعی خدمات را مشخص کنیم تا روشن شود دولت باید برای کدام بخشها بودجه در نظر بگیرد و هزینه کند.

وی ضمن تاکید بر اینکه معتقدیم باید نقطه شروع سامان یابی وضعیت درمان کشور، اصلاح ویزیت پزشکان باشد،‌ گفت: این ویزیت در روش اعلام شده که امروز در جلسه شورای عالی بیمه خدمات درمانی مورد بررسی قرار گرفت بر اساس هزینه‌های مطب، تجهیزات، تخصص، سوابق کاری و هزینه‌های متفرقه پزشک تعیین می‌شود که بنا شده است نهادهای مختلف از جمله وزارت بهداشت نقطه نظرات نهایی خود را درباره شیوه و نرخ تعرفه سال بعد را در جلسه آینده شورای عالی بیمه اعلام کنند تا بتوانیم مبالغ صحیح تعرفه‌ای را تعیین کنیم.

میدری ادامه داد: بر این اساس پزشک بر اساس استانداردها اقدام به تجویز دارو، آزمایش، تصویر برداری و مانند آن خواهد کرد در حال حاضر تحقیقات نشان می‌دهد بیش از حد استاندارد جهانی دارو مصرف می‌کنیم. هزینه‌های تصویر برداری و رادیولوژی بالاست اما ویزیت پزشکان از عرف منطقه پایین تر است.

معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه به احتمال زیاد بر اساس متد اعلام شده سهم سازمان‌های بیمه‌گر از تعرفه‌ها افزایش خواهد یافت که البته نیاز است بر این اساس هزینه‌ کرد سازمان‌های بیمه گر در سایر بخشها سامان یابد. به عنوان مثال باید میزان بستری عادلانه شود، تجویز دارو کنترل شده و هزینه ویزیت پزشکان متعادل و واقعی شود. به عنوان مثال در سال گذشته تنها 9 درصد از اعتبار یکی از سازمان‌های بیمه گر صرف ویزیت پزشکان شد.

میدری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در حال حاضر 85 میلیون دفترچه بیمه صادر شده است که 10 میلیون بیشتر از جمعیت ایران است، اظهار کرد: پیش می‌آید که اعضای خانواده بیمه شده چند سازمان هستند و چندین هزینه برای بیمه خود می‌پردازند در حالی که باید این هزینه‌ها یکپارچه شود و به خانواده‌ها بیش از این فشار نیاید.

وی اضافه کرد: در واقع یکی از مشکلات عمده درمان در ایران نبود پایگاه جامع اطلاعات بیمه‌ای است که در جلسه امروز شورای عالی بیمه مصوب شده است تا پایگاه مشترک جامع اطلاعات بیمه‌ای نیز ظرف چند ماه آینده مصوب شود.

معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به وضعیت درآمدی پزشکان عمومی نیز اشاره کرد و گفت: به طور کلی به توافق رسیده‌ایم که درآمد پزشکان را به گونه‌ای سامان دهی کنیم که در دهک نهم درآمدی قرار بگیرد، در این صورت با واقعی شدن قیمت خدمات درمانی وضعیت نامناسب برخی پزشکان عمومی نیز مطلوب خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۰ ۲۱:۲۲

تنها چيزي که تو کشور هميشه در حال افزايش به نرخ روز دلاره، هزينه‌هاي حق ويزيت و دوا درمونه. تا يه چيزي ميگي ميگن ما تلاش کرديم سختي کشيديم درس خونديم. انگار فقط پزشکا درس خوندن و دود چراغ خوردند. مردم چه گناهي کردند تو کشوري که از پايه بهداشت و پيشگيري و فرهنگ‌سازيش خرابه و انواع و اقسام بيماريهاي قديمي و جديد ناشي از تغذيه، شهرنشيني، آلودگي و ... را داره بايد يه ريال در بيارن به دلار ويزيت بدن؟

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۰ ۲۲:۴۰

از روي چه حسابي ميگيد ويزت پزشکان پايينه؟ ويزيت پزشکان بايد با توجه به درآمد حداقل مصوب دولت محاسبه شود نه بر اساس درآمد خود پزشکها. دوم اينکه تعداد ويزيت پزشکها رو محدود کنن تا ميزان تايم استاندارد براي ويزيت مريض رعايت بشود نه اينکه يک پزشک متخصص در ساعت 15 الي 20 نفر رو ويزيت کنه (در صورتي که طبق قانون تايم ويزيت متخصص براي هر مريض 20 دقيقه ميباشد)