پس از آنکه یک درخواست برای واکنش آمریکا به اوضاع اوکراین در وب سایت کاخ سفید، بیش از صدهزار امضا به دست آورد، واشنگتن میبایست مسئله اعمال تحریم علیه رئیسجمهوری اوکراین را بررسی کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری نووستی، این درخواست شامل توقیف داراییهای ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری اوکراین، اعضای دولتش و خانوادههایشان توسط آمریکا و اتحادیه اروپا میشود.
در این درخواست که روز سه شنبه ارائه شد و تا شنبه صد هزار امضا جمع کرد آمده است: یانوکوویچ و دولتش حق مردم اوکراین را برای نزدیکتر شدن به تمدن غربی نادیده میگیرند.
دولت آمریکا به صورت قانونی موظف است که درخواستهای اینترنتی که بیش از صدهزار امضا به دست آورند را برای به اجرا گذاشتن بررسی کند.
پس از خودداری یانوکوویچ از عقد قرارداد تجاری با اتحادیه اروپا اعتراضات گستردهای در شهر کی یف صورت گرفته است.
گزارش ها حاکی از آن است که مخالفان علاوه بر سازماندهی اعتراضهای بیشتر به دنبال سازماندهی اعتصاب عمومی در سراسر اوکراین هستند. "آرسنی یاتسنیوک" یکی از رهبران مخالف اوکراین اظهار امیدواری کرد تا امروز (یکشنبه) با برگزاری یک تجمع در مقابل دانشگاه دولتی کی یف، دانشجوها را به عنوان نیرو اصلی نزدیکی اوکراین به اروپا وارد کارزار اعتراضات کند.
دیگر سران اپوزیسیون نیز با اتخاذ مواضع مشابهی قصد دارند تا از ویتالی زاخارچنکو، وزیر کشور اوکراین بخواهند تا در تاریخ دوم سپتامبر در پارلمان در خصوص سرکوب معترضان توسط پلیس توضیح دهد.
از سوی دیگر رهبران اتحادیه اروپا، روسیه را به فشار آوردن بر اوکراین برای عدم عقد قرارداد با اتحادیه اروپا متهم کردند.
پس از خودداری ویکتور یانوکوویچ، رئیسجمهوری اوکراین از امضای قرارداد همکاری تجاری با اتحادیه اروپا، اعتراضات گستردهای در اوکراین آغاز شده است. یانوکوویچ معتقد است که اتحادیه اروپا محرکهای اقتصادی لازم بر ترغیب وی به امضای قرارداد را پیشنهاد نکرده بود.
گفته میشود که فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه از سرمایهگذاری بیشتر اتحادیه اروپا در این قرارداد جلوگیری کرده بود.
در چنین شرایطی روسیه به اوکراین پیشنهاد تخفیف در هزینههای واردات گاز داده است تا این کشور را در حلقه نزدیکان خود حفظ کند اما اتحادیه اروپا به جز اوکراین در تدارک امضای قرارداد با گرجستان و مولداوی نیز است.
پس از اعتراض رهبران اتحادیه اروپا به برخورد شدید پلیس با معترضان در تظاهرات گسترده در کییف که پیشتر تنها در سال 2004 و در جریان انقلاب نارنجی دیده شده بود، "سرگئی ناریشکین"، رئیس دومای روسیه به شدت از اتحادیه اروپا به دلیل ارسال فرستادههای ویژه انتقاد کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه نیز اوکراین و روسیه را یک ملت خواند و گفت که اوکراین گهواره روسیه بوده و خیلی بیشتر از گرجستان و مولداوی مهم است.
انتهای پیام
نظرات