مطالعات بینالمللی سازمان جهانی بهداشت (WHO) حاکیست 35 درصد از زنان سراسر دنیا در طول عمر خود نوعی از خشونتهای جسمی یا جنسی را تجربه میکنند.
به گزارش سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خشونت علیه زنان و دختران یکی از گستردهترین موارد نقض حقوق بشر در جهان است.
سازمان ملل متحد به منظور افزایش آگاهی مردم جهان و اتخاذ اقدامات مناسبی برای پایان دادن به این معضل جهانی روز 25 نوامبر را به عنوان روز بینالمللی «حذف خشونت علیه زنان» نامگذاری کرده است. همچنین در سال جاری میلادی (2013) شعاری با عنوان «برای اتمام خشونت علیه زنان متحد شوید» برای این روز انتخاب شده است.
همچنین پایان دادن به معضل خشونت علیه زنان یکی از اولویتهای کلیدی دفتر زنان سازمان ملل است که برنامهها و پروژههایی برای حل این مشکل جهانی در نظر دارد.
آمار نشان میدهد که سالانه بین 500 هزار تا دو میلیون نفر در سراسر جهان قربانی تبعیضاتی چون بردهداری جنسی، کار اجباری، بردگی و قاچاق انسان میشوند که زنان و دختران حدود 80 درصد این قربانیان را تشکیل میدهند.
خشونت علیه زنان میتواند به شکلهای مختلفی از جمله جسمی، جنسی، روانی و اقتصادی انجام شود که آنان را در معرض مشکلات سلامتی و ناتوانی در مشارکت در جامعه قرار میدهد. همچنین خشونت علیه زنان در طول نسلها بر خانوادهها و جوامع تاثیرات منفی و ویرانگر بر جای گذاشته است.
به گزارش ایسنا به نقل از دفتر اطلاعرسانی سازمان ملل متحد، علاوه بر اینها نتایج چندین مطالعه جهانی نشان میدهد که نیمی از زنان مقتول به دست همسر فعلی یا شوهران سابقشان کشته میشوند.
انتهای پیام
نظرات