• شنبه / ۲ آذر ۱۳۹۲ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92090201293

سردار جعفری:باید پست‌های کلیدی نظام توسط نیروهای انقلاب و بسیجی اداره شود

سردار جعفری:باید پست‌های کلیدی نظام توسط نیروهای انقلاب و بسیجی اداره شود

فرمانده‌ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اگر ویژگی استکبار ستیزی را از انقلاب اسلامی بگیریم، انقلاب متوقف ، خلاص و تمام می‌شود.

فرمانده‌ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اگر ویژگی استکبار ستیزی را از انقلاب اسلامی بگیریم، انقلاب متوقف ، خلاص و تمام می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار جعفری در همایش بزرگداشت سالروز تشکیل بسیج دانشجویی که بعد از ظهر امروز در دانشگاه تهران برگزار شد با تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) و تبریک هفته‌ی بسیج اظهار کرد: سپاه پاسداران یک سازمان برای حفظ انقلاب و دستاوردهای آن است و فرق بسیج با سپاه این است که غیر موظف است و در سایر فعالیت‌های اجتماعی باید از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن دفاع و در این مسیر حرکت کند و این وجه مشترک بسیج با سپاه قلمداد می‌شود.

وی پیشتازی بسیج در حرکت انقلاب اسلامی نسبت به سایر اقشار جامعه را از ویژگی‌های متمایز کننده‌ی این قشر عنوان و اظهار کرد: برای این پیشتازی الزامات مختلف و زیادی وجوددارد که باید به آنها بپردازیم و هر چه انقلاب اسلامی جلو می‌رود، لازم است تا این الزامات را فراهم کنیم تا در عرصه‌های مختلف بتوانیم وظیفه‌ی خطیر پاسداری از اهداف انقلاب اسلامی و پیشبرد آن را دنبال کنیم و نگذاریم آقایمان تنها بماند. لازم است تا کمک‌ها و اقدامات عملی در عرصه‌های مختلف انقلاب اسلامی را انجام دهیم تا هر چه زودتر اهداف انقلاب اسلامی محقق شود.

جعفری در ادامه نهضت عاشورا را محور حرکت انقلاب اسلامی دانست و گفت: مد نظر قرار دادن پیام‌های مختلفی که از نهضت عاشورا می‌توان اخذ کرد در انقلاب اسلامی بسیار مفید و موثر خواهد بود که در این راستا می‌توان به چند نکته اشاره کرد. در همین مقوله باید گفت که اولین نکته‌ای که هر نیروی انقلابی باید مد نظر داشته باشد، اطلاعت پذیری محض از خدا و سلسله مراتب ولایت است.

وی در همین راستا تاکید کرد: کسی که ادعای حرکت در چارچوب انقلاب اسلامی را دارد و خود را یک نیروی انقلابی قلمداد می‌کند، باید از خدا و سلسه مراتب ولایت اطاعت پذیری محض داشته باشد، چنانچه شاهد بودیم اصحاب امام حسین (ع) از خداوند متعال برای قربانی کردن خود و یارانشان در راه اسلام اطاعت محض داشتند ضمن این که بارز ترین ویژگی یاران امام حسین (ع) همچون حضرت ابوالفضل (ع) اطاعت پذیری محض از ولایت بوده است.

فرمانده‌ی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین اظهار کرد:‌ هر نیرویی که خودش را در چارچوب انقلاب اسلامی تعریف می‌کند و در چارچوب اصول خود را انقلابی می‌داند اگر این اطاعت پذیری محض از ولایت را نداشته باشد نمی‌توانیم به او انقلابی بگوییم.

وی گفت: ممکن است که چنین فردی ذاتا انقلابی باشد و روحیه انقلابی هم داشته باشد و طرفدار مردم باشد، چنانچه خیلی از این افراد چپ و مدافع حقوق مردم هستند، اما از آنجا که ویژگی بارز و شرط اصلی یک انقلابی مومن و شیعه در چارچوب انقلاب اسلامی اطاعت محض از ولایت است، نداشتن این ویژگی چنین فردی را انقلابی نمی‌کند.

وی با بیان این که متاسفانه بسیاری به این ویژگی توجه ندارند، گفت: برخی وقتی می‌خواهند حرکت و کار انقلابی انجام دهند ممکن است خود و نظراتشان را در برابر نظرات رهبری قرار دهند. یعنی به خود اجازه می‌دهند که در برابر نظر رهبری نظر داشته باشند و بر این موضوع هم اصرار دارند . حال سوال پیش می‌آید که چنین فردی هر چقدر هم که انقلابی باشد از نظر ما سپاه و بسیج و نیروهای اصلی انقلاب مورد پذیرش است و باید او را در جرگه انقلابیون ناب و اسلامی بدانیم؟

سردار جعفری با بیان این که چنین سوالی از ابتدای انقلاب تاکنون مطرح بوده است، تصریح کرد: دیدیم که افراد زیادی که مدعی "انقلابی بودن" هستند چگونه در برابر این ویژگی بارز در مسیر انقلاب اسلامی کم آوردند و به چه سرنوشست‌هایی دچار شده‌اند. البته این موضوع از پیچیدگی خاصی برخوردار است اما برخی که از پیچیدگی کمتری برخوردار هستند ممکن است زودتر لو بروند.

وی اضافه کرد: هر چقدر پیچیدگی که بعضا سیاسی کاری هم به آن گفته می‌شود با این موضوع مخلوط شود کار سخت خواهد شد و انسان دچار اشتباه می‌شود.

وی با اشاره به آیه‌ی 65 سوره‌ی نساء که بحث ضرورت ولایت پذیری را مورد توجه قرار می‌دهد، اظهار کرد: منظور این آیه آن است که ولایت پذیری به این معناست که باید در برابر تصمیم و حکم ولایت تسلیم محض بود .

وی تاکید کرد: بخصوص مسئولین نظام اسلامی که می‌خواهند سیاست‌های رهبری نظام و اسلام را اداره کنند، باید این شرط اصلی را داشته باشند، ولی ما شاهدیم که در برخی موارد که می‌خواهیم فردی را با این آیه تصدیق دهیم دچار اشتباه می‌شویم. مثلا یک نفر ممکن است در بحث سوء استفاده نکردن از بیت‌المال زبانزد باشد و یا این که نسبت به طرفداری مردم یا اصول و ارزش‌های انقلاب به شدت پایبند باشد. اما اگر این شرط اطاعت پذیری محض از ولایت را نداشته باشد ممکن است ما دچار اشتباه شویم و نتوانیم افراد را از هم تفکیک کنیم و ارزش‌ها را بسنجیم و جلو برویم و این مشکل همیشه در طول تاریخ انقلاب با ما بوده است و ریزش‌ها و رویش‌های انقلاب اسلامی نیز در این مسیر تعریف می‌شود.

وی تاکید کرد: هر سال عاشورا و ماجرای کربلا تکرار می‌شود و ما عزاداری می‌کنیم و تلاش داریم تا فلسفه‌ی عاشورا را بفهمیم و حرکت و نهضت عاشورا را با حرکت‌هایی که در جامعه‌ی ما انجام می‌شود تطبیق دهیم.

وی در ادامه اظهار کرد: ممکن است برخی نظر دیگری غیر از ولایت داشته باشند و آن نظر را صادقانه بیان کنند، اما این در حالی است که کسی که خود را ذوب در ولایت می‌داند نباید نظری در ذیل نظر ولایت داشته باشد و باید این موضوع را باور کند که نظر ولایت درست‌تر و حق است و البته این موضوع سخت است.

جعفری همچنین گفت: در رتبه‌ی پایین‌تر این موضوع وجود دارد که وقتی نظر ولایت مطرح می‌شود و ما نظری داریم باید بر اساس نظر ولایت حرکت کنیم و بسیاری از گیرهای ما عقب ماندگی‌ها و مشکلاتی که در رابطه با سیاست خارجی ، تحریم‌ها و مذاکرات داریم به اینجا بر می‌گردد.موضوعاتی که حضرت آقا در خصوص اقدامات آ‌فندی و تهاجمی نسبت به دشمن داشته‌اند را باید مورد توجه قرار داد.

این در حالی است که وقتی می‌خوا هیم در این باره صحبت و اقدام عملی پیاده کنیم می‌بینیم که این موضوع به سختی جا می‌افتد و کسی حاضر نیست درباره‌ی آن صحبت کند. چون فضا ، فضای دیگری است.

وی گفت: باید این موضوع را که در مواضع سیاسی و اقتصادی و تحریم‌ها بتوانیم آن حالت آفندی و تهاجمی که رویه‌ی حضرت امام نیز بود و البته همه‌ی حرفهای حضرت امام نیز پیاده می‌شد را مد نظر داشته باشیم و بعضا می‌بینیم که نیروهای بسیجی و انقلابی این موضوع را فرع بر موضوعات دیگر می‌دانند.

فرمانده‌ی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه داشتن روحیه‌ی جهادی و از خودگذشتگی را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: البته وقتی بخواهیم راجع به این موضوع صحبت کنیم می‌بینیم که با مطلوب و ایده‌آلی که مورد نیاز انقلاب اسلامی است هنوز فاصله‌ی خیلی زیادی وجود دارد تا این روحیه در نخبگان عرصه‌ی انقلاب جا بیافتد. البته منظور من از نخبگان مفهومی نیست که در کشور رایج شده منظور من قشر دانشجو و قشری است که خدا به آنها استعداد بالاتری داده است و در عرصه‌های علمی می‌توانند برای جامعه حرکت کنند.

جعفری در ادامه استکبار ستیزی مورد توجه مقام معظم رهبری را از دیگر ویژگی‌های انقلابی بودن دانست و گفت: این ویژگی از ویژگی‌های اصلی انقلاب اسلامی است، اما باز هستند کسانی که ادعای انقلابی گری و با امام بودن را دارند. اما این اصل محوری را فراموش می‌کنند.برخی می‌گویند ما چه کار داریم که در منطقه چه می‌کنند و این موضوع به ما چه ربطی دارد.بعد هم شعار به نفع مردم حرکت کردن و دلسوزی برای مردم را سر می‌دهند و این افراد ادعای انقلابی گری هم دارند.در حالی که این طرفداری از مردم و دلسوزی برای رفاه و آرامش بهانه‌ برای کنار گذاشتن این اصل انقلاب اسلامی می‌شود. و اینان نمی‌دانند که اگر این ویژگی را از انقلاب اسلامی بگیریم انقلاب متوقف ، خلاص و تمام می‌شود.

جعفری با تاکید بر این‌که بسیج و دانشجوی بسیجی را فعال‌تر کنیم، به ارائه چند نکته از بیانات مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: همیشه در طی این سال‌ها رهبری فرموده‌اند که الگوی ما باید زینبی باشد. حالا این الگوی زینبی در چه چارچوبی حاصل می‌شود. عامل اصلی آن باید در خود مردم به صورت صادقانه با عهد و پیمان الهی به وجود آید. همه ما باید در مقابل عهدی که با خدا داریم پاسخگو باشیم. این عهد و ایستادگی در مواجهه با دشمن در نبرد سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی خودش را نشان می‌دهد. هر جا که صحنه زورآزمایی است، باید در برابر دشمن ایستاد به ویژه از یک جامعه مومن اسلامی مثل ایران اسلامی انتظار می‌رود که این اصل را رعایت کند.

وی ادامه داد: ایستادگی در راه حق موضوع دیگری است که رهبری فرموده‌اند و ما دچار آن می‌شویم، چه در رابطه با زندگی عمومی و چه در مقابل زندگی خصوصی‌مان باید میدان‌دار حق و همراه حق بود. یک دانشجوی بسیجی باید تفکر بسیجی را فعالانه در جامعه گسترش دهد.

جعفری با اشاره به مرحله سوم انقلاب اسلامی، گفت: در نظام اسلامی تا مسئولین انقلابی وجود نداشته باشند،‌ تا بسیجی فعال در جامعه نباشد هر حرفی که می‌زنیم فقط حرف است و به عمل نخواهد رسید. به قول آیت‌الله خامنه‌ای ما در مرحله سوم انقلاب گیر کرده‌ایم و آن مرحله اسلامی کردن سازمان‌های کشور است. سال 78 را یادمان بماند زمانی که شعار توقف انقلاب مطرح شد حضرت آقا دشمنانشان را تهدید کردند که یک حرکت کربلایی دیگر در کشور به وجود می‌آورد و از آن زمان چفیه‌شان را از دوش نینداختند. این تفکر یک بسیجی است که برای محقق شدن اهداف اسلامی و آرمان‌های بسیج خودش را آماده هر اتفاقی کرده است.

وی افزود: دوباره تاکید می‌کنم که برای گذر از مرحله سوم انقلاب باید پست‌های کلیدی نظام و سلسله مراتب نهادها و سازمان‌ها توسط نیروهای انقلاب و بسیجی اداره شود وگرنه در همین مرحله باز هم درجا می‌زنیم.

جعفری در پاسخ به پرسش دانشجویی مبنی بر عملکرد سپاه و بسیج در حوزه عفاف و حجاب، پاسخ داد: سپاه و بسیج اقدامات سلبی در رابطه با عفاف و حجاب منع شده است. متاسفانه اقدام ایجابی هم جز تلاش‌های فرهنگی در زمان‌های کوتاه مدت صورت نگرفته است. وارد شدن به این حوزه کار سختی است. حساسیت‌ها و ظرفیت‌های مقابله با این پدیده بسیار بالاست و زمان زیادی می‌برد تا این موضوع حل شود. از نظر من هیچ کدام از دولت‌هایی که سر کار آمدند اراده خاصی برای حل این موضوع از خود نشان ندادند تا زمانی که دولتی بر سر کار آید که این موضوع مساله و دغدغه‌اش باشد باید صبر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha