پانزدهمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) صبح امروز در تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجمع کشورهای صادرکننده گاز هم اکنون ١٣ عضو دائم و چهار عضو ناظر دارد و کشورهای عضو این مجمع، ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٦٢ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از شبکه انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
هم اکنون سالی یک بار اجلاس وزیران، سالی دو بار اجلاس هیات اجرایی و برحسب نیاز جی یی سی اف جلسههای کارشناسی تشکیل میدهد.
تا کنون نیز مجمع کشورهای صادرکننده گاز دو نشست در سطح روسای جمهور کشورهای عضو برگزار کرده که نخستین نشست سران جی یی سی اف آبان ماه ١٣٩٠ در دوحه قطر و دومین نشست آن تیرماه ١٣٩٢ در مسکو، پایتخت روسیه، برگزار شد.
در پانزدهمین نشست وزارتی GECF ، بررسی مسائل مالی و اداری مجمع، تعیین بودجه ٢٠١٤، تعیین برنامه کار دبیرخانه در سال ٢٠١٤ میلادی و ارائه گزارش هایی در مورد بازار گاز، در دستور کار این نشست قرار می گیرد.
زنگنه وزیر نفت کشورمان ریاست مجمع صادرکنندگان گاز در سال ٢٠١٣ میلادی را بر عهده دارد، بر این اساس تعیین رییس هیات اجرایی مجمع کشورهای صادرکنندگان گاز برای سال ٢٠١٤ میلادی به ترتیب حروف الفبا و نایب رییس مجمع برعکس حروف الفبا، از دیگر دستورات کاری در نشست این دوره مجمع خواهد بود.
کشور الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات متحده عربی و عمان از اعضای این مجمع جهانی به شمار میروند.
هلند، قزاقستان، عراق و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند.
انتهای پیام
نظرات