کاندیداهای اصلی تصدی پست دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز ارائه برنامههای خود را برای جلب آرای کشورهای عضو آغاز کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درحالی که پانزدهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز، انتخاب دبیرکل را به عنوان یکی از اصلیترین برنامهها در دستور کار دارد، ایران، روسیه و لیبی شانسهای اصلی کسب عنوان دبیرکلی GECF هستند.
کشورهای جمهوری اسلامی ایران، لیبی و روسیه در حالی در جریان نشست کمیته اجرایی کاندیداهای خود را برای احراز پست دبیرکلی این مجمع معرفی کردند که از طرف ایران دکتر محمدحسین عادلی به عنوان کاندیدای پیشنهادی برای احراز پست دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) معرفی شده است.
سرگئی پامکراتو از سوی روسیه و عبدالرحمن بنیزا از طرف لیبی نیز رقبای عادلی برای دبیرکلی GECF هستند.
عادلی پیش از این در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ رییس کل بانک مرکزی ایران و بعد از آن سفیر ایران در لندن بود. عادلی به همان اندازه که بر مسائل اقتصادی اشراف دارد به واسطه تجارب سفیر بودن، به حوزه دیپلماسی نیز تسلط داشته و در کارنامه خود تجربه سفیر ایران در ژاپن و کانادا و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه را نیز دارد.
درحال حاضر در نشست وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز که پشت درهای بسته برگزار میشود، کاندیداها درحال ارائه برنامههای خود هستند تا پس از مدت ها رایزنی فشرده، مشخص شود کدام کشور دبیرکلی GECF را به دست می آورد.
ایران، روسیه و قطر سه ضلع پرقدرت مثلث غولهای گازی را تشکیل میدهند و اکنون برخی ناظران معتقدند با توجه به دبیرکلی روسیه در دوره قبل مجمع GECF، برقرای دبیرخانه این مجمع در قطر، اکنون ایران از شانس بیشتری برای کسب عنوان دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز برخوردار است.
این اجلاس میتواند نخستین آزمون جدی برای طرح "دیپلماسی انرژی" باشد که بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران از ابتدای فعالیت خود در دولت تدبیر و امید با جدیت پیگیری میکند و باید دید نتایج رایزنیهای ایران با کشورهای عضو به خصوص روسیه چه نتیجهای در پایان نشست امروز خواهد داشت.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات متحده عربی و عمان از اعضای این مجمع جهانی اعضاء و این سازمان تازهبنیان (که به منظور هماهنگی در تولید، صادرات و کنترل قیمت گاز طبیعی در سطح جهان در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۸ تاسیس شد) به شمار میروند.
هلند، قزاقستان و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند که عراق نیز به تازگی به این جمع پیوسته است.
انتهای پیام
نظرات