سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: در شرایطی که مردان برای تامین معاش خانواده مجبورند دو یا سه شیفت کار کنند، نمیتوان از آنها انتظار داشت در همایشها یا برنامههای پیشگیری از کودک آزاری شرکت کرده و یا حتی به مسائلی از این دست فکر کنند.
محمدعلی اسفنانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با انتقاد از اینکه جامعه ما تمام فضا را برای وقوع خطا فراهم کرده و پس از ارتکاب آن، مرتکبین را مجازات می کند، گفت: این موضوع غلط است و باید اصلاح شود.
وی گفت: این مساله شباهت به این دارد که یک بیماری واگیردار کشنده را در جامعه مشاهده کنیم اما اقدامی برای مقابله با آن انجام ندهیم با این فرض که افراد را پس از ابتلا، در بیمارستانها درمان میکنیم، درحالیکه ما هرگز در مواجهه با بیماریها این طرز تلقی را نداریم و تمام جمعیت کشور را بسیج می کنیم که با یک بیماری واگیردار همچون وبا مقابله کنند اما آیا تاکنون اقدامی مبنی بر اینکه تمام جمعیت را وادار کنیم که با معضل کودک آزاری مبارزه کنند، انجام داده ایم؟ لذا برخورد با این مشکل در جامعه نیازمند اقدامات پیشگیرانه گسترده، اطلاع رسانی و همکاری همه مردم است.
وی با اشاره به این مطلب که برخی کودکان بدلیل فقر خانوادگی یا ناتوانی پدر در تامین معاش خانواده وادار به تکدیگری یا کار کردن در سن کم می شوند، یادآور شد: لازم است برای جلوگیری از کارکردن کودکان به سراغ خانواده های آنها رفته و برای رفع مشکلات اقتصادی و یا ایجاد اشتغال برای اعضای بزرگتر و بیکار خانواده ها چارهای اندیشیده شود تا از این طریق موجبات کودک آزاری در جامعه فراهم نگردد.
هیچ اقدام جدی برای پیشگیری از کودک آزاری در جامعه انجام نشده است
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی اقدامات انجام شده برای جلوگیری از وقوع کودک آزاری در جامعه را بسیار ضعیف دانست و ابراز تاسف کرد: تا به حال اقدامی جدی در این زمینه صورت نگرفته است، گاهی همایش هایی در پیشگیری از کودک آزاری برگزار می شود اما ذهن افراد را تنها تا یکماه به این بحث معطوف می کند و بعدها آرام آرام فراموش می شود.
وی معتقد است: درحالیکه یک بسیج عمومی و یک اقدام جدی لازم است تا سراسر کشور را ملتهب کرده و به مردم نسبت به این قضیه که کودک آزاری اتفاق خطرناکی به شمار می رود که درحال به وقوع پیوستن در سطح جامعه است، هشدار دهد.
اسفنانی خاطرنشان کرد: کودکی که امروز آزار می بیند، فردا جوانی است که باید مسوولیت اداره کشور را برعهده بگیرد لذا اگر الان مانع وقوع این معضل نشویم فردا با مشکلات بیشتری مواجه می شویم، به نظر می رسد تاکنون اهمیت این موضوع نادیده گرفته شده است و می بایست جدی تر با آن برخورد شود.
نقش ویژه مدارس و مراکز فرهنگی در پیشگیری از وقوع کودک آزاری
وی با تاکید بر اینکه نقش آموزش و پرورش در این خصوص بسیار پررنگ است، گفت: این سازمان از طریق مدارس می تواند حتی قبل از پذیرش کودک، نظارت کافی را در نحوه تعلیم، تربیت و چگونگی برخورد با وی اعمال نماید.
مراکز فرهنگی، روحانیون، و والدین در پیشگیری از وقوع کودک آزاری نقش مهمی ایفا می کنند.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پایان تاکید کرد: وظیفه مسوولین و همه کسانی که معیشت مردم به دست آنهاست در این زمینه از همه سنگین تر است چرا که در شرایطی که مردان برای تامین معاش خانواده مجبورند دو یا سه شیفت کار بکنند، نمی توان از آنها انتظار داشت در همایش ها یا برنامه های پیشگیری از کودک آزاری شرکت کرده یا حتی به مسائلی از این دست فکر کنند، معیشت مردم باید روانتر بوده و امرار معاششان آسانتر باشد تا توجه جامعه به این معضلات و آسیبها بیشتر شود.
انتهای پیام
نظرات