• سه‌شنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 92073019099
  • خبرنگار : 71356

رییس دیوان عالی کشور خبر داد

ایجاد سه شعبه برای رسیدگی به درخواست‌های اعاده دادرسی

ایجاد سه شعبه برای رسیدگی به درخواست‌های اعاده دادرسی

رییس دیوان عالی کشور از تشکیل سه شعبه در این دیوان برای رسیدگی به درخواست‌های اعاده دادرسی پرونده‌های قضایی خبر داد.

رییس دیوان عالی کشور از تشکیل سه شعبه در این دیوان برای رسیدگی به درخواست‌های اعاده دادرسی پرونده‌های قضایی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت الله محسنی گرکانی در جلسه هیات عمومی دیوان عالی کشور با تشکر از قضات دیوان عالی کشور خصوصاً قضاتی که در شهریور ماه امسال بیشترین میزان گزارش و شرکت در رای را داشته‌اند، گفت: از شما قضات محترم دیوان که با آراء متقن قضایی مردم را قانع و راضی می‌کنید و باعث اعتلاء و آبروی دیوان عالی کشور هستید صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی از تشکیل سه شعبه در دیوان عالی کشور برای رسیدگی به درخواست‌های اعاده دادرسی خبر داد و افزود: انتظار همه ما این است که با تشکیل این شعب، آمار رسیدگی به درخواست‌های اعاده دادرسی بالا رود و با دقت و استحکام بیشتری نسبت به این درخواست‌ها تصمیم‌گیری شود و نسبت به احقاق حق و جلوگیری از مطامع احتمالی سودجویان و متجاوزان به حقوق مردم اقدام شود.

رییس دیوان عالی کشور، ادامه داد: قرآن کریم برای اصلاح جامعه انسان‌ها از سوی خدای تبارک و تعالی نازل شده است و مخاطبین قرآن مردم هستند، خداوند تبارک تعالی با واسطه و گاهی نیز بی‌واسطه با مردم سخن می‌گوید.

وی افزود: خداوند به پیامبرش می‌فرماید به اهل کتاب، مسیحی‌ها و یهودی‌ها بگو ای پیروان موسی (ع) و عیسی (ع) بیایید به سوی سخنی که میان ما و شما مشترک است و همه آن را قبول داریم، جز خداوند یگانه را نپرستیم و چیزی را شریک او قرار ندهیم.

رییس دیوان عالی کشور اظهار کرد: خداوند در 198 آیه با واسطه با مردم سخن گفته و پیام فرستاده است. سخن گفتن با واسطه گاهی برای این است که طرف مقابل جایگاه و مقامی ندارد که مستقیما مخاطب الهی واقع شود، همانگونه که خداوند به حضرت موسی و هارون فرموده بروید به فرعون بگوئید ما رسول پروردگار جهانیان هستیم « فقولا انا رسول رب العالمین» گاهی مخاطب نزد خدا دارای احترام و ارزش است همانند آیات فراوانی که خداوند مومنان را با «یا ایهاالذین آمنوا» مورد خطاب قرار داده‌اند و گاهی نیز مخاطب آن قدر جایگاه بلند و ارزشمندی دارد که خداوند تبارک و تعالی او را شخصا و بدون واسطه مورد خطاب قرار داده و با او سخن گفت مانند آیه مبارکه ولایت « یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک».

وی ادامه داد: در آیه ولایت که مورد اشاره قرار گرفت قطعاً رسول خدا از رساندن پیام الهی به مردم کوتاهی نمی‌کرد و کاملاً پیام خدا را به مردم می‌رساند، اما چون این پیام دارای اهمیت ویژه و خاصی بوده و با بقیه پیام‌ها تفاوت داشت و غیر از بقیه دستورات قرآنی بود.

محسنی‌گرکانی افزود: خداوند می‌فرماید ای پیامبر اگر از رساندن این پیام به مردم خودداری کنی رسالت خدا را تبلیغ نکرده‌ای، البته در این جا چند نکته لازم به توجه است. مگر این پیام، چه پیامی بوده که با این لحن خاص خداوند با رسولش اینگونه مطرح کرده و چرا در صحرای غدیر، در هوای بسیار گرم و سرزمین بدون عمران ‌و آبادی و با توقف سه روزه حجاج برای رسیدن عقب ماندگان و بازگشت کسانی که پیشی گرفته‌اند، در آنجا متوقف شوند تا آن پیام مهم را استماع کنند و چرا این پیام در مدینه انجام نشد ه است.

وی گفت: دو بخش اول گویای اهمیت ویژه و خاص این پیام از جانب خداست و دلیل اینکه چرا این پیام در مدینه انجام نشده این است که کاروان و زائران و حج آنان در آخرین حج پیامبر بود و بنا به روایت معتبر در آن سال 120 هزار نفر همراه رسول خدا بودند نقطه‌ای را که پیامبر خدا انتخاب کردند چهار راه بود و همه زائرین از صحرای غدیر هر یک به وطن خود باز می‌گشتند این یک سیاست و تدبیر حساب شده‌ای بود که همه طوائف عرب این پیام را بشنوند در غیر این صورت رساندن این پیام با مشکل مواجه می‌شود؛ چرا که آن زمان وسیله اطلاع‌رسانی مانند زمان ما نبود.

رییس دیوان عالی کشور گفت: پیامبر خدا بعد از مراجعت از سفر حجه الوداع، تقریباً پس از هشتاد روز به لقاء الله و ملکوت اعلی پیوست و معاندین لجوج شایع کرده بودند که پس از پیامبر، آئین اسلام متروک می‌شود و از بین می‌رود. انتخاب جانشین یک امر لازم برای بقاء اسلام بود و در روز پنجشنبه 18 ذی‌الحجه سال دهم از هجرت پیامبر اعظم این پیام را از طرف خداوند به مردم رسانید و در حالی که دست علی بن ابیطالب را گرفت و بالا برد فرمود «ای مردم آیا صدای مرا می شنوید؟ همه گفتند آری سپس با آن جمله تاریخی توجه مردم را جلب کرد که من کنت مولاه فهذا علی مولاه مردم بعد از من هر که من مولای اویم این علی مولای اوست.»

وی در پایان با لازم دانستن ضرورت شکر نعمت‌های خداوند و از جمله نعمت امنیت و ولایت به بیان خاطره‌ای از دیدار دکتر ظریف با حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی اشاره کرد و افزود: در دیدار وزیر خارجه کشورمان با آیت‌الله سیستانی ایشان نیز با تاکید بر اهمیت مسئله ولایت و رهبری بیان داشتند من هر شب ایشان ( مقام معظم رهبری ) را دعا می‌کنم.

وی گفت: این مطلب بیانگر اهمیت ویژه مسئله ولایت فقیه است که امنیت امروز ایران مرهون همین نعمت است که همه ما باید شاکرو قدردان آن باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha