معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تشریح برنامههای هفته بهداشت روان در مدارس و جزئیات برنامههای فرهنگی در آبان ماه، گفت: اطلس شغلی استانها و مناطق آموزش و پرورش به منظور هدایت تحصیلی دانشآموزان چاپ میشود.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین هژبری در نشست خبری خود که با موضوع هفته جهانی بهداشت روانی برگزار شد، گفت: هفته بهداشت روانی از بیست و چهارم تا سیام مهرماه برگزار میشود و شعار امسال «به سوی آینده پرنشاط در سالمندی» است که آموزش و پرورش سرمایهگذاری در بهداشت روان دانشآموزان را به این شعار اضافه کرده است.
وی افزود: برای داشتن نسلی با نشاط در آینده، باید برای کودکانی و نوجوانی آنها سرمایهگذاری سلامت شکل بگیرد و این امر محقق نمیشود، مگر با توجه ویژه به دانشآموزان که در سن کودکی و نوجوانی قرار دارند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه ارتقای بهداشت روانی دانشآموزان یکی از برنامههای مهم آموزش و پرورش است، گفت: برای این منظور همه ساله آزمونهای متعدد بومی برگزار میشود و بیش از یک میلیون دانشآموز سال اول دبیرستان در آن شرکت میکنند.
هژبری با بیان اینکه در حال حاضر 16 هزار و 873 مشاور در مدارس متوسطه کشور فعالیت میکنند، گفت: این مشاوران 70 درصد مدارس دخترانه متوسطه اول را تحت پوشش قرار دادهاند و در متوسطه دوم نیز مدارس خاص تحت پوشش برنامههای مشاورهای قرار دارند.
وی گفت:یکی از اهداف مهم تعلیم و تربیت در مدارس، تسهیل مسیر رشد شغلی دانشآموزان است و برای رسیدن به این منظور، آزمون تشخیص استعداد و رغبتسنج شغلی برگزار میشود تا دانشآموزان بتوانند با توجه به فضای کار و نیازهای کشور و همچنین استعداد رغبتی که به شغلهای مختلف دارند، مورد ارزیابی قرار گیرند که این آزمون بر اساس نیاز دانشآموزان، جامعه و ظرفیت مناطق طراحی شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: به منظور ارائه خدمات مطلوب راهنمایی و مشاوره و اجرای برنامههای پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی و غربالگری و دستیابی به نیمرخ روانی رفتاری دانشآموزان، آزمون سلامت روانی نیز انجام میشود و دانشآموزان گروه سنی 14 تا 19 سال در سطح کلاس، مدرسه، منطقه، استان و کشور ارزیابی میشوند.
به گفته وی، اجرای آموزش آداب و مهارتهای زندگی به منظور ایجاد مهارتهای لازم جهت تقویت و توانمندیهای فردی و اجتماعی یکی از برنامههای آموزش و پرورش در حوزه مشاوره در هفته بهداشت روان است.
هژبری ادامه داد: اجرای طرح رابطان هستههای مشاوره یکی از برنامههایی است که در مدارس ابتدایی اجرا میشود و در حال حاضر حدود 50 هزار رابط هستههای مشاوره در مدارس ابتدایی سراسر کشور فعالیت دارند.
به گفته معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، تشکیل پرونده مشاورهای برای دانش آموزان اول دبیرستان نیز از برنامههای سلامت روان آموزش و پرورش است و این پرونده سلامت که در سال اول برای حدود یک میلیون دانشآموز دبیرستانی تشکیل میشود، تا پایان پیش دانشگاهی به همراه دانشآموزان تکمیل و بررسی میشود.
چاپ اطلس مشاغل و مناطق تا پایان آبان ماه
هژبری از چاپ 32 اطللس مشاغل استانی خبر داد و گفت: این کتاب شامل اطلاعات کامل مشاغل استانهاست و به منظور هدایت تحصیلی دانشآموزان چاپ میشود و امسال طرح اطلس مشاغل مناطق در دستور کار قرار گرفته و پیشبینی میشود این اطلس شغلی برای تمامی 719 منطقه آموزش و پرورش سراسر کشور چاپ شود تا در اختیار دانشآموزان مناطق قرار بگیرد.
وی از ایجاد بانک اطلاعات تحصیلی شغلی مجتمعهای آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در راستای پاسخدهی به نیاز دانشآموزان در حیطههای راهنمایی و مشاوره تحصیلی شغلی و توانمندسازی اطلاعرسانی و همچنین افزایش آگاهی دانشآموزان در رشتهها و شغلهای تحصیلی و مشاغل موجود در کشور، این بانک اطلاعات تشکیل شده تا در دورههای قبل و بعد ورود به دانشگاه این اطلاعات در اختیار دانشآموزان قرار بگیرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به طراحی و تدوین الگوی مناسب و مطلوب هدایت تحصیلی برای دانشآموزان ورود به شاخههای فنی حرفهای و کار و دانش نیز گفت: به منظور تربیت نیروهای کارآمد در بین دانشآموزان و پاسخگویی به نیازهای شغلی جامعه، این هدایت تحصیلی انجام میشود تا مدرک جای خود را به مهارت و نوآوری و خلاقیت افراد بدهد و در طراحی این الگو تلاش شده با استفاده از رویکردهای علمی و تخصصی، ضمن توجه به نیاز جامعه، آموزشهای رشد شغلی و نگرش صحیح دانشآموزان و والدین در رشتههای فنی حرفهای و کار و دانش صورت بگیرد.
وی درباره کمبود مشاور در مدارس نیز گفت: با توجه به محدودیتهایی که در جذب نیرو وجود دارد، با اجرای طرح رابطین سلامت، در صدد حل این مشکل هستیم و به نظر میرسد بازخوردهای این طرح میتواند مشکل کمبود مشاور را تا حدودی حل کند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برخی از برنامههای فرهنگی که در آبان ماه در مدارس کشور برگزار خواهد شد نیز اظهار کرد: برگزاری شورای دانشآموزی برای بیش از 10 میلیون دانشآموز در اول آبان ماه یکی از این برنامههاست و ادامه این شوراها به تشکیل مدارس دانشآموزی منجر خواهد شد که اول اسفند ماه دانشآموزان 150 نماینده مجلس دانشآموزی را انتخاب خواهند کرد.
به گفته هژبری، امسال دانشآموزان اول تا سوم ابتدایی نیز وارد این طرح خواهند شد.
وی با اشاره به روز هشتم آبان که روز بسیج دانشآموزی است، گفت: امسال کتاب «فهمیدههای مدرسه» چاپ خواهد شد که در فاز اول از هر استان یک دانشآموز شهید هم سن شهید فهمیده انتخاب و به عنوان فهمیده استان معرفی میشود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش همچنین برگزاری 13 آبان را که مصادف با روز دانشآموز است، یکی از برنامههای فرهنگی مدارس با محور تشکلهای دانشآموزی عنوان کرد و گفت: راهپیمایی گستردهای با حضور دانشآموزان در 13 آبان برگزار خواهد شد.
هژبری تصریح کرد: برای 24 آبان ماه نیز که روز کتاب است، برنامه 50 هزار نمایشگاه در 50 هزار مدرسه از برنامههایی است که اجرا خواهد شد.
رضایت اولیا تنها شرط حضور دانشآموزان در اردوهاست
وی درباره اعزام دانش آموزان به اردوهای راهیان نور نیز گفت: این اردو کاملا اختیاری بوده و است و خواهد بود و طبق اعلام سرپرست وزارت آموزش و پرورش، تمام اردوها اختیاری است. بنابراین نه تنها برای اردوی راهیان نور نمره درسی در نظر گرفته نخواهد شد، بلکه رضایت اولیا تنها شرط حضور دانشآموزان در این اردوهاست.
برگزاری جشنواره «پرسش مهر» در بهار 93
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره برگزاری جشنوارهای با موضوع «پرسش مهر رییسجمهور»، خاطر نشان کرد: این جشنواره که در راستای پرسش مهر رییسجمهور شکل خواهد گرفت، در قالب مقالات به صورت ملی در بهار سال 93 و پایان سال تحصیلی برگزار خواهد شد.
هژبری ادامه داد: همچنین در راستای پرسشهایی که رییسجمهور در روز اول مهر مبنی بر ایجاد سه زنگ انشاء، گفتوگو و کتابخوانی مطرح کردند، فراخوانی به فرهنگیان داده شده تا نظرات خود را در این باره اعلام کنند.
انتهای پیام
نظرات