یک کارشناس ارشد صنایع غذایی در یزد گفت: آهن موجود در پسته برای رفع سرگیجه، رنگ پریدگی، بی حوصلگی و کم خونی بسیار موثر است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه یزد، علی اکبر کمالی اردکانی با بیان این که پسته یکی از پر انرژی ترین مواد غذایی است اظهار کرد: پسته بسیار مقوی و حاوی ویتامینهای ب1 ، ب 3 و ویتامین ای و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم است.
وی ادامه داد: پسته دارای ویتامینهای ب 6، ب 1 و ویتامین ای است؛ ویتامین ب 6 به سوخت و ساز پروتئین کمک میکند و در جذب مواد غذایی نیز نقش دارد. ویتامین ب 1 موجب افزایش انرژی، تقویت سلولهای عصبی و متعادل کردن اشتها میشود.
کمالی افزود: آهن موجود در پسته نیز برای رفع سرگیجه، رنگ پریدگی، بی حوصلگی و کم خونی بسیار موثر است. ویتامین ای یکی از قوی ترین آنتی اکسیدانهایی است که در پسته به مقدار زیاد یافت میشود و موجب افزایش سیستم ایمنی بدن و تقویت چشم میشود.
وی متذکر شد: پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاستهای غنی و مواد معدنی مهم مانند پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می کند.
این کارشناس ارشد صنایع غذایی در ادامه گفت: از آنجایی که مصرف پسته به همراه مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا مانند نان سفید، جذب کربوهیدرات را پایین میآورد بنابراین مغز این خشکبار میتواند به کنترل دیابت کمک کند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، پسته برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و مصرف آن برای بازکردن مجاری کبد توصیه می شود. همچنین پسته معده را تقویت و برای تسکین سرفه هم مفید است.
این کارشناس ارشد صنایع غذایی خاطرنشان کرد: پروتئین پسته به اندازهای است که می توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن عنصر "روی" موجود در آن نیز در رشد سلولها و بافتهای بدن تاثیر بسزایی دارد.
وی تصریح کرد: وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام بخشیدن به استخوانها و دندانها و همچنین درمان بیماریهایی چون کم خونیهای ناشی از فقر آهن داشته باشد.
وی با اشاره به نقش پسته در افزایش حافظه و تقویت ذهن توصیه کرد: با توجه به این که پسته خاصیت چاق کنندگی دارد، افرادی که رژیم دارند، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنند.
کمالی یادآور شد: مصرف این ماده غذایی در تنظیم ضربان قلب و کنترل فشارخون موثر است. همچنین دارای فسفر است و در ساخت استخوانها و دندانها کمک و از خستگی و ضعف جلوگیری میکند. مصرف پسته به تقویت عضلات بدن کمک و از گرفتگی آن پیشگیری می کند.
کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد توصیه کرد: خوردن یک مشت مغز پسته در روز نه تنها یک میان وعدهای مناسب و خوشمزه است بلکه برای سلامتی نیز مفید است؛ چون پسته با کاهش روند جذب کربوهیدراتها در بدن می تواند قند خون را پایین بیاورد.
انتهای پیام
نظرات