دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه از ورود گسترده دلالان به بازار ملاس چغندری و نیشکری خبر داد.
مجید پارسایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توضیح داد: مهر ماه هر سال مصادف با شروع فعالیت کارخانههای قند و شکر و تولید محصولات اصلی و جانبی این کارخانهها است. یکی از محصولات جانبی این کارخانهها ملاس چغندری و نیشکری است که به عنوان ماده اولیه در تولید خمیرمایه مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: در سال گذشته متاسفانه دلال ها و واسطهها به این بازار ورود کرده و با خرید ملاس تولیدی از کارخانههای تولیدکننده به قیمت هر کیلوگرم 1500 ریال، آنرا احتکار کرده و به تولیدکنندگان خمیرمایه که درگیر مشکلات متعددی هستند، هر کیلوگرم 7500 ریال فروختند. امسال نیز متاسفانه علیرغم تغییرات بنیادی در شرایط حاکم بر مسائل اجتماعی و سلامت مردم، مجددا دلالها به این بازار رو آورده و با مراجعه به تولیدکنندگان ملاس قصد تکرار سناریوی سال گذشته را دارند.
وی گفت: سود کلان حاصل از این واسطهگری و دلال بازی مستقیما به جیب دلالان و دود آن به چشم مردمی میرود که نان سفرهشان نه با خمیرمایه که با جوش شیرین تهیه میشود. افزایش کاذب چند صد درصدی ملاس نهایتا منجر به افزایش هزینه تولید و تعطیلی کارخانهها و بیکاری کارگران شاغل در این بخش و نهایتا استفاده مجدد نانوایان به جوش شیرین میشود که کاهش آن در نان کشور حاصل سالها فرهنگسازی و خون دل خوردن بخشهای زیادی از نهادها و ارگانها بود.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه گفت: سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه با انعکاس مراتب به مراجع ذیربط و مسوولان هشدار میدهد که تکرار سناریوی گذشته و ایجاد رانت برای دلالان در تقابل با سلامت مردم و جامعه و سنگاندازی در تولید ملی است. این در حالی است که تولیدکنندگان خمیرمایه آماده خرید ملاس تولیدی کارخانههای قند و شکر بوده و به صورت شفاف حاضر به تعامل و همکاری با آنان هستند و تاکید بر خرید ماده اولیه از تولیدکنندگان داشته و تصمیم به خرید از دلالان ندارند.
پارسایی عنوان کرد: ورود مجدد دلالان و واسطهها به بازار ملاس ایجاد فاجعهای به اسم تهدید سلامت مردم را در پی دارد و هشدار و انتظار ما از تولیدکنندگان ملاس این است که از فروش ملاس خود به دلالانی که صرفا به دنبال منافع شخصی هستند اجتناب کرده و آنرا در مسیری صحیح به کارخانههای تولیدی کشور رسانده و سلامت مردم، رشد صنعت کشور، جلوگیری از بیکاری را در تصمیمات خود مد نظر قرار دهند.
وی گفت: البته در این بین یکی از تولیدکنندگان ملاس یعنی شرکت توسعه نیشکر نیز اعلام کرده است که مازاد ملاس تولیدی خود را مستقیما به کارخانههای مصرفکننده خواهند رساند. همچنین از دولت جدید که حمایت از تولید و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی را به عنوان نمادی از برنامه خود اعلام کرده است، انتظار میرود به صورت جدی در این مورد دخالت کرده و آنرا را به نفع رونق اقتصادی و اجتماعی و جلوگیری از بیکاری در کشور هدایت و از دلال بازی جلوگیری کند.
انتهای پیام
نظرات