• جمعه / ۲۶ مهر ۱۳۹۲ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 92072615764

فرانسه در مذاکرات هسته‌یی با ایران رویکرد «باز» همراه با «احتیاط» را دنبال می‌کند

فرانسه در مذاکرات هسته‌یی با ایران رویکرد «باز» همراه با «احتیاط» را دنبال می‌کند

وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد که واکنش محتاطانه‌ای را نسبت به پیشنهادات ایران به جامعه بین‌المللی در زمینه برنامه هسته‌یی‌اش اتخاذ کرده و منتظر است پیشنهاداتی ملموس را شاهد باشد.

وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد که واکنش محتاطانه‌ای را نسبت به پیشنهادات ایران به جامعه بین‌المللی در زمینه برنامه هسته‌یی‌اش اتخاذ کرده و منتظر است پیشنهاداتی ملموس را شاهد باشد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، لورن فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه گفت: ما منتظر تغییر اساسی هستیم. با توجه به آن‌چه از ایران می‌دانیم مجبوریم رویکرد بازمان را با احتیاط همراه کنیم.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور فرانسه اولین رهبر غربی بود که در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران دیدار و گفت‌وگو و تاکید کرد که پاریس منتظر «اقدامات ملموس» است.

فابیوس گفت: هنوز برای نتیجه‌گیری خیلی زود است. فرانسه ظاهر را با واقعیت اشتباه نخواهد گرفت.

ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) روز چهارشنبه مذاکرات دو روزه درباره برنامه هسته‌یی جمهوری اسلامی ایران را در ژنو به پایان رساندند.

یک دیپلمات غربی که خواست نامش فاش نشود گفت که این مذاکرات نه مثبت بود و نه منفی، ولی قدرت‌های جهانی توانستد سوالات مشخصی درباره مسایل کلیدی بپرسند و جواب‌هایی که دریافت کردند، مبنایی برای حرکت به جلو بود.

وی گفت: نمی‌توان گفت که می‌توانیم در هفته‌های آینده راه حلی را پیدا کنیم، ولی اکنون ابزاری برای تبادلات مشترک داریم.

وی افزود که انگلیسی حرف زدن مقامات ایران کار را آسان‌تر کرد.

این دیپلمات غربی از اشاره به جزییات پیشنهادات مورد بحث خودداری کرد و گفت که گفت‌وگوها وارد «یک فاز جدی» شده است.

دور بعدی مذاکرات در تاریخ 7 و 8 نوامبر برگزار خواهد شد، ولی پیش از آن کارشناسان هسته‌یی و تحریم‌ها از دو طرف با یکدیگر دیدار می‌کنند تا درباره جزییات موانع اصلی صحبت کنند.

دیپلمات غربی گفت: هدف رسیدن به چیز ملموس‌تری تا ماه نوامبر است. ما ابزاری را روی زمین یافته‌ایم و اکنون می‌خواهیم ببینیم کار می‌کند یا نه. بگذارید ببینیم نتیجه این گفت‌وگوها چه خواهد بود، ولی هذف این است که سریع پیش برویم و این چیزی است که آن‌ها هم می خواهند. ما نمی‌خواهیم این یک سال طول بکشد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در پایان مذاکرات در یک نشست خبری گفت: امیدورایم افق‌های تازه‌ای را باز کنیم. وضعیت جامعه بین‌المللی برای حل و فصل این موضوع راه حلی درازمدت را طلب می‌کند. ما در نیویورک و ژنو با این ذهنیت وارد مذاکرات شدیم و نمایندگان ۳+۳ اراده لازم و سیاسی را برای پیشبرد این فرایند نشان داده‌اند.

وی همچنین این مذاکرات را «فشرده» و «پر ثمر» توصیف کرد اما به جزئیات آن اشاره‌ای نکرد.

از سوی دیگر، کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن مثبت ارزیابی کردن مذاکرات، آن را «مفصل ترین» و «پرمحتوا ترین» مذاکرات برگزار شده بین دو طرف توصیف کرد و گفت که گروه 1+5 با دقت در حال بررسی پیشنهاد ایران هستند.

اشتون ضمن این‌که پیشنهاد ایران را یک «همکاری مهم» توصیف کرد: گفت، دو طرف توافق کردند که جزئیات آن را فاش نسازند.

ظریف پیشنهاد ایران تحت عنوان «پایانی بر یک بحران غیر ضروری، آغازی برای افق‌های جدید» را روز سه شنبه در جریان نشستی غیر علنی به نمایندگان قدرت‌های جهان ارائه داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha