معاون نظارت و بازرسی سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: ارتقای روحیه دینی در بین افراد یکی از موارد مهم در پیشگیری از وقوع جرم و تخلف به شمار میرود و در این رابطه به هر میزان که به صورت کیفی کار شود به همان میزان تخلفات و جرایم کاهش مییابد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کویر، محمود صفری در مجمع استانی پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح با موضوع قتل و خودزنی، گفت: همایشهای پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح به صورت زنجیرهای در سراسر کشور برگزار میشود و با هدف هماندیشی با فرماندهان و مسئولان در این حوزه صورت میگیرد.
وی افزود: برگزاری این جلسات به معنای زنده بودن و هوشیاری نیروهای مسلح است تا از بروز آسیبها در این نیروها جلوگیری شود.
صفری تصریح کرد: میزان ارتکاب جرم در بین نیروهای مسلح کشور رشدی نداشته و طی سالها آمار ما ثابت بوده و جرائمی نیز که اتفاق افتاده بسیار جزئی و بخش عمده آن در بین نیروهای وظیفه است.
وی با تاکید بر لزوم کاهش هرچه بیشتر ارتکاب تخلفات و جرائم در بین نیروهای مسلح، عنوان کرد: باید از جوانانی که به صورت موقت به عنوان سرباز وظیفه به نیروهای مسلح میپیوندند، حفاظت کنیم.
صفری گفت: وقوع جرم قتل در بین نیروهای مسلح عمدتا ناشی از اجرای ماموریتهاست و با وقوع قتل در بین نیروهای مسلح سایر کشورها تفاوت است.
وی با بیان اینکه تاکنون سه برنامه پنج ساله برای کاهش وقوع جرائم در بین نیروهای مسلح انجام شده است، بیان کرد: سال جاری در نخستین سال برنامه چهارم قرار داریم.
معاون نظارت و بازرسی سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور با اشاره به موضوع پیشگیری وضعی گفت: پیشگیری وضعی مجموعه تدابیر و اقداماتی است که موجب سلب ابزار و فرصت از مجرم میشود و با تسلط بر محیط و پیرامون و اعمال تدابیر فنی میتوان مجرم را از ارتکاب جرم منصرف کرد.
وی افزود: یکی از تدابیر پیشگیری وضعی شکل نگهداری و حفاظت است و از روشهای آن افزایش دشواریهای ارتکاب جرم است، ما باید شرایط ارتکاب جرم را سخت کنیم و اجازه ندهیم اتفاق بیفتد.
صفری افزود: بازرسی و کنترل ورودیها و خروجیها، تغییر مسیر بزهکار و کاهش دسترسی به جرم، کنترل سلاحها و ابزار ارتکاب جرم در پیشگیری وضعی مطرح است.
وی عنوان کرد: برای پیشگیری وضعی باید خطر ارتکاب جرم برای مجرم به وسیله افزایش مراقبتها و نظارتها، کاهش گمنامی و ناشناختگی فرد افزایش یابد.
صفری تصریح کرد: کاهش منافع جرم و رغبت برای ارتکاب جرم، بیرونق کردن بازار اموال مسروقه در پیشگیری وضعی موثر است.
وی گفت: دسته چهارم موارد پیشگیری وضعی پرهیز از تحریک منتهی به جرم است که شامل کاهش سرخوردگی و استرس، پرهیز دادن از مشاجره، کاستن از وسوسههای تحریکآمیز، خنثی کردن تنش و فشار بین همنشینان میشود.
انتهای پیام
نظرات