• شنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92072012830

در شش ماهه نخست 1392 رخ داد:

کاهش 40 درصدی واردات قانونی سیگار/بیداد قاچاق در بازار دخانیات

کاهش 40 درصدی واردات قانونی سیگار/بیداد قاچاق در بازار دخانیات

واردات سیگار به کشور در شش ماهه نخست امسال با کاهش 40 درصدی بالغ بر 37 میلیون دلار شد.

واردات سیگار به کشور در شش ماهه نخست امسال با کاهش 40 درصدی بالغ بر 37 میلیون دلار شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، براساس تاره‌ترین آمار گمرک ایران در شش ماهه نخست سال 1392 حدود 4699 تن سیگا ر به ارزش 37 میلیون دلار به صورت قانونی و رسمی وارد کشور شد. این میزان واردات از نظر وزنی و ارزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب 12.8 و 40.2 درصد کاهش یافت.

ترکیه، امارات و کره جنوبی سه مبدا اصلی واردات سیگار به ایران در مدت زمان یاد شده بودند. سهم این سه کشور از واردات سیگار ایران به ترتیب به 54.1، 31.3 و 8.7 درصد رسید. سایر کشور‌ها نیز سهمی معادل 5.8 درصد از واردات سیگار را به خود اختصاص دادند.

کاهش واردات قانونی و رسمی سیگار نمی‌تواند خبر خوبی برای بازار داخلی باشد. اگرچه طبق آمار تولید سیگار در شرکت دخانیات طی سه ماهه نخست سال جاری با افزایش 79 درصدی به بیش از 5.2 میلیارد نخ رسید اما هم‌اکنون بخش عمده‌ای از نیاز بازار داخلی سیگار از طریق واردات تامین می‌شود که کاهش واردات قانونی سیگار به منزله افزایش قاچاق هرچه بیشتر این محصول دخانی به کشور است.

هم‌اکنون از میزان مصرف 61 میلیارد نخ سیگار در کشور در خوشبینانه‌ترین حالت فقط نیمی از آن در اختیار شرکت دخانیات ایران قرار دارد و مابقی نیاز بازار از طریق قاچاق یا واردات تامین می‌شود.

چندی پیش مدیرعامل شرکت دخانیات اذعان کرد که بازار 2000 میلیارد تومانی سیگار ایران در اختیار شرکت‌های خارجی قرار گرفته است. مدیرعامل شرکت دخانیات همچنین خبر داد که ایران یکی از دو کشور دنیاست که بالاترین میزان قاچاق سیگار را دارد.

برخی آمارهای منتشر شده حاکی از آن است که سهم قاچاق در بازار سیگار ایران به رقم بسیار نگران کننده 45 درصد رسیده است. به این معنا که نزدیک به نیمی از بازار سیگار کشور در اختیار محصولات قاچاق است. گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که برخ سیگارهای با کیفیت بسیار پایین و جعلی از کشورهای عربی به ویژه عراق و امارات به صورت قاچاق وارد ایران می‌شوند.

وظیفه مبارزه با قاچاق سیگار طبق مصوبه دهم اردیبهشت سال 1391 هیئت وزیران بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت گذاشته شده و این وزارتخانه نیز این وظیفه را به مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور سپرده است. مرکزی که تاکنون خبر یا گزارش چندانی از فعالیت‌های آن منتشر نشده است.

آمارها نشان می‌دهد که بیش از یک سوم تجارت بین‌المللی سیگار در سال به طور مستقیم و غیرمستقیم از راه غیرقانونی و با فرار از پرداخت عوارض گمرکی و مالیات انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha