• شنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 92072012649

با سیاست جدید زنگنه

فازهای 35ماهه پارس‌جنوبی زنگ می‌زنند!

فازهای 35ماهه پارس‌جنوبی زنگ می‌زنند!

در صورت اجرا شدن سیاست جدید وزیر نفت توسعه فازهای 35 ماهه پارس جنوبی متوقف خواهد شد و تاسیسات نصب شده این فازها در معرض تخریب قرار خواهد گرفت.

در صورت اجرا شدن سیاست جدید وزیر نفت توسعه فازهای 35 ماهه پارس جنوبی متوقف خواهد شد و تاسیسات نصب شده این فازها در معرض تخریب قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیژن نامدار زنگنه در جریان بازدید از بزرگترین فاز گازی پارس جنوبی اعلام کرد تکمیل توسعه پنج فاز قدیمی این میدان در اولویت قرار دارد و توسعه فازهای جدید که معروف به فازهای 35 ماهه است در اولویت بعدی بهره برداری قرار دارد.

وزیر نفت همچنین برای اعلام سیاستهای خود برای توسعه فازهای 35 ماه که شامل فازهای 13،14،19،20،21،22،23 و24 می شود بازه زمانی دو ماهه مشخص کرد.

اکنون سیاست‌های جدید زنگنه توسط معاونش به پیمانکاران توسعه دهنده فازهای 35 ماهه در جریان بازدید دو هفته پیش وی از فازهای‌ در حال توسعه میدان گازی پارس جنوبی اعلام شده است. رکن‌الدین جوادی - مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران - به پیمانکاران این طرح‌ها اعلام کرد که تا دوسال آینده خبری از پول نیست !

پیمانکاران توسعه دهنده این 5 فاز نیز به مدیرعامل شرکت ملی نفت یادآور شدند که در صورتی که بودجه‌ای به این فازها اختصاص نیابد تاسیسات نصب شده در شرایط آب و هوایی عسلویه (رطوبت بالا، آلودگی هوا و گرد و غبار) دچار زنگ زدگی و خوردگی می‌شود.

البته جوادی برای پیش گیری از تخریب تدریجی تاسیسات نصب شده به پیمانکاران راهکار تعمییر و نگه‌داری را پیشنهاد داده است!

این پیشنهاد در حالیست که علاوه بر این که هزینه‌ای باید برای نگه‌داری از تاسیسات مورد نظر صرف شود، 18 میلیارد دلار از سرمایه کشور دو سال تمام بلااستفاده می‌ماند.

اما موضوع مهم دیگر این است که پیمانکاران برای ترخیص برخی از تجهیزات فازهای 35 ماهه از گمرک و یا ادامه ساخت تجهیزات سفارش داده شده در داخل و خارج نیز نیاز به منابع مالی دارند که در صورت توقف پرداخت‌ها به این پنج فاز تامین کالاهای مورد نیاز آنها با مشکل مواجه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، قرارداد فازهای 35 ماهه خرداد 89 بین شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما و پیمانکاران داخلی بسته شد. طبق قرارداد باید خرداد ماه امسال تولید زودهنگام از این هشت فاز آغاز می شد اما این مهم در تاریخ اعلام شده محقق نشد و قطعا در صورت اجرای این کار توسعه این فازها با تاخیری بیشتری مواجه خواهد شد.

طبق قرارداد فازهای 35 ماهه پارس جنوبی باید 29 میلیارد و 479 میلیون دلار برای تکمیل‌ طرح‌ها سرمایه ‌گذاری شود که تا کنون 18 میلیارد و 6 میلیون دلار سرمایه‌گذاری صورت گرفته است و باید 11 میلیارد و 473 میلیون دیگر نیز در این طرح‌ها سرمایه گذاری شود.

نام فاز درصد پیشرفت فیزیکی رقم سرمایه‌گذاری شده رقم کل قرارداد
فاز 13 64.5 3.785 میلیارد دلار 6.143 میلیارد دلار
فاز 14 49.8 2.989 میلیارد دلار 6.220 میلیارد دلار
فاز 19 65.5 3.379 میلیارد دلار 5.688 میلیارد دلار
فاز 20 و 21 50 3.399 میلیارد دلار 5.332 میلیارد دلار
فاز 22 تا 24 64 4.454 میلیارد دلار 6.096 میلیارد دلار

توقف تزریق پول به فازهای 35 ماه پارس جنوبی درحالی مطرح شده است که وزیر نفت بارها اعلام کرده است که مشکل طرح‌های صنعت نفت نبود منابع مالی نیست بلکه مشکل مدیریتی است.

به گزارش ایسنا، در صورت تولیدی شدن فازهای 35 ماهه حجم تولید گاز کشور ٢٥٠ میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت.

در حال حاضر تولید از 10 فاز اول پارس جنوبی عملی شده است که حداکثر ظرفیت تولید روزانه از این تعداد فاز 290 میلیون متر مکعب است.

اگرچه وزارت نفت اولویت توسعه میدان گازی پارس جنوبی را تکمیل پنج فاز 12، 15 و16 ، 17 و 18 قرارداده است اما بر اساس پیشرفت این فازها امسال گاز از این سه فاز تولید نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha