رییس سازمان انتقال ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون تکمیل و گسترش پالایشگاه پلاسما در کشور، به خود کفایی در زمینه برخی داروهای مشتق از پلاسما چون فاکتور 9، آلبومین و IVIG اشاره کرد و گفت: با این حال نیاز به فاکتور هشت از چالشهای عمده کشور است که در حال برنامهریزی برای تامین آن با مشارکت بخش خصوصی هستیم.
دکتر علیاکبر پورفتحاله در گفتوگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه پالایشگاه پلاسما در حال راهاندازی است، اظهار کرد: یکی از مسائل راهاندازی پالایشگاه، بحث مواد خام این صنعت است. در این راستا باید جمعآوری پلاسما را استاندارد میکردیم که موفقیتهای بزرگی نیز در این رابطه به دست آوردهایم.
وی افزود: اکنون برای تامین داروهای مشتق از پلاسما، "پالایش مشارکتی" انجام میشود، که بر اساس پلاسمای استحصال شده از خونهای اهدایی هموطنان را جمعآوری کرده و برای تولید دارو به شرکتهای اروپایی ارسال میکنیم. این اقدام از سال 1380 آغاز شده و از آن زمان سالانه 30 تا 40 هزار لیتر پلاسما استحصال میشد. اما سال گذشته به رقم بزرگی دست یافتیم و موفق به ارسال بالغ بر 150 هزار لیتر پلاسما به اروپا برای استحصال دارو شدیم.
رییس سازمان انتقال خون با بیان اینکه موازی با امر استحصال دارو، برای پایهگذاری و شکلگیری صنعت پلاسما در تلاش هستیم، اظهار کرد: البته معتقدم حداکثر ظرفیت صنعت پلاسمایی که در آینده شکل خواهد گرفت، 150 هزار لیتر است. به همین خاطر ما بیش از این به گسترش ظرفیتهای پالایشگاه پلاسما با کمک بخش خصوصی نیاز داریم.
پورفتحاله به خودکفایی ایران در زمینه تولید آلبومین، آی. وی. آی. جی (IVIG) و فاکتور 9 اشاره و اظهار کرد: همان طور که گفته شد پلاسمای مورد نیاز از طریق اهدای خون هموطنانمان تامین، به کشورهای اروپایی ارسال و پس از تولید دارو به کشور بازمیگردد. هنوز به این مرحله که همه امور مربوط به این پروسه را در داخل انجام دهیم، نرسیدهایم.
وی افزود: البته هیچ کشور جهان سومی، جمعآوری پلاسما در حد ایران را ندارد.
رییس سازمان انتقال خون از نیاز شدید کشور به فاکتور هشت نیز سخن گفت: نیاز به فاکتور هشت از چالشهای عمده کشور است که در حال برنامهریزی هستیم با مشارکت بخش خصوصی و گسترش صنعت پلاسما نیاز به این فرآورده را نیز برطرف کنیم.
انتهای پیام
نظرات