• دوشنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۲ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 92071509804
  • منبع : مطبوعات

فدراسیونی علیه اسطوره‌اش!

فدراسیونی علیه اسطوره‌اش!

حرمت امامزاده را باید متولی‌اش نگه دارد. این ضرب المثل بیش از هر چیز شرح حال این روزهای فدراسیون وزنه برداری است.

حرمت امامزاده را باید متولی‌اش نگه دارد. این ضرب المثل بیش از هر چیز شرح حال این روزهای فدراسیون وزنه برداری است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در برنامه خود برای توجه به پیشکسوتان و قهرمانان ورزش و برای ارج نهادن به زحمات قهرمانان دیروز و خانه‌نشین‌های امروز، سراغ قهرمانان سالها‌ی دور و نزدیک این مرزوبوم می‌رود، تا شاید بتواند بر خلاف سیستم مرده‌پرستی رایج در ایران قدمی در راستای تقدیر از زحمات این افراد بردارد.

این بار محمدنصیری، قهرمان بلندآوازه وزنه برداری و پرافتخارترین ورزشکار تاریخ ایران از لحاظ کسب تعداد مدالهای جهانی و المپیک با حضور در تحریریه خبرگزاری از مدال‌هایش گفت، از قهرمانی‌هایش، از رکوردهایش از دردل‌هایش و از حال و روز امروز وزنه برداری.

بزرگان و پهلوانان و قهرمانان هر رشته افتخاری نه فقط برای همین رشته ورزشی بلکه برای جامعه ورزش به شمار می‌روند. نام امثال تختی و موحد در کشتی، نصیری و نامجو در وزنه‌برداری، قایقران در فوتبال و... همیشه می‌درخشد. درخششی که خوشبختانه نیازی به تایید و تصویب فدراسیون یا شخصی ندارد.

اما چیزی که نه تعجب بلکه تاسف را در پی داشت، انتشار یادداشتی در سایت فدراسیون وزنه‌برداری بود، که نویسنده تلاش کرده بود با بررسی مصاحبه این قهرمان نامدار با ایسنا و پیدا کردن ایرادهایی در اعداد و ارقام ذکر شده توسط نصیری به وجهه قهرمان جهان و المپیک لطمه بزند!

اینکه نصیری در این سن و سال فراموش کند که فلان مسابقه در آسیا در فلان سال نبوده بلکه دو سال قبلش بوده چندان مهم نیست، اما اینکه فدراسیون وزنه‌برداری به دلیل این موارد به شخصیت و وجهه اسطوره‌اش توهین کند جای تاسف دارد. آیا اگر نصیری در انتهای مصاحبه از فدراسیون انتقاد نمی‌کرد باز هم یادداشتی نوشته می‌شد با این مضمون که آقای نصیری 60 سال پیش سه سالت بوده نه سیزده سال؟!

در یادداشت منتشر شده که مشخص نیست انگیزه نوشتن آن به نوعی پاسخ به انتقادهای نصیری از فدراسیون بوده یا قصد و غرض دیگری در کار بوده است، خبرنگاران ایسنا نیز به کم‌سوادی و بی‌دانشی متهم شده‌اند، اما داشتن حداقل سواد رسانه‌ای ایجاب می‌کند که رسانه حق دخالت و دستبرد در صحبت‌های مستقیم فرد مصاحبه شونده را نداشته باشد و مسئولیت صحت و سقم اظهارات با خود اوست. ضمن اینکه ایسنا در انتهای مصاحبه به طور جداگانه افتخارات و مدال‌های نصیری را ذکر کرده است. به قول نصیری، مدالهای او را دزدیده‌اند اما آیا تاریخ را هم می‌توانند پاک کنند؟

اگر روابط عمومی فدراسیون وزنه‌برداری آنقدر که تلاش کرده ایراد حرفهای نصیری را بگیرد، سعی می‌کرد مشکلات خود فدراسیون را پیدا و رفع کند، وزنه برداری حال و روز خیلی بهتری پیدا می‌کرد، هر چند انگار پیدا کردن ایرادات فدراسیون و بازگو کردن آنها احتمالا گناهی نابخشودنی محسوب می‌شود که قطع منافع برخی‌ها را به همراه خواهد داشت.

نکته دیگر این که فدراسیون وزنه برداری به مربیان زحمتکشی اشاره کرده و می‌گوید به آنها توجه شده است اما نام برادر سرمربی تیم ملی (داریوش باقری) را در بین اینها قرار نداده است. شاید آنها خودشان بهتر می‌دانند که برادر سرمربی چقدر زحمتکش بوده و چند شاگرد در سطح ملی تحویل داده که نامش در بین مربیان زحمتکش قرار نگرفته است؛ مربی که باید به مسابقات جهانی لهستان برود و در مقابل، رامهرمزی در خانه بنشیند.

به هر روی، نصیری یکی از بزرگان وزنه‌برداری ایران است و شاید سبک‌وزن‌های ایران رسیدن به حد و اندازه‌های او را فقط در رویاهای خود تصور کنند، اما شاید اگر آنها هم بدانند که پس از بازنشسته شدن و گفتن ایرادات، با چه برخوردی از سوی فدراسیون خود روبرو می‌شوند، از فکر "نصیری" شدن منصرف شوند!

حرمت امامزاده را باید متولی‌اش نگه دارد. اما گذشته زمانی که قدر زر زرگر شناسد و قدر گوهر گوهری.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۱۸

درود به شرفتون

avatar
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۹:۱۳

در ايران تا کنون هيچ فدراسيوني قدر هيچ پيشکسوتي را ندانسته ا ند مگر بعد از مرگ که يادبودي براي او بگيرند ورسم مرده پره ستي را به جا بياورند

avatar
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۲۹

حسادت ، درد بي درماني است ...

avatar
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۰۱

من وزنه برداري را با نصيري ميشناسم ولاغير

avatar
۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۰۰:۱۷

با سلام در اينکه جهان قهرمان محمد نصيري يکي از بزرگترين و پرافتخارترين قهرمانان تاريخ اين مرز و بوم است هيچ شکي نيست و از طرفي مصاحبه با پيشکسوتان و قهرمانان نسلهاي قبل جهت زنده نگهداشتن نام و ياد آنها در زمان حياتشان و آشنايي نسل جوان با ايشان نيز کار بسيار ارزشمندي است. اما اين واقعيت را هم بايد پذيرفت که پيشکسوتان عزيز نيز در يادآوري سوابق خود گاهي اغراقهايي هم مي کنند مثلا اگر در 22 سالگي هم به تيم ملي و مقام بين المللي رسيده باشند گاها مي گويند من در 16 سالگي فيکس تيم ملي و مدال دار جهان شدم.. و البته اين مختص اين مصاحبه نيست و اغلب مشاهده مي شود. من خودم به عنوان يک علاقمند نسبتا قديمي اين ورزش که آن را بسيار دقيق دنبال مي کنم وقني مصاحبه تان را خواندم تقريبا به تمام موارد اشکالات پي بردم. متني هم که در سايت فدراسيون بود مطالعه کردم و منصفانه بگويم نکاتي که گفته اند صحيح است و اشکال ها را درست ديده اند، ولي چنانکه گفته ايد مطلب حاوي توهيني در آن سايت نديدم.

avatar
۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۰۰:۱۸

ادامه : بهر حال فکر مي کنم واقعيات از همه چيز مهمتر است و بايد واقعيات را آنطور که بوده اند و صحيح به نسل جديد منتقل نمود و البته حق با شماست که نبايد دست در مطالب مصاحبه شونده ببريد اما گزارشگر شما مي توانست در زمان مصاحبه با برخورد با اين موارد که برخي بسيار واضح بوده اند (مثل قهرماني در 3 المپيک، حال آنکه قهرماني در 3 دوره بازيهاي آسيائي در سالهاي 1966-1970 و1974 صحيح است و ..)، مطالب را يادآوري و حين مصاحبه گوينده را تصحيح و مطالب را شفاف م کرد (البته اگر تسلط به سوابق اين رشته داشته باشند.)

avatar
۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۰۰:۱۹

ادامه : نکته ديگر اينکه در صحبتهاي جهان قهرمان نصيري مواردي مطرح شده که استنباط توهين از آنها به سنگين وزنها کاملا به ذهن متبادر مي شود آنجا که مي گويند اينها کاري جز خوردن و افزايش وزن و دوپينگ ندارند!! خب اضافه وزن شرط طبيعي حضور در سنگين وزنهاست و اتهام دوپينگ به امثال سليمي، انوشيرواني،.. که اين همه افتخارت آنهم با اين شدت سختگيري وادا و ماموران نادو و انجام تست در همه مسابقات و بلکه تستهاي سرزده وبدون خبر قبلي در اردوها بدست آورده اند آيا انصاف است؟ در حاليکه 30 سال پيش به قبل يک دهم اين سختگيري ها نبود.. معتقدم هم سبک وزن و هم سنگين وزن بايد جايگاه خود را دارند و نبايد يکي ديگري را بکوبد و کارش را لوث کند، چه اينکه واقعا هم مهمترين وزن وزنه برداري دسته فوق سنگين آن است و ايم براي علاقمندان و آشنايان با اين رشته امر بديهي است..

avatar
۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۰۰:۲۰

ادامه : در خاتمه بازهم بر اعتقاد خود مبني بر لزوم احترام و تکريم جايگاه جهان قهرمان نصيري به عنوان يک اسطوره تاکيد مي کنم و در عين حال معتقدم پيشکسوتان هم بايد در اعلام نظرات خود بالاخص در مورد جوانان نسل حاضر با دقت بيشتري عمل کنند، چه اينکه خود روزگاري جواناني بوده اند که جاي پيشکسوتان خود را گرفته بودند (مثلا نصيري جانشين سلف نامدارش جهان قهرمان مرحوم نامجو شد). ارادتمند