• دوشنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۲ / ۰۹:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92071509403

تولید آسپرین نانومقیاس با قابلیت غلبه بر «مقاومت آسپرینی»

تولید آسپرین نانومقیاس با قابلیت غلبه بر «مقاومت آسپرینی»

محققان چینی موفق به تولید نوع جدیدی از آسپرین نانومقیاس شدند که بر روی کسانی که در برابر آسپرین مقاومت دارند نیز اثرگذار است.

محققان چینی موفق به تولید نوع جدیدی از آسپرین نانومقیاس شدند که بر روی کسانی که در برابر آسپرین مقاومت دارند نیز اثرگذار است.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، آسپرین یکی از داروهای شناخته شده برای جلوگیری از حملات قلبی است، اما این دارو روی دسته‌ای از مردم جهان اثر ندارد که به آن «مقاومت آسپرینی» گفته می‌شود.

«شیکی پنگ»، «مینگ ژوا» و همکارانش در این پروژه نشان دادند آسپرین خطرات گرفتگی رگ‌ها را کاهش می‌دهد، این کار با ممانعت از تجمع سلول‌های خونی موسوم به پلاکت اتفاق می افتد. معمولا تجمع پلاکت‌ها منجر به لخته شدن خون می‌شود. برخی معتقدند که آسپرین روی میلیون‌ها نفر تاثیرگذار نیست، بنابراین برای درمان این افراد باید از روش‌های دیگر که معمولا پرهزینه و دارای عوارض جانبی است، استفاده کرد. برای حل این مشکل محققان تلاش کرده‌اند تا آسپرین را با دیگر داروها ترکیب کنند. اما به نظر می‌رسد که این راهبرد هم با مشکلاتی همراه است. این گروه تحقیقاتی تصمیم گرفتند تا آسپرین را به نحوی اصلاح کنند تا روی همه مردم اثربخش باشد.

این گروه آسپرین را به اجزای پروتئینی پیوند زدند تا با استفاده از این پروتئین آسپرین به نقطه‌ای که خون لخته شده، برود. محققان این راهبرد را روی موش آزمایش کرده و در حال حاضر در حال تست بر روی انسان هستند. نتایج این آزمایشات نشان می‌دهد که آسپرین دقیقا به نقطه‌ای که خون لخته شده، برده می‌شود. در واقع پروتئین، آسپرین را حمل کرده و به محل لخته شدن می‌برد و در نهایت آسپرین را در محل لخته شدن رهاسازی می‌کند.

با این کار دانشمندان موفق به ساخت نوع جدید آسپرین شدند که می‌تواند بر مقاومت آسپرینی بدن غلبه کند. این نوع آسپرین می‌تواند به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان کمک کند تا از گزند حملات قلبی در امان باشند.

این گروه تحقیقاتی نتایج این دستاورد جدید خود را در نشریه ACS Nano به چاپ رساندند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha