یک انفجار پرقدرت خورشیدی اوائل روز چهارشنبه(10 مهر) با میدان مغناطیسی زمین برخورد کرد که منجر به وقوع شفق قطبی در بخشهایی از کانادا و آمریکا شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، توفان خورشیدی در روز دوشنبه(هشتم مهر) از خورشید فوران کرده و ابر عظیمی از ذرات باردار را با سرعت بسیار زیادی در فضا منتشر کرد.
این ابر موسوم به تخلیه تاج خورشیدی حدود ساعت دو بامداد به وقت گرینویچ با میدان مغناطیسی زمین برخورد کرد.
توفان G2 در سطح متوسط گزارش شده بود و به گفته محققان سازمان ملی جوی و اقیانوسی، زمین تحت تاثیر این تخلیه تاجی باقیمانده و احتمال بروز توفانهای دیگر نیز وجود دارد.
توفانهای ژئومغناطیسی G2 میتوانند منجر به هشدار ولتاژ در سیستمهای برق ارتفاع بالا شده و فضاپیماهای راداری را از جهتگیری ترجیحیشان خارج کند که نیازمند مداخله کنترلگرهای زمینی خواهد بود.
چنین توفانهایی همچنین میتوانند منجر به شفق قطبی در کانادا و حتی نیوریورک شود.
خورشید اکنون در اوج چرخه فعالیت 11 ساله خود قرار داشته که چرخه خورشیدی 24 نامیده میشود. تعداد لکههای خورشیدی در ماکسیمم خورشیدی افزایش یافته که منجر به جرقهها و تخلیههای تاجی بیشتری شده که از این تکههای تاریک موقتی خورشید فوران میکنند.
اگرچه میزبان منظومه شمسی در چرخه کنونی خود ساکت بوده و اوج آن بدون زرق و برق بوده است. در حقیقت به گفته دانشمندان، ماکسیمم چرخه خورشیدی 24 در 100 سال اخیر ضعیفترین نمونه بوده است.
انتهای پیام
نظرات