نایب رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با تاکید بر تفسیر " نرمش قهرمانانه" در قالب سه اصل حکمت، عزت و مصلحت گفت: در گذشته بیجهت دنیا را تحریک کرده و حساسیتها را مضاعف کردیم که این باعث صفبندیهایی مقابل ما شد.
حجتالاسلام حسین سبحانینیا در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره تاکتیک "نرمش قهرمانانه" درسیاست خارجی، گفت: با کنار هم گذاشتن فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری و بیاناتشان در موضوع سیاست خارجی، این موضوع کاملا مشهود میشود که مسوولان نظام باید با عقلانیت و منطق منافع حداکثری کشور را تامین کنند.
وی با تاکید بر اینکه مسوولان باید از منافع ملی کشور در عرصه بینالمللی دفاع کنند، افزود: رفتارهای جمهوری اسلامی از سوی بسیاری از کشورهای دنیا در عرصه بینالملل رصد میشود، کشورهایی که هرکدام به دنبال تامین منافعشان هستند. از این رو باید ما در رسیدن به خواستهها و برنامههایمان در صحنه بینالمللی چشمانداز روشنی داشته باشیم.
این عضو هیات رییسه مجلس ادامه داد: رسیدن به منافع و خواستههای کشور از طریق گفتمان درست در چارچوب موازین پذیرفته شده بینالمللی و با ترسیم راهبردی مشخص میسر میشود که طبیعتا از این راه میتوان راحتتر به منافع ملی دست پیدا کرد و در کنار آن از اصول و مواضع کشور دفاع نمود.
سبحانینیا با اشاره به سه اصل عزت، حکمت و مصلحت مورد تاکید مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری در فرمایشاتی سه اصل عزت، حکمت و مصلحت را مورد تاکید قرار دادهاند که با تکیه به این اصول، میتوان با دنیا تعامل مثبت و سازندهای داشت.
وی افزود: با گفتمان منطقی میتوان راهی برون رفت با برخی کشورهایی که با ما در اصطکاکند، پیدا کرد، به طوری که با توجه به منافع کشور طوری رفتار کرد که طرف مقابل نیز خود را در موضع شکستخورده تلقی نکند و او هم احساس کند در این بازی سهمی داشته است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه تمامی تلاشها باید برای تامین منافع حداکثری باشد، گفت: مسوولان و کارگزاران سیاست خارجی بر پایه سه اصل عزت، مصلحت و حکمت باید بتوانند در تمامی مذاکرات نتایج مطلوب به دست آورد. امروز ما با دنیا مسائل مهمی داریم که طبیعی بود برخیها نسبت به این موارد حساسیتهایی داشته باشند.
سبحانینیا افزود: در این بین در گذشته به دلیل عدم استفاده از این سه اصل در مقاطعی، در مواردی بیجهت دنیا را تحریک کرده و حساسیتها را مضاعف کردیم که این باعث صفبندیهایی مقابل ما شد.
وی اضافه کرد: البته این واقعیتی است که برخی از کشورها اصل حکومت انقلاب اسلامی را تهدیدی برای منافع خود میدانند ولی اینکه صفبندیها را تشدید کرده و جبههای از نظام استکباری را در مقابل خود قرار دادهایم و آنها توانستند حول آن محور همه را جمع کنند، رویکرد درستی نبود و میشد با گفتمان منطقی، معقول و دنیاپسندتری که نه برای منافعمان مضر باشد و نه آن ها را تحریک کند، حرفمان را بزنیم و با دنیا در باب خواستهها و موارد دیگر گفتوگو کنیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بیانات مقام معظم رهبری را نقش و چراغ راه سیاست خارجی کشور دانست و تاکید کرد: مسوولان باید با چنین نگاهی در گفتوگو با کشورها و در بخشهایی که با دنیا درگیریم و یا دنیا با ما چالش دارد، از منافع کشور دفاع کرده و تلاش نیز برا ین اصل باشد که بتوانیم در چارچوب سه اصل عزت، حکمت و مصلحت از منافع نظام دفاع کنیم.
سبحانینیا در ادامه با بیان اینکه نرمش قهرمانانه را میتوان در قالب سه اصل حکمت، عزت و مصلحت تفسیر کرد، افزود: منظور از نرمش قهرمانانه و این سه اصل این نیست که رفتارها به گونهای باشد که دشمن احساس کند ما آمادهایم به هر قیمتی امتیازات داده و غائله را تمام کنیم نباید این برداشت احساس شود که دشمن از موضع قدرت و غلبه بر مسائل کنار ماست.
وی ادامه داد: طبیعتا طرفهای مذاکره هرکدام منافعی دارند که میتوانند با بحث و گفتوگو به توافق مرضیالطرفینی برسند. منتها باید راهکارهای مناسب را برای رسیدن به این نتایج به دست آورد.
نایب رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در پایان گفت: اینکه دو طرف مذاکره بر موضع خود تاکید کنند نتیجه مورد نظر را حاصل نمیکند.
انتهای پیام
نظرات