برنامه فضایی سرنشین دار چین قصد دارد علاوه بر آموزش فضانوردان، دستاوردهای فضایی این کشور را در اختیار آژانسهای فضایی کشورهای در حال توسعه قرار دهد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «وانگ ژائویائو» مدیر دفتر برنامه فضایی سرنشین دار چین در یک کنفرانس خبری تأکید کرد، این کشور قصد دارد دستاوردهای برنامه سفر سرنشین دار فضاپیمای شنژو-10 را در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار دهد.
همکاری های فضایی چین دو یا چند جانبه بوده و شامل مدلهای متنوع، انعطاف پذیر و کاملا صلح آمیز با در نظر گرفتن مصالح طرفین خواهند بود.
چین پس از پرتاب موفقیت آمیز فضاپیمای سرنشین دار شنژو-10 در ماه ژوئن 2013 میلادی و اقامت 15 روزه فضانوردان در ماژول آزمایشگاهی این کشور، بدنبال ساخت ایستگاه فضایی اختصاصی در مدار زمین تا سال 2020 میلادی است.
نخستین کاوشگر ماه چین نیز تا پایان سال 2013 میلادی به فضا پرتاب خواهد شد.
همکاری مشترک چین با روسیه در حوزه آموزش فضانوردان در حال پیگیری است و این کشور همکاری مشترک با آژانس فضایی اروپا (ESA) دارد و در عین حال مذاکراتی با ناسا آغاز شده است.
چین تا رسیدن به قدرتهای برتر فضایی جهان شامل آمریکا و روسیه، فاصله زیادی دارد، اما دستاوردهای اخیر فضایی این کشور بسیار چشمگیر بوده و باعث نگرانی مقامات آمریکایی شده است.
انتهای پیام
نظرات